Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Pora na zmiany, czyli Alkowe rewolucje ogrodowe 21:53, 08 sie 2014

Do góry
Sundae Fraise:

Moje odczucia są takie że to taka, nizsza siostra VF
Kolorowy ogród na piasku 21:50, 08 sie 2014

Do góry
Jeszcze różyczki nieśmiało zaczynające drugie kwitnienie

J.du Pre i Grafini Astrid

-

Cardinal Hume i Chipendale

-

-

Ogród w Tarnowie 21:50, 08 sie 2014

Do góry
Wiąz jeszcze żyje, odbił w 1/3 są nowe przyrosty od dołu, natomiast góra nie ruszyła i chyba pójdzie do ścieńcia

Ogródek Iwony 21:49, 08 sie 2014

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Ja etap czytania po nocach z tabletem pod poduszką przechodziłam juz zimą, czytałam wszystkie artykuły trawnik, nasadzenia, rodzaje ogrodów i wcale przez to nie czułam sie ani mądrzejsza ani pewniejsza co mi sie bardziej podoba, ogrody sa tak rózne a kazdy piekny. Teoria teorią a praktyki jeszcze brak hihi . Widać przechodzimy wszyscy ten etap tak samo, tylko Wy swiergolicie o tych odmianach a ja coraz wieksze oczy robię mimo ze teoria obca mi nie jest. Przeczytanie O. To jeszcze nie koniec to dopiero poczatek własnej praktyki, przemiło sie tutaj spaceruje i szanuje kazda porade bo wypływaja one z pasji. Ja o swierkach przeczytałam prawie wszystko a moze jeszcze wiecej i mysle ze zrobiłam wszystko co sie dało ... Zobaczymy .... ale ich wyglad nie zacheca do tego by je zostawic i by stanowiły tło bo teraz widac tylko wiszace brazowe gałęzie

dekalog to powinie miec złotą trzonkę a dla mnie duzymi

Nie biadol nad swierkami hihihi

Jolu, jeśli ich naprawdę się nie da uratować, to wytniesz. Trudno. Lepiej teraz, niż po zrobieniu nasadzeń. Dopiero byłby bałagan.
Ja wiosną przycinałam tuję przy ukochanym świerku Conica mojego M. Jak odkryłam, że jest łysy od strony tuji, się tylko zdenerwowałam. Tyle chuchania, chodzenia wkoło, a on taki numer mi wyciął. Miałam ochotę go ściąć od razu. Tylko co by powiedział e-Muś? Ale szyja głową kręci, wiec w końcu e-Muś zawyrokował: Wycinamy oba. Tuję i Conicę. Tak mu się spodobało, że następne dwa świerki stożkowe oddał sąsiadom (ku obopólnej radości ), a tuje kulkowe przesadził na tył ogrodu.
Zobacz:
Tak było przed - maj 2014:

Po - czerwiec 2014:

Obecnie - sierpień 2014:

A Danusia wpadła tu pewnego razu, porysowała chwilę na moich zdjęciach, że dalej dała mi do myślenia, jak poprawić błędy. Więc jeszcze będzie zmiana. Ale troszkę później, albo wiosną. Bo 10 srok za ogon nie da się trzymać
Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 21:48, 08 sie 2014

Do góry
Kasik napisał(a)
Kilka fotek

Na jesień sadziliśmy jedną gałązeczkę.

Kasieńko cóż to za pięknota?? tym się jeszcze nie chwaliłaś, ojj chowasz takie cukiereczki żeby nas ciągle zaskakiwać
a camperdowni dobrze wygląda, a tak narzekałaś, nic po nim nie widać zaniedbania Twojego, wręcz przeciwnie.
a czy w razie co tydzien wcześniej, czyli 16 możliwe będzie spotkanie??? bo nasze dziadki chcą/nie chcą jechac na wakacje tego 23 i tak kombinujemy co tu zrobić.
Moje ukochane miejsce na ziemi 21:47, 08 sie 2014

Do góry
ewa004 napisał(a)
Agatko zapożyczyłam sobie zdjęcie Twojego Chopina które u Kondzia wstawiłaś.
Wpadnij do mnie i porównaj czy chociaż jeden z trzech pseudo Chopinów może być prawdziwy .

Ewa byłam ...widziałam, uważam, że Twoja to też Chopin

Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 21:41, 08 sie 2014

Do góry
Phantom, z roku na rok coraz większy. Cięty krótko na 3, 4 oczka dostał
w tym roku solidną, drewnianą ramę i 3x nawóz "Magiczna siła". Nikt nie chce uwierzyć, że w tym pojemniku jest tylko 45 cm ziemi. Twardziel z tej
hortensji.

Kolorowy ogród na piasku 21:37, 08 sie 2014

Do góry
monteverde napisał(a)
Ojej to wszystko z nerwów i na pewno trochę popracowałaś w ogrodzie przed wizytą kuruj się poczekamy, buziolkiVivo dostałam połamanego Galweya gałązkę wstawiłam do wazoniku i się rozwinęła czy to kwiatki Galweya?

Aniu, to nie jest J. Galway. Wklejam zdjęcie mojego, zobacz kolor i budowę kwiatu. Mnie się ta Twoja kojarzy z jakąś ruffleską?

Bajkowy ogród Weroniki 21:37, 08 sie 2014

Do góry
Jak zbyt gorąco lub pada deszcz, siedzę w domu i taki widok musi starczyć,

okno wschodnie.

Ogród w Tarnowie 21:36, 08 sie 2014

Do góry
agatanowa napisał(a)

Rysiu, czy drzewiastą masz prowadzoną na drzewko, czy szczepioną? Nie pokazałbyś szczegółow nóżek?

I jak Twój wiąz? Na moim na pewno była bawełnica, kilka galasów, jeden całkiem spory (ok. 5 cm średnicy). Oberwałam, popsiukałam kilka razy jakimis ekologicznymi preparatami przeciw robactwu, jest spokój. Ale moje drzewko małe, mogłam do czubka siegnąć, gdy nagięłam.
Czy Twój się pozbierał, odżył?

Agatko, drzewiasta jest szczepiona na pniu, dzisiaj dopiero zrobiłem fotkę i pokazuję

Mój mały skrawek ziemi 21:35, 08 sie 2014

Do góry
Madziarzeszow napisał(a)
Róże po raz w2-gi

Madziu piekne róze i po raz 2 kwitną
niestety u mnie też wrzosy zaczynają ....idzie jesień ,ale z nią babie lato ,które bardzo lubię
pozdrawiam serdecznie ,miłego weekendu :0
Połowa działki - czyli mam powoli dość 21:35, 08 sie 2014

Do góry
Halinko robiłam tak z patyczków,ale w kwietniu i bez ukorzeniacza żadna się nie przyjęła,spróbuje ponownie,ale tylko vanilii bo ona mi się najbardziej podoba
Wilcza Góra 21:34, 08 sie 2014

Do góry
WilczaGora napisał(a)
...wczoraj takich 2 gości wpuściłam na południowy taras...
bardzo jestem z ich towarzystwa zadowolona...
będę teraz "pracowała" nad ich "koafiurą" a w tzw międzyczasie dostali na głowę to, co było pod ręką ...
oto i oni:

ulala jakie niespotykane głowy wyraźne kości mają, porządni z nich faceci będą wszystko mieć na oku
Wilczyco jakie astry polecasz, żeby miały ładny zwarty kształt i się nie rozłaziły i najlepiej tak do 60 cm
buziam
Ogródek Ewy 21:34, 08 sie 2014

Do góry
Przez kilka sezonów próbowałam pozyskać sadzonkę z berberysa, zawsze z opłakanym skutkiem. Wszyscy powtażją, że berberys błyskawicznie i bezproblemowo, mnie się jednak nie udało. Kilka dni temu przy plewieniu odkryłam, że mój berberys, niespodzianka sam się wysiał i to w dwóch miejscach.
Zdjęcie młodzieniaszka.
Kolorowy ogród na piasku 21:32, 08 sie 2014

Do góry
monteverde napisał(a)
Dzięki Vivo za relację z nagrania, myślę, że teraz ze Stasiem lepiej się już czujecie, nerwy opadły, luzik wszyscy pieją wzdychają patrząc na zdjęcia, a ja mogłam te cuda oglądać na żywo i szkoda, że tak daleko ale oglądałabym Wasz ogród o każdej porze roku, bo przepięknie się zmienia barwą i kształtem nasadzeń, pozdrówka i buziole

Aniu, już spokojniej ale powoli
Wycieczki o każdej porze roku wskazane

Jeszcze raz dziękuję za ogromny prezent
Z powodów technicznych teraz dopiero mogę go pokazać. Takie dwie skrzyneczki kwiatów otrzymałam od Ani, jeszcze cieplutkie były, prosto ze szkółki

Moja "przyziemna" :) pasja 21:32, 08 sie 2014

Do góry
Hortensja nn - kolejny etap identyfikacji

Co myślicie?
ogrodoweimpresjejolki 21:26, 08 sie 2014

Do góry
Jolu, przytulam do serducha...tak po babsku, szczerze...Walcz nasza dzielna Kobietko.
Bajkowy ogród Weroniki 21:26, 08 sie 2014

Do góry
Niecierpki też lubię.

Kolorowy ogród na piasku 21:23, 08 sie 2014

Do góry
Na termin emisji trzeba jeszcze trochę poczekać, pojęcia nie mam kiedy może być.

Róże, o które pytacie to Falstaff w pączkach i Burgundy Iceberg.

Jeszcze raz Falstaff, jeden kwiatek rozwinięty

Mój kawałek planety 21:22, 08 sie 2014

Do góry
katiaxx napisał(a)

kupiłam 5 cisów i 10 wrzosów Jana

na zdjęciu cisy wyglądają na koślawe ale w realu to nawet wypasione egzepmlarze, czasem widuje się tylko 1 gałązkę i ze dwie odnogi.

Wrzosy to wrzosy jana - mam nadzieję że to te z pączkujących - ostatnio słyszałam o takim rodzaju wrzosów gdzie pąki się nie rozwijają do końca za to taki wrzos b. długo kwitnie, na rabacie to będzie już prawie 30 wrzosów a i tak ledno ledwo

w jakich odległościach mam je sadzić ?

A u nas jeszcze nie ma wrzosów. A taka mam na nie ochotę!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies