Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja działka na Dębowym Lesie

Moja działka na Dębowym Lesie

MirellaB 07:28, 13 lut 2017

Ania mam podobną różę. Super się zmienia, inna w każdej fazie rozkwitu.

Planujesz w tym sezonie dokupić lilie?
zawitka 08:45, 13 lut 2017

A w Dębowym kolorowo .Aniu gratuluję fotograficznego sukcesu.Zaraziłaś mnie daliami już mam białe igiełkowe i pomarańczowe,zobaczę jak będą rosły.Dyniaczki też wsadzę w tym roku ale u Córki bo u mnie mało miejsca .Korzystam z przepisów u Ciebie i zupy wychodzą jak marzenia
BasiaLT 08:56, 13 lut 2017

Woow piękny masz bukiet żonkili. Bardzo je lubię. Tyle kwiatów masz w ogrodzie, normalnie nie wiem gdzie ty to mieścisz. Aniu miałabym prośbę. Planuję w tym roku zakup host i miałabym prośbę żebyś mi doradziła które są najlepsze. Najbardziej chciałabym jakieś ciemno zielone w jasne paseczki.
gobasia 14:02, 13 lut 2017

Różę przepiękne ,takie dorodne...oby do wiosny i kolorów
Bogdzia 19:14, 13 lut 2017

Piękne róze i jak ich duzo masz. Hosty tez cudne.A zimę mam podobną.
anabuko1 19:23, 13 lut 2017

MirellaB napisał(a)
Ania mam podobną różę. Super się zmienia, inna w każdej fazie rozkwitu.
Planujesz w tym sezonie dokupić lilie?

O tak ta róza bardzo zmienia się w róznej fazie kwiatu.
Czzy planuję zakup lilii. Nie umiałabym ich nie dokupić.Już w sobotę byłam na zakupach w carrefourze i były lilie azjatyckie na wagę. Oczywiście kupiłam, bo duże cebule. Później jak liczyłam w domu jedna cebula wyniosła 2, 47.
AI mieczyki tez na wagę kupiłam , te wyniosły 0,34 gr za cebulkę.
Teraz leża już w szufladzie w lodówce i czekać tam będą do momentu posadzenia do ziemi.
Aurelllia napisał(a)
Przepiękne te róże Ja na razie mam dwie, ale może w tym roku kolekcja się powiększy Jednej nazwy nie znam, bo mama ją jeszcze sadziła, a drugą już ja - róża New Down - mam nadzieję, że przetrwa tą zimę

Dla mnie wszystkie róże są piękne. Ale są też i piękniejsze.Na pewno jeszcze nie jedną dokupisz.
eda napisał(a)

ależ one mają kolory przepiękne zależnie jaki etap rozwoju super na takie choruję miałam od Hanusi miniaturkę ale nie wytrzymała tak mi jej było szkoda zobacz Aniu...

To prawda ta róża w pączkach jest inna, w początkowym rozkwicie inna, rozkwicie inna i w przekwitaniu jeszcze inna.I te pełne kwiaty.cudna,Jedna z moich ulubienic
Z miniaturkami raczej bywa trudno.Ja też kiedyś dostałam i jeden rok przetrwała i to też iina niż w pierwszym roku
Jak ty te kolaże robisz ??Ja ich nie umiem
Dla was moje kwitnące parapetowe

Kawa 19:46, 13 lut 2017

Ania ale u Ciebie zima o matko
mam nadzieje ze u mnie już nie będzie śniegu
śliczna ta Róża
macham
anabuko1 19:48, 13 lut 2017

[
Dorota123 napisał(a)
Różyczki masz piękne, moją Excelsa wycięłam była nie do opanowania. Jeszcze nie wykopana, ale trzeciej szansy nie dostanie. Na koniec okropnie mnie podrapała.

zawitka napisał(a)
A w Dębowym kolorowo .Aniu gratuluję fotograficznego sukcesu.Zaraziłaś mnie daliami już mam białe igiełkowe i pomarańczowe,zobaczę jak będą rosły.Dyniaczki też wsadzę w tym roku ale u Córki bo u mnie mało miejsca .Korzystam z przepisów u Ciebie i zupy wychodzą jak marzenia

Moja jeszcze mi nie dokucza.To jest na miejscu.

Oj, ja zaraziłam daliam.. to chyba dobrze??Ja też w tym roku jeszcze kilka dalii dokupię Fajne już kupiłaś. I chyba jeszcze będą inne ?
Dynie też oczywiście i w tym roku posadzę .
Dziękuję za mile słowa..buziaki przesyłam
oj teraz kwitnące storczyki tez umilają te zimowe dni
anabuko1 19:52, 13 lut 2017

BasiaLT napisał(a)
Woow piękny masz bukiet żonkili. Bardzo je lubię. Tyle kwiatów masz w ogrodzie, normalnie nie wiem gdzie ty to mieścisz. Aniu miałabym prośbę. Planuję w tym roku zakup host i miałabym prośbę żebyś mi doradziła które są najlepsze. Najbardziej chciałabym jakieś ciemno zielone w jasne paseczki.

Tak się wiosny już chce..A w sklepach kuszą rożnymi już wiosennymi kwiatkami.To na weekend milej zawsze posiedzieć i po delektować się kolorkami żywymi
Basiu, najlepiej jest kupić duże hosty i średnie i mniejsze.Aby kaskadowo je posadzić i kontrastującymi względem siebie liśćmi.
Ciemno zielone mogą być :Sieboldiana Elegans;Guacamole;Frances,Abiqua Drinking Gourd , Second Wind ,Frosed Jade.Catherine.
W jasne paski,,,hm polecam June,Fire and Ice,Rainbow's End ,Funkia YELLOW POLKA DOT BIKINI,CHERRY BERRY,Paradise Island

Ja mam rózne
Zobacz, tutaj : http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=74889
co roku w maju już sprzedaję swoje nadwyżki.Dzielone.W tym roku tez będę.
Dla ciebie kilka wspominkowych hostek

anabuko1 20:30, 13 lut 2017

gobasia napisał(a)
Różę przepiękne ,takie dorodne...oby do wiosny i kolorów

To prawda róże wszystkie sa piękne.Na razie zima w pełni.Ale do wiosny coraz bliżej!!!
róża Elmshorn- twardzielka , kwitnie prawie non- stop aż do przymrozków.