Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Bogusława 15:49, 16 wrz 2014

Do góry
w porannym słoneczku.

Trzy jabłonie - marzenia o ogrodowym azylu 15:44, 16 wrz 2014

Do góry

Ależ pięknie rozrosły Ci się te wrzosy Trawnik, hortensje, trawki...pięknie
Ogród Bogusława 15:42, 16 wrz 2014

Do góry
Trochę grzybków przed śniadankiem.

Ogród Bogusława 15:40, 16 wrz 2014

Do góry
Kilka ostatnich fotek.

Na Francuskiej 15:38, 16 wrz 2014

Do góry
Karolinek napisał(a)

Madziu, też posadziłam ostatnio przed domem m.in. rozplenice i limki. Pokaż, jak teraz u Ciebie ta rabata wygląda i zdradź, co planujesz.

Karolinko, na razie wstawiam zdjęcie z sierpnia

Rosną tu:

3 Rozplenice
3 rozchodniki okazałe
4 tawuły Goldflame i 3 Goldmound
2 żurawki nn
6 szałwii niebieskich
1 róża The Fairy
lawenda- chyba 10 szt
2 hortensje Limelight
1 liliowiec nn

i to chyba wszystko.

Chcę zostawić tylko

hortensje
rozplenice
tawuły
rozchodniki
i może lawendę, bo w tym miejscu pięknie kwitnie.

Coś dokupię, coś innego przesadzę...mam nadzieję, że efekt będzie taki, o jakim myślę

Życie w wiejskim ogrodzie 15:35, 16 wrz 2014

Do góry
Gardener27 napisał(a)
I sprzęcior do sadzenia cebul wreszcie jest

kupiłam w zeszłym roku podobny tylko z ruchomym uchwytem żeby najpierw rozszerzyć gdy się wbija w ziemię i zwęzić jak się wyciąga z ziemią. Jakkolwiek się tego używa (bo można też po prostu wbić i wyjąć)to bardzo ułatwia pracę, ale potrzeba siły chłopa żeby wbić to głębiej w ziemie.. u mnie piasek więc nieraz po wyciągnięciu ziemia się z tej sadzarki wysypuje. Powinno się łatwo wbijać a jednak przy takiej ilości cebulek nieźle się trzeba natrudzić. I to wbijałam tylko w ziemię.. nie wyobrażam sobie w trawnik żeby chociażby krokusy wsadzić. Ziemia musi być lekko wilgotna żeby się ziemia nie wysypywała i też łatwiej wtedy wbić to urządzenie. W zbitą glinę też nie wyobrażam sobie tego użyć. Takie moje spostrzeżenia. Mimo wszystko się nie zniechęcam- w końcu po to to kupiłam..Jak ma się trochę sił to idzie jak po maśle Powodzenia w sadzeniu
Ogród Bogusława 15:35, 16 wrz 2014

Do góry
elizabeth napisał(a)
Witaj Bogusławie
Przeglądam wątek i podoba mi się twój ogród, a w szczególności podobają mi się rośliny formowane, podoba mi się to co z nimi robisz. Mam u siebie dwie sosny niestety trochę zaniedbane nic nie robiłam z nimi od czasu posadzenia czyli od 4 lat. Czy mogę prosić Cię o radę poniżej wkleję zdjęcie napisz proszę czy jest jeszcze szansa na zrobienie z tej sosny drzewka formowanego. Jeśli tak to może podpowiesz co ty byś z nim zrobił.
Będę bardzo wdzięczna za pomoc.

Witaj strasznie tu ciasno aby formowane drzewko było dobrze widoczne i się pięknie prezentowało musi mieć miejsce,ta sosna pięcioigielna jest piękna ale będzie usychać z braku słońca , musi walczyć o wodę inne też rosna i jest jej coraz ciaśniej,
jeśli chodzi o formowanie to zawsze możesz spróbować , wyłamując jej wszystkie wiosenne przyrosty potem się zobaczy co z tego wyjdzie i co można z niej dalej robić,
podetnij tuje aby dać jej więcej miejsca.
Drzewulcowo 15:24, 16 wrz 2014

Do góry
Kapibara napisał(a)
M z radością oddał trochę trawnika, to sobie pomurowałam, a co!

Teraz myślę co tu wsadzić, żeby z resztą było spójne.

Witaj niezła z ciebie murarka cebulki już kupujesz a ja jeszcze ani jednej nie mam. Mus się ogarnąć i Janinę odwiedzić
Trzy jabłonie - marzenia o ogrodowym azylu 15:20, 16 wrz 2014

Do góry
Karolinek napisał(a)
Pewnie że poczeka.
Jeśli chodzi o sasanki i ich kwitnienie, to myślałam, że moja ręka to sprawiła, że im tak dobrze u mnie

A tymczasem swą urodę pokazują wrzosy, które rok temu sadziłam, wszystkie przetrwały i wszystkie zakwitły.

Łał , ależ cudne te Twoje wrzosy

Pozdrówka
Na Francuskiej 14:57, 16 wrz 2014

Do góry
Magdalenka napisał(a)
Troszkę letnio- jesiennych widoczków z mojego ogródeczka

wspaniały klimat
Moja bajka 14:55, 16 wrz 2014

Do góry
Wypuściłam się dziś do szkółki po dłuższym czasie bo już prawie miałam objawy delirium i poczyniłam takie zakupy:

Wreszcie dokupiłam cisy - 5 szt Hicksi, kupiłam też 2 Limki, 2 żurawki: Georgia Peach, a przy drugiej nie było karteczki, 1 hostę (też nie wiem jaka to odmiana), klona palmowego Atropurpurea i wieeeelką turzycę Chocolate Milk (czy jakoś tak ).
Ogródek Anity 14:50, 16 wrz 2014

Do góry
Nikita napisał(a)
Anitko, dzięki za przemiły weekend, transport i za wszystko !!! Długo nie zapomnę tego naszego "wypadu" do Rzeszowa.
Zostawiam buziaki i samych uśmiechów życzę w nowym tygodniu.

Ale fajnie tu wyglądamy obie......i to piekne tło........
Dzieki Nikita !
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 14:44, 16 wrz 2014

Do góry

Wciąż lawendowo
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 14:33, 16 wrz 2014

Do góry
Trochę nowych fotek Pogoda świetna

No i mój leśny zakątek -trochę okrojony, bo hosty miały wirusa
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 14:28, 16 wrz 2014

Do góry
magnolia napisał(a)

Pośliniłam się aż musiałam swoją depresję ogrodową zajeść dwoma snickersami.
Walę się w czoło, że też pokusiłam się i sama zaczęłam grzebać w ziemi… ech.

Jest wręcz zjawiskowo!

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 14:23, 16 wrz 2014

Do góry
Moje cisy

przy podjeździe - ktoś prosił żeby pokazać tegoroczne przyrosty:

I te kupione ostatnio po 4 zł/szt plus wysyłka (15zł) na all, dla Brata - do podhodowania przez 2-3 lata
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 14:15, 16 wrz 2014

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Witaj Renatko, zagladam czasem do Twojego ogrodu i obserwuję zmiany. Świerk Inwersa jest już ładny, dobrze, że za radą Waldka wyprowadziłaś jeden przewodnik, będzie w przyszłości mial ładniejszy pokrój

To miło. Już myślałam, że nikt tu nie zagląda Myślę, że mój Inversa po cięciu zrobiłby się strasznie łysy, bo to jednak sporą gałązkę trzeba byłoby ciachnąć. A teraz wygląda całkiem przyzwoicie...
Kwiatowy ogródek Monteverde 14:14, 16 wrz 2014

Do góry
monteverde napisał(a)

Nie specjalnie posadzone w kompoście z ogrodową i na wiosnę dostały papu, to wszystko

Masz do nich rękę trawka cały czas trzyma tę samą wielkość
Kwiatowy ogródek Monteverde 14:01, 16 wrz 2014

Do góry
ka1sia napisał(a)
Aniu, różom u Ciebie chyba bardzo dobrze, bo piękne są ja dopiero zaczynam różaną przygodę, ciekawe czy dam radę?
pozdrawiam, Aneczko

Kasiu na pewno sobie poradzisz, bo ja też tak zaczynałamno moje nie maja powodu narzekać

Kwiatowy ogródek Monteverde 13:59, 16 wrz 2014

Do góry
kosolka napisał(a)
Dzień dobry Aniu!
I takie pytanko, bo znów napatrzyłam sie na Twoje piękne róze - wiesz ile masz odmian?

nie nie wiem jakieś ok.....

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies