A w Dębowym kolorowo .Aniu gratuluję fotograficznego sukcesu.Zaraziłaś mnie daliami już mam białe igiełkowe i pomarańczowe,zobaczę jak będą rosły.Dyniaczki też wsadzę w tym roku ale u Córki bo u mnie mało miejsca .Korzystam z przepisów u Ciebie i zupy wychodzą jak marzenia
Woow piękny masz bukiet żonkili. Bardzo je lubię. Tyle kwiatów masz w ogrodzie, normalnie nie wiem gdzie ty to mieścisz. Aniu miałabym prośbę. Planuję w tym roku zakup host i miałabym prośbę żebyś mi doradziła które są najlepsze. Najbardziej chciałabym jakieś ciemno zielone w jasne paseczki.
O tak ta róza bardzo zmienia się w róznej fazie kwiatu.
Czzy planuję zakup lilii. Nie umiałabym ich nie dokupić.Już w sobotę byłam na zakupach w carrefourze i były lilie azjatyckie na wagę. Oczywiście kupiłam, bo duże cebule. Później jak liczyłam w domu jedna cebula wyniosła 2, 47.
AI mieczyki tez na wagę kupiłam , te wyniosły 0,34 gr za cebulkę.
Teraz leża już w szufladzie w lodówce i czekać tam będą do momentu posadzenia do ziemi.
Dla mnie wszystkie róże są piękne. Ale są też i piękniejsze.Na pewno jeszcze nie jedną dokupisz.
To prawda ta róża w pączkach jest inna, w początkowym rozkwicie inna, rozkwicie inna i w przekwitaniu jeszcze inna.I te pełne kwiaty.cudna,Jedna z moich ulubienic
Z miniaturkami raczej bywa trudno.Ja też kiedyś dostałam i jeden rok przetrwała i to też iina niż w pierwszym roku
Jak ty te kolaże robisz ??Ja ich nie umiem
Dla was moje kwitnące parapetowe
Woow piękny masz bukiet żonkili. Bardzo je lubię. Tyle kwiatów masz w ogrodzie, normalnie nie wiem gdzie ty to mieścisz. Aniu miałabym prośbę. Planuję w tym roku zakup host i miałabym prośbę żebyś mi doradziła które są najlepsze. Najbardziej chciałabym jakieś ciemno zielone w jasne paseczki.
Tak się wiosny już chce..A w sklepach kuszą rożnymi już wiosennymi kwiatkami.To na weekend milej zawsze posiedzieć i po delektować się kolorkami żywymi
Basiu, najlepiej jest kupić duże hosty i średnie i mniejsze.Aby kaskadowo je posadzić i kontrastującymi względem siebie liśćmi.
Ciemno zielone mogą być :Sieboldiana Elegans;Guacamole;Frances,Abiqua Drinking Gourd , Second Wind ,Frosed Jade.Catherine.
W jasne paski,,,hm polecam June,Fire and Ice,Rainbow's End ,Funkia YELLOW POLKA DOT BIKINI,CHERRY BERRY,Paradise Island
Różę przepiękne ,takie dorodne...oby do wiosny i kolorów
To prawda róże wszystkie sa piękne.Na razie zima w pełni.Ale do wiosny coraz bliżej!!!
róża Elmshorn- twardzielka , kwitnie prawie non- stop aż do przymrozków.