Powolutku do Was pozaglądam... ale teraz muszę mykać z forum..
To sie podobało.... nie kulki bukszpanowe, bonzaje dla ubogich i bogatych.. kulki cisowe.. tylko rabaty kwiatowe.... Przy kwiatkach najwięcej czasu zeszło.. ja sie temu nei dziwię.. bo ogród bez kwiatów????
Staram sie kupować jeżówki namacalnie w szkółkach.. u nas jest tak jedna szkółka. I ma dobre ceny bo po 11 zł.
Ale czasami kupuję w necie. Na moja rabatę z cycami posadziłabym Supreme Cantalupe..sztywna i wysoka.. świetny odcień pomarańczu... u nas jej nei ma ..szkoda
Sadzonki jeżówki sie podniosą, nawet jak liście zdechną... urosną nowe... 90% powinno przeżyć .. i mateczka twoich siewek
Do Ciebie też pojechały jeżówki????
Już sama sie dziwię gdzie ja ich nie wypchnęłam..
Zwrócili uwagę na ilość siewek które wszędzie mam.. i było pytanie co z tym robię... wiec rzekłam, że idą w dobre ręce ... Zaskoczeni byli, że tak mi się wszytko wysiewa.. wytłumaczyłam, że to dzięki temu, że nie przesadzam z pieleniem i ....nie używam pazurków. Coś tam bełkotałam o jeżówkach, uprawie i odmianach.. jak przyszło do wybrania najfajniejszych to dziura w mózgu się zrobiła... i nie pozostało nic innego jak krzyknąć "cięcie" ha, ha, ha, ha.. klepki mi sie zagotowały...
Siewki werbenkowe... jakbym nie powysyłała iluś setek werben.. to jejku co to by tu było... busz werbenowy..
narazie rosną tam tylko żurawki i buksy, dlatego dodałabym tylko trawki, żeby nie za dużo gatunków w tak małym i ciasnym miejscu się znajdowało, pola do popisu nie ma ale Twoje spojrzenie bardzo mi się podoba na pewno będą trawki dobrze, że piszesz o red baronie, nie wiedziałam, że wolno rośnie, ja tak mam, że naoglądam się już dużych, rozrośniętych okazów i wydaje mi się, że w rok też takie będę miała. Jagoda jeszcze dobry pomysł podsunęła z zasłonięciem tego murku, może zamiast irgi wsadzić bluszcz zimozielony? On ( to wiem) rośnie wolno i zasłoniłby od wewnętrznej strony murek, czy to za dużo z tym bluszczem?