Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Lawendowy zawrót głowy

Lawendowy zawrót głowy

lojalna_ 13:02, 04 paź 2014

bdan napisał(a)
Jola wkleję Ci u mnie rozplenice, miałam je z trzmieliną i admirationami.
Rabata do przeróbki, rozplenice na moim obszarze zasłoniły wszystko, berberysy są zielone. Chyba, że jakaś mniejsza odmiana rozplenicy

Dzieki zobrazowałas mi
lojalna_ 13:03, 04 paź 2014

Malgosik napisał(a)

będą fajne kulki
miłorząb za ile?
masz już dla niego miejsce wyznaczone?

też często kupuję coś, czemu nie mogę się oprzeć, choć nie mam pojęcia gdzie posadzę

czekam na fotki z kolejnych przymiarek
może poustawiasz wszystko łącznie z hortensjami?
widziałaś u any-art imperate przy hortensjach?
a u BarbaryM "ścieżkę" z imperaty?

Co do miłorzeba to ma juz miejsce od dawna maly wykostkowany kwadrat tylko obrzezem
lojalna_ 13:04, 04 paź 2014

Zaraz sadze hortensje bo juz musze cos zrobic tylko moje chlopaki ziemie wyrównaja
Malgosik 13:06, 04 paź 2014

lojalna_ napisał(a)
Zaraz sadze hortensje bo juz musze cos zrobic tylko moje chlopaki ziemie wyrównaja

aha, no to praca wre dzisiaj
ja też lecę przekopywać trawnik
lojalna_ 13:08, 04 paź 2014

Malgosik napisał(a)

będą fajne kulki
miłorząb za ile?
masz już dla niego miejsce wyznaczone?

też często kupuję coś, czemu nie mogę się oprzeć, choć nie mam pojęcia gdzie posadzę

czekam na fotki z kolejnych przymiarek
może poustawiasz wszystko łącznie z hortensjami?
widziałaś u any-art imperate przy hortensjach?
a u BarbaryM "ścieżkę" z imperaty?

Sciezka z red barona nie widzialam gdzie to ?
BusyBee 16:01, 04 paź 2014

Pewnie, że nie mam nic przeciwko rozplenicom ......właśnie bardzo je lubię...nie pasowały mi tylko w tej konfiguracji: 1 berberys i przed nim 1 rozplenica....trzeba by było jakoś inaczej je posadzić....

Trudność polega na tym, że każda z odwiedzających Cie osób preferuje inne ogrody.... i oczywiście inny styl....i jak tu słuchać wszystkich...??? trzymaj się swojej wizji i miej swoje zdanie......

A Twój ideał ogrodu...??? Albo przynajmniej, który ogród na tyle Ci się podoba, że chciałabyś w podobnym stylu...??? To pozwoli nam się zorientować w którą stronę idziesz... wklejałaś zdjęcie z realizacji Danusi z ogrodu z wrzosami.... o coś takiego Ci chodzi??

Teraz u mnie koniec przerwy... lecę sadzić... pogadamy wieczorem...
.....przestawiaj rośliny i rób zdjęcia trzymam kciuki
boguslawa_ma... 17:11, 04 paź 2014

lojalna_ napisał(a)
Miłorzeba dostałam w cudnej cenie a te trzy zielone ludki tak miło patrzyły to tez wziełam zaraz lepszy mam nastrój

Dziś byłaś na zakupach,a gdzie takie wypasione buksiki i po ile?bo też szukam, ale blisko domu
lojalna_ 19:50, 04 paź 2014

boguslawa_madejska napisał(a)

Dziś byłaś na zakupach,a gdzie takie wypasione buksiki i po ile?bo też szukam, ale blisko domu

Byłam u Kulasa w Mikołowie własciwie Mokre ...buksiki po 60 zeta a mupiłoeząb 110 a U Kapiasa wczoraj 20 cm wyzszy kosztował 270 zeta wiec ciesze sie z tych zakupów.
lojalna_ 19:54, 04 paź 2014

Zasadziałam powiem tak d... Nie urywa musze poczekac na wysypany grys i kostki blisko grysu i wykostkowany kwadracik na milorzeba i zasadzic w grysie troche bukszpanów i wtedy mysle bede zadowolona. Te nasady smiesznie wygladaja takie .... Łyse chociaz gesto posadzone

Juz nie robie zdjec hasiokowych .... Czekam az bedzie ładnie a ziemi nie mozemy dalej rozgarniac, poniewaz stoja kostki na platformach a nie na sciezkach bo obiboki nie pracują........

lojalna_ 19:57, 04 paź 2014

BusyBee napisał(a)
Pewnie, że nie mam nic przeciwko rozplenicom ......właśnie bardzo je lubię...nie pasowały mi tylko w tej konfiguracji: 1 berberys i przed nim 1 rozplenica....trzeba by było jakoś inaczej je posadzić....

Trudność polega na tym, że każda z odwiedzających Cie osób preferuje inne ogrody.... i oczywiście inny styl....i jak tu słuchać wszystkich...??? trzymaj się swojej wizji i miej swoje zdanie......

A Twój ideał ogrodu...??? Albo przynajmniej, który ogród na tyle Ci się podoba, że chciałabyś w podobnym stylu...??? To pozwoli nam się zorientować w którą stronę idziesz... wklejałaś zdjęcie z realizacji Danusi z ogrodu z wrzosami.... o coś takiego Ci chodzi??

Teraz u mnie koniec przerwy... lecę sadzić... pogadamy wieczorem...
.....przestawiaj rośliny i rób zdjęcia trzymam kciuki

Rozplenice posadziłam daleko osobno ... Niech sie rozrastaja moze potem znajde im miejsce wrzosy posadziłam jak Danusia zaproponowała ale myslac nad rym wszystkim nie wiem czy to wrzosowisko przetrwa

Podoba mi sie kacik z hortkami miskantami