CZy tak popcarol? Nie chcę sadzić dużych drzew chciałam małe krzaki, boję się że ten pendula urośnie mi za duży i nie powstrzymam jego wielkośi, może tam dać berberysy. tutaj wersja bez jałowca. Te małe przy tramniku to żurawki. Bez jałowca będzie tam dużo miejsca to i żurawki się zmieszczą na żwirku wszystkie rośliny byłyby nieco do tyłu, żurawki też trochę wyżej tak żeby nie wchodziły na trawnik.
Olu, bardzo mi się podoba
Kochana, Ty to jesteś tytan pracy.
Proszę opisz to zdjęcie rabatki iglakowej, gdzie, co jest. Mi się generalnie wydaje, ze masz tendencję do gęstego sadzenia... więc się zastanów, czy jeszcze rzeczywiście coś dosadzać, czy tam jest miejsce? Może bardziej okrywowo i te obwódki. Co na obwódki do iglaków? A muszą być obwódki?
Może na słupy od razu posadź jakiś winobluszcz murorum albo bluszcz pospolity, będzie fajnie.
I co Ty chcesz przesuwać na rabatce pod domem z hortensjami, hostami i funkiami? Dobrze jest. Widzę, że są też tam wplecione zimozielone Ale czy budleja da radę w tym miejscu? Na pewno ma zacisznie, ale czy nie ma tam za dużo cienia? Co to za strona (bo z hortensji, host wnioskowałabym, że cienista). Jeśli tam cieniscie, to pomyśl jednak o przesadzeniu do słońca, budleje to takie bardziej śródziemnomorskie roslinki. A na jej miejsce moze piękną plamę bordową, np. Bez czarny 'EVA' Black Lace (Sambucus nigra. Ładnie na jasnej elewacji będzie wyglądał i ładnie łaczył się ze srebrzystym dereniem i tą żółtą tujką, tak mi się wydaje. Ale przemyśl
Trawkę pasiastą . Nie było opisu ale może to Treasure Island?
Jako tło przed ścianą myślę po lewej stronie posadzić zebrinusy a po prawej
Tuje Aurea Nana. Przed bobo będą żurawki no i jeżówki gdzieś koniecznie. Red Baron też są do zagospodarowania. Niech to się rozrasta. Jak coś będzie nie tak to łopata wisi na haku i czeka.