Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 16:56, 15 lut 2017

Do góry
katel napisał(a)
Kasiu a jakie lilie zakupiłaś, wstawiałaś już i przegapiłam?

tak, tutaj
https://www.ogrodowisko.pl/watek/6373-ogrodek-pachnacy-rozami-i-lawenda-w-budowie?page=640#post_7
RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 13:06, 15 lut 2017

Do góry
Rench napisał(a)
Białe lilie zakwitły

szczeka mi opadła! no szok... bajeczna ta rabata. napisz mi co na niej rośnie? wiem że chopin
ja na jesień robilam nowa bialą rózankę z artemisami ale patrzac na Twoja juz wiem że chcę ją powiekszyć. czy moglabyś mi opisać jakies 2-3 białe róże które sa Twoimi ulubionymi? powtarzająca i jak najmniej chorowite
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 21:35, 14 lut 2017

Do góry
Kasiu a jakie lilie zakupiłaś, wstawiałaś już i przegapiłam?
Gożdzikowa - wiejski ogród 19:45, 14 lut 2017

Do góry
gobasia napisał(a)

wcale się nie śmieję...hi hi hi

kupuj azjatyckie one na pewno dadzą radę ...i zaznaczaj patyczkiem to nie wydziabiesz ta twoja to chyba trąbkowa albo OT,sama nie wiem ?

Hiii taka inna nie ? zaznaczone miałam wiesz i mimo to machłam ale chyba dla tego że twardo mam tam i poleciało... dosypałam jesienią kompostowej ziemi i zobaczymy a lilie dokupię na pewno Basiu
Mój mały ogródeczek :) 19:45, 14 lut 2017

Do góry
katel napisał(a)
Ale masz piękne lilie! .
Mnie też korci żeby do Bolestraszyc pojechać ale w tym roku to raczej jeszcze się nie uda - może Wy się wybierzecie to chętnie fotki pooglądam. Czy na pomidory to jeszcze nie za wcześnie, no chyba że w donicach planujesz?

trochę w donicach a trochę w gruncie
Mój mały ogródeczek :) 19:42, 14 lut 2017

Do góry
Ale masz piękne lilie! .
Mnie też korci żeby do Bolestraszyc pojechać ale w tym roku to raczej jeszcze się nie uda - może Wy się wybierzecie to chętnie fotki pooglądam. Czy na pomidory to jeszcze nie za wcześnie, no chyba że w donicach planujesz?
Gożdzikowa - wiejski ogród 17:04, 14 lut 2017

Do góry
eda napisał(a)

ale grubo kwiatów jeju super czy ona ma siłę te cudowności utrzymać ? ja wsadziłam sobie trzy lilie no i zawsze coś sknocę jak nie walnę haką to znów wiatr mi łamie czy coś a nie powiem są w zacisznym miejscu no i jedna mi się ostała zaraz znajdę... bo liliowce to mam jaśniutkie i te pomarańczowe

tylko się nie śmiej bo moja bidna ...ale była bo czy będzie to dam znać hiii

wcale się nie śmieję...hi hi hi

kupuj azjatyckie one na pewno dadzą radę ...i zaznaczaj patyczkiem to nie wydziabiesz ta twoja to chyba trąbkowa albo OT,sama nie wiem ?

Gożdzikowa - wiejski ogród 16:42, 14 lut 2017

Do góry
Rumianka napisał(a)
podziwiam przepiękne lilie...a ja u siebie jeszcze nie miałam nigdy ani jednej...czas to zmienić...
A ja nie wyobrażam sobie ogrodu bez nich.od kilku lat ciągle je dokupuje i mam już ich sporo.Moja wiedzą na ich temat też się powiekszyla. Nie tylko kolekcja lilii.To cudne rośliny i o cudnych kwiatach.I wszędzie pasują ,wszędzie się zmieszczą .
A te kremowe lilie są piękne
Gożdzikowa - wiejski ogród 15:11, 14 lut 2017

Do góry
gobasia napisał(a)
A Gobasia zobaczymy czy się nie obrazi ,że ją rozrzuciłam po całej Polsce

ale grubo kwiatów jeju super czy ona ma siłę te cudowności utrzymać ? ja wsadziłam sobie trzy lilie no i zawsze coś sknocę jak nie walnę haką to znów wiatr mi łamie czy coś a nie powiem są w zacisznym miejscu no i jedna mi się ostała zaraz znajdę... bo liliowce to mam jaśniutkie i te pomarańczowe

tylko się nie śmiej bo moja bidna ...ale była bo czy będzie to dam znać hiii

Moja działka na Dębowym Lesie 19:23, 13 lut 2017

Do góry
MirellaB napisał(a)
Ania mam podobną różę. Super się zmienia, inna w każdej fazie rozkwitu.
Planujesz w tym sezonie dokupić lilie?

O tak ta róza bardzo zmienia się w róznej fazie kwiatu.
Czzy planuję zakup lilii. Nie umiałabym ich nie dokupić.Już w sobotę byłam na zakupach w carrefourze i były lilie azjatyckie na wagę. Oczywiście kupiłam, bo duże cebule. Później jak liczyłam w domu jedna cebula wyniosła 2, 47.
AI mieczyki tez na wagę kupiłam , te wyniosły 0,34 gr za cebulkę.
Teraz leża już w szufladzie w lodówce i czekać tam będą do momentu posadzenia do ziemi.
Aurelllia napisał(a)
Przepiękne te róże Ja na razie mam dwie, ale może w tym roku kolekcja się powiększy Jednej nazwy nie znam, bo mama ją jeszcze sadziła, a drugą już ja - róża New Down - mam nadzieję, że przetrwa tą zimę

Dla mnie wszystkie róże są piękne. Ale są też i piękniejsze.Na pewno jeszcze nie jedną dokupisz.
eda napisał(a)

ależ one mają kolory przepiękne zależnie jaki etap rozwoju super na takie choruję miałam od Hanusi miniaturkę ale nie wytrzymała tak mi jej było szkoda zobacz Aniu...

To prawda ta róża w pączkach jest inna, w początkowym rozkwicie inna, rozkwicie inna i w przekwitaniu jeszcze inna.I te pełne kwiaty.cudna,Jedna z moich ulubienic
Z miniaturkami raczej bywa trudno.Ja też kiedyś dostałam i jeden rok przetrwała i to też iina niż w pierwszym roku
Jak ty te kolaże robisz ??Ja ich nie umiem
Dla was moje kwitnące parapetowe

Gożdzikowa - wiejski ogród 19:11, 13 lut 2017

Do góry
podziwiam przepiękne lilie...a ja u siebie jeszcze nie miałam nigdy ani jednej...czas to zmienić...
Gożdzikowa - wiejski ogród 18:05, 13 lut 2017
Do góry
Hej Basiu
Widzę liliowo u Ciebie A ja nie mam żadnej lilijki.
Moja siostra Gosia zaczęła kupować cebule od dwóch lat.Nasza Mama wręcz uwielbia lilie i ma je u siebie na działeczce.

A ja przyszłam Ci powiedzieć,ze wstawiałam zdjęcia warzywnika u siebie W końcu dokopałam się do zdjęć.
Zielona przestrzeń 17:01, 13 lut 2017

Do góry
Ooo...właśnie, przypomniałaś mi Muszę kupić w tym sezonie lilie.
Mój mały ogródeczek :) 16:34, 13 lut 2017

Do góry
AniMa napisał(a)
Zaraz, zaraz... Te wszystkie lilie u Ciebie będą??? Wow Ale bedzie pachniec

Te wszystkie lilie u mnie są i juz kwitly ale to jeszcze nie wszystkie
Jeszcze takie
Mój mały ogródeczek :) 15:54, 13 lut 2017

Do góry
Zaraz, zaraz... Te wszystkie lilie u Ciebie będą??? Wow Ale bedzie pachniec
Gożdzikowa - wiejski ogród 14:48, 13 lut 2017

Do góry
BasiaLT napisał(a)
Lilie zawsze kojarzą mi się z arystokracją w ogrodzie. Wyglądają tak pięknie i dostojnie. W tym sezonie planuję zakup cebul a tymczasem jestem bardzo ciekawa co wyrośnie z tych otrzymanych od ciebie

Basia jedna to byla Fata Morgana a druga czerwona i jakieś małe cebulki tej różowej

Gożdzikowa - wiejski ogród 14:33, 13 lut 2017

Do góry
Dziewczyny ja uwielbiam lilie...na jesieni dosadzilam 13 nowych...jeśli wszystkie przezimują powinno ich być ze 40

obawiam się o orientalne

Kwitnące skarpy 13:30, 13 lut 2017

Do góry
Dzisiaj sobie pozwoliłem wyciąć kocimiętkę, jeżówkę, lilie część liliowców, werbeny i przyciąłem pigwę Zostały mi jeszcze trawy, róże i posprzątanie po nalocie kur
Mój mały ogródeczek :) 11:36, 13 lut 2017

Do góry
agnieszka_m napisał(a)

Ja uwielbiam lilie i co roku coś dokupuję
też są niektóre objedzone
trzeba je obserwować bo lubi je taki czerwony żuczek

No właśnie...ręcznie go ??
Gożdzikowa - wiejski ogród 08:04, 13 lut 2017

Do góry
Lilie zawsze kojarzą mi się z arystokracją w ogrodzie. Wyglądają tak pięknie i dostojnie. W tym sezonie planuję zakup cebul a tymczasem jestem bardzo ciekawa co wyrośnie z tych otrzymanych od ciebie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies