szczeka mi opadła! no szok... bajeczna ta rabata. napisz mi co na niej rośnie? wiem że chopin
ja na jesień robilam nowa bialą rózankę z artemisami ale patrzac na Twoja juz wiem że chcę ją powiekszyć. czy moglabyś mi opisać jakies 2-3 białe róże które sa Twoimi ulubionymi? powtarzająca i jak najmniej chorowite
Hiii taka inna nie ? zaznaczone miałam wiesz i mimo to machłam ale chyba dla tego że twardo mam tam i poleciało... dosypałam jesienią kompostowej ziemi i zobaczymy a lilie dokupię na pewno Basiu
Ale masz piękne lilie! .
Mnie też korci żeby do Bolestraszyc pojechać ale w tym roku to raczej jeszcze się nie uda - może Wy się wybierzecie to chętnie fotki pooglądam. Czy na pomidory to jeszcze nie za wcześnie, no chyba że w donicach planujesz?
A ja nie wyobrażam sobie ogrodu bez nich.od kilku lat ciągle je dokupuje i mam już ich sporo.Moja wiedzą na ich temat też się powiekszyla. Nie tylko kolekcja lilii.To cudne rośliny i o cudnych kwiatach.I wszędzie pasują ,wszędzie się zmieszczą .
A te kremowe lilie są piękne
ale grubo kwiatów jeju super czy ona ma siłę te cudowności utrzymać ? ja wsadziłam sobie trzy lilie no i zawsze coś sknocę jak nie walnę haką to znów wiatr mi łamie czy coś a nie powiem są w zacisznym miejscu no i jedna mi się ostała zaraz znajdę... bo liliowce to mam jaśniutkie i te pomarańczowe
tylko się nie śmiej bo moja bidna ...ale była bo czy będzie to dam znać hiii
O tak ta róza bardzo zmienia się w róznej fazie kwiatu.
Czzy planuję zakup lilii. Nie umiałabym ich nie dokupić.Już w sobotę byłam na zakupach w carrefourze i były lilie azjatyckie na wagę. Oczywiście kupiłam, bo duże cebule. Później jak liczyłam w domu jedna cebula wyniosła 2, 47.
AI mieczyki tez na wagę kupiłam , te wyniosły 0,34 gr za cebulkę.
Teraz leża już w szufladzie w lodówce i czekać tam będą do momentu posadzenia do ziemi.
Dla mnie wszystkie róże są piękne. Ale są też i piękniejsze.Na pewno jeszcze nie jedną dokupisz.
To prawda ta róża w pączkach jest inna, w początkowym rozkwicie inna, rozkwicie inna i w przekwitaniu jeszcze inna.I te pełne kwiaty.cudna,Jedna z moich ulubienic
Z miniaturkami raczej bywa trudno.Ja też kiedyś dostałam i jeden rok przetrwała i to też iina niż w pierwszym roku
Jak ty te kolaże robisz ??Ja ich nie umiem
Dla was moje kwitnące parapetowe
Hej Basiu
Widzę liliowo u Ciebie A ja nie mam żadnej lilijki.
Moja siostra Gosia zaczęła kupować cebule od dwóch lat.Nasza Mama wręcz uwielbia lilie i ma je u siebie na działeczce.
A ja przyszłam Ci powiedzieć,ze wstawiałam zdjęcia warzywnika u siebie W końcu dokopałam się do zdjęć.
Dzisiaj sobie pozwoliłem wyciąć kocimiętkę, jeżówkę, lilie część liliowców, werbeny i przyciąłem pigwę Zostały mi jeszcze trawy, róże i posprzątanie po nalocie kur
Lilie zawsze kojarzą mi się z arystokracją w ogrodzie. Wyglądają tak pięknie i dostojnie. W tym sezonie planuję zakup cebul a tymczasem jestem bardzo ciekawa co wyrośnie z tych otrzymanych od ciebie