A może pelargonie z ozd0bnymi liśćmi?
Ja mam odmianę Skies of Italy, kupiłam właśnie przecenioną, czyżby nikt jej nie lubił?
Ma cudownie wielokolorowe, mocne liście i dość niepozorne ostroczerwone kwiaty.
Witam pięknie. Nie wiedziałam, że będę się cieszyć z pochmurnego nieba. Wreszcie powietrze się zmieniło.
Najpierw sprawa róż:
Wygląda na to, że jedną muszę przesadzić. W to miejsce wsadzę rabatową.
Teraz między nimi jest jakieś 75 cm odległości i wygląda to tak:
Widok na całą rabatkę - po lewej stronie są róże New Dawn, floksy, jeżówki, przy ogrodzeniu ma być ekran z cisa. Na prawo widać hortensję Anabell (od tego miejsca mniej więcej zmienia się kwasowość gleby) i różanecznik. Dojdzie jeszcze jeden, ale muszę hortensję i tego Rh trochę przesunąć. Tzn. cofnąć trochę Rh, aby zasłonić gołe nogi floksów, miedzy trochę do przodu podsadzić Anabell i pokombinować coś z przodem przed Rh.
Mogłoby być tak: a co z przodu?
Wczoraj się chwaliłam, że róże zaczynają drugie kwitnienie, ale to był chyba koniec pierwszego tłoczenia.
W przyszłym tygodniu będę rozmawiała z siłą fachową, wszystkiego się dowiem i dam znać Mam traumę po Filipie...po przeprowadzce do nowego mieszkania, wył niemiłosiernie...nie mam głuchych sąsiadów w Zabrzu...do Pszczyny jeszcze się przeprowadzać nie będziemy. Chcę wskazówek jak go nauczyć powolutku samemu w domu zostawać.
Uwielbiam aksamitki bo kwitną po samej zimy W tym roku tymi wąskolistnymi mam cały warzywnik obsadzony niestety maja jedną wadę Przy dużych ilościach opadów pokładaja się
A ty u mnie piszesz że pomysłow nie masz ;p fajnie wyszło zapytam teraz o techniczną stronę sadzenia Hortek...co robisz że takie wyprostowane są? podwiązujesz do czegoś? czy to kwestia ciecia wiosennego? bo moje to "wyginają smiało ciało", że tak napiszę
Hej, mam pytanie odnoście mojej wiśni kiku-shidare. Od góry od nasady brązowieją jej liście i chyba odpadają, ale jakby nie usychają. Co to może być? Chyba za wcześnie na odpadanie i brązowienie liści. Spryskałam ją na grzyba. I tak się zastanawiam, że może to przez upały jakie były, albo jakieś choróbsko? Podsypana jest korą i na to dałam kamyczki. Może ta kora? Dodam, że na liściach nie zauważyłam nic dziwnego, poza dziurkami,a le to ją jakaś gąsienica podgryzała, którą znalazłam i zdjęłam. Pozdrawiam
Grembosiu! Wczoraj kupiłam moje pierwsze trawki, rozplenice własnie. Podpowiesz proszę jak i kiedy się je dzieli? Chciałabym przed wsadzeniem je podzielić na pół, mogę?
oj tak, zbieracie, zbieracie, gromadzicie, a mówicie, że juz więcej się nic nie zmieści, po czym co sezon to nowe obfite zakupy, albo nazwozicie czego i sadzicie Mistrzostwo swiata jakieś normalnie