Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Trudne pięknego początki :) 20:12, 17 wrz 2014

Do góry
Na razie nie wnikałam w szmatę ale skupiłam się na podpowiedzi

W rogu posadź tego buka, ale jeśli to malutki patyczek, to go nie będzie wcale widać nr 3

1 -hortensje bukietowe
2 - miskanty Gracillimus
4 - miskanty 'Variegatus'
5 - żurawki różowe
6 0 berberys Bagatelle cięty w kulki
7 - berberys 'Tiny Gold' a z lewej turzyce Ice Dance
Życie w wiejskim ogrodzie 20:11, 17 wrz 2014

Do góry
Udało mi się dzisiaj odwiedzić L i zaopatrzyłem się w czosnki Najbardziej mi zależało na tych główkowatych i już je mam Zakupy cebulowych oficjalnie uważam za zamknięte ... no chyba że mi coś jeszcze w oko wpadnie

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:09, 17 wrz 2014

Do góry
To na kolejną seteczkę zostawię Ci moją sóweczkę

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:08, 17 wrz 2014

Do góry
Ale trafiłam...Marzenko gratuluję kolejnej setki! Życzę z tej okazji wszystkiego kwitnącego!

PS. Jedziesz do Wojsławic? Ekipa łódzka się wybiera.
Cały rok w ogrodzie 20:07, 17 wrz 2014

Do góry
badara napisał(a)
Chyba marna ze mnie ogrodniczka, "coś" sobie wyrosło, samowolnie, a ja nie wiem co to jest, malwa jakaś ????

Podejrzewam że to chwast, coś takiego u mnie rośnie, kwitnie na jasno - różowo (kwiaty podobne trochę do powoju) i rozłazi się na boki pełzając po ziemi. Nawet ładnie wygląda. Ale jestem pewna że nie siałam i widziałam już wcześniej dziko rosnące. Też mam skojarzenia z malwą ze względu na listki przede wszystkim. Nazwy niestety nie znam.
Czy twoje już kwitło?
Zakątek z fioletową ławeczką 20:05, 17 wrz 2014

Do góry
Doniu najlepsze życzenia Niech spotykają Cię same wspaniałe chwile a smutki omijają

Ogród, a najlepiej piękny ogród - jak się do tego zabrać? 20:05, 17 wrz 2014

Do góry
Życie w wiejskim ogrodzie 20:03, 17 wrz 2014

Do góry
GosiaJoanna napisał(a)
Przemo pisałeś, że czosneczki główkowate były wielkości pinezki przyszły moje z Benex'u i wyglądają tak dla porównania obfociłam pinezkę również hihihi

Dodam, że dostałam w prezencie 50 szt. szafirków ...chyba mnie lubia w tym Benex'ie

Witam

Bardzo dziękuję za zdjęcie porównawcze Jesteś niesamowita

Ja dzisiaj odwiedziłem Lidl a i zakupiłem 3 paki po 40 szt

Moje są chyba mniejsze od Twoich

Zdjęcie porównawcze z moja łapką Na manicure brakło czasu

Pozdrawiam

Ogródek....kiedyś będzie ! :) 20:03, 17 wrz 2014

Do góry
moje sielskie kwiatuszki wysiane w lipcu
nie widac chwastow

i rabatka z rodkami
dosadzialam wrzosy, nie wiem czy widac ze kolor jest cieniowany od fioletu do bieli
mialam jeszcze usunac trawe z tylu i posadzic miskanty
ale miskanty przyszly takie ze nie ni nadaja do prezentacji na rabacie
wiec poki co bedzie taki stan posredni
bedzie jeszcze podsypana drobna kora bo ta gruba jest brzydka

moze jakies sugestie ?

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 20:02, 17 wrz 2014

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Agnieszko,Jolu.Goście zawsze mile widziani. Wiersze, to taki przerywnik troche zrymowany w tej naszej ogrodowej prozie.
Kwiaty w Waszych ogrodach, to jest poezja!

Miłych snów.

Szczotki do butelek widzę, że żyją
Butelki nie umyją, ale oko pocieszą ....
Uwielbiam je
A w kwestii gości w ilosci z psem... damy radę Bo jak nie my to kto
Chyba, że gwiazdki są nam potrzebne.. ale jeżeli gwiazdki z nieba uważamy za lepsze niż te w noclegowni.. to zapraszam
Pomóżcie wyczarować mi ogród 20:00, 17 wrz 2014

Do góry
Viola napisał(a)

Tych to u mnie w tym roku wysyp! Oblepiły każdy zakamarek Ale mszyce znikły!
Ogród, a najlepiej piękny ogród - jak się do tego zabrać? 19:55, 17 wrz 2014

Do góry
I stało się, wróciłam do pracy... przeżywałam parę dni przed strasznie, ale nie jest tak źle Piotruś w żłobku był całe dwa dni, panie chwaliły go, że ładnie je, że pogodny jest i płacze tylko wtedy jak inne dzieci dają czadu. No i po tych 2 dniach dostał mega kataru, a że u niego kończy się to prędzej czy później dusznością, siedzi z babcią, inhaluje się i zdrowieje, a w poniedziałek pójdzie znowu i zobaczymy jak będzie.

A ogrodowo powolutku do przodu
Tak jak napisałam, bażyny nadal brak. Przybyły wrzosy i 2 drzewka

przymiarki

Zakątek z fioletową ławeczką 19:53, 17 wrz 2014

Do góry
Doniu, spełnienia marzeń!

Połowa działki - czyli mam powoli dość 19:53, 17 wrz 2014

Do góry
juz znalazlam, to ja ci wkleję
rzeczywiscie fajna

Przyjazny ogród 19:53, 17 wrz 2014

Do góry
Czyli muszę zarezerwować mu więcej miejsca, w brzozach nie muszę się ograniczać, obecnie rośnie nieco ściśnięty, mam go od Ciebie, ładne duże kwiaty, ze dwa razy większe od pozostałych gatunków jakie posiadam. Dzięki za nazwę.

Inne dwa gatunki, jeden w pełni kwitnienia, a drugi owocuje, początek sierpnia.

No i dziurawiec w arboretum jako roślina okrywowa.

Ogród do odświeżenia 19:51, 17 wrz 2014

Do góry
To jest fotka z wczorajszego dnia....

ta jest z dzisiejszego.....czy widać różnicę?

Bardzo mnie denerwowało, że żurawki tak strasznie się dusiły i to wcale nie przez róże, tylko tak się rozrosły, że jedną mogłabym podzielić na kilka mniejszych...i tak zrobiłam .....a to efekty...powstało 9 sadzonek żurawek całkiem sporej wielkości....

i tylko nadal nie wiem jak się nazywa....a tu fotka z bliska na listek...

chyba nie widać różnicy? na rabacie

edit: sadzonki wzięłam tylko od 5 sztuk!!!!!!
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 19:50, 17 wrz 2014

Do góry
Wycięłam jeżówkę i wreszcie widać bukszpanika hortki ogrodowe lubię w tej fazie

Kilka owoców pigwowca będzie, ale kwiatki - teraz?? hmm... na tym samym krzaczku
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 19:48, 17 wrz 2014

Do góry
Kasia, tu moja stipa (siewka od Margarete)

White cover i samosiejka pomidorkowa

The Fairy i coś??

Nowa żurawka i własnoręcznie sadzonkowana tegoroczna

Graham Thomas niezawodnie kwitnie
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 19:48, 17 wrz 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
zobacz że u mnie jeden kwitnie, w tamtym roku miał 3 kwietne wiechy w tym roku kilknaście i zauważyłam ostatnio ze pomiędzy tymi grackami które sadziłam w ty roku za kanapami jest jeden kwitnący również

na tym zdjęciu widać tworzoną rabatę z czerwca 2012

tutaj sierpień i wrzesień 2014

Łał pięknie! Trzeba przyznac, samo to się nie zrobiło, samo nie urosło! Gratulacje od codziennej bywalczyni Twojego wątku!
Pomóżcie wyczarować mi ogród 19:44, 17 wrz 2014

Do góry
Jest dopiero 19.30, a ciemno jak ... każdy widzi. Wróciłam właśnie z ogrodu bo bałam się, że mój obcinak w stopę se wsadzę - nic już nie widziałam. Zaczęłam szykować miejsce na dwa derenie, które biedne rosły całe lato w doniczkach (nie miałam na nie konceptu, więc rosły sobie w spokoju i nawet wysokością dorównują inne rosnące w gruncie). Zaczęłam wycinać darń, a wszyscy wiedzą jakie to przyjemne zajęcie uff. Jutro może skończę (tez o zmroku), a pojutrze posadzę rośliny. Będą rosły w tej samej linii co spiralisy (czyli w linii ramy ogrodu), jeden po lewej stronie w kierunku ambrowca, drugi z drugiej strony w kierunku kompostownika. Za dereniami (też po obu stronach) widzę oczami wyobraźni jakieś żółte tuje, może yellow ribbon. Z tyłu wierzb hakuro, które są trochę wysunięte do przodu względem spiralisów będzie żywopłocik z bordowego, kolumnowego berberysu (może red albo orange torch, bo te są najbardziej żarówiaste, a takie chcę. Więm, że symetrycznie, ale z tej strony ogrodu - tak mi się widzi Zdjęcie zrobione jeszcze przed dzisiejszym kopaniem Granica działki - po sznurku jak ktoś widzi Fotka oczywiście z Murą celebrytką

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies