Nie mam najmniejszego zamiaru, nie kciałam, naprawdę, ja po prostu nienawidzę chodzić do sklepu na zakupy, więc nie przyglądam się kiedy co i gdzie, ale teraz obczajać będę....miłego weekendu
Kapelusz pierwsza klasa, ale kaloszki w serduszka super, czy dobrze widzę, że to wazonik?
U mnie pokropiło dzisiaj od czasu do czasu, ale teraz znowu duchota się robi....z podlewaniem doniczkowych, mówisz do niedzieli czekać?, a może nawet do poniedziałku wytrzymają?, bo sporo przyjęły
Schodów jeszcze nie znalazłam, ale wreszcie zobaczyłam piekne drzwi, które wszyscy zachwalali, a ja ich znaleźć nie mogłam. Wreszcie zobaczyłam i ten piękny, oryginalny ornament. Idę dalej szukać schodów
Jagoda, mam je wszędzie, na elewacji, słupach, wyłażą z rabat, siedzą w bergeniach, wystają z trawnika. Wczoraj po deszczu zebrałam dwie reklamówki i wcale nie kłamię. Nasypałam im proszku do prania, bo jak soli sypnę to strasznie zaczyna śmierdzieć w tej siatce nim zdążę dozbierać stosowną do śmietnika liczbę. Mam plagę tego i pewnie ze 2 lata będę to tępić. A zjadają prawie wszystko.
Witajcie,
Wróciłem po urlopie i zastanawiam się nad strategią zwalczenia chwastów.
Chwasty wyrosły ponad trawę
Czy:
1. Skosić trawę wraz ze chwastami?
2. Zastosować oprysk mniszkiem czy czymś podobnym i skosić po kilku dniach?
3. Inna opcja?
Poproszę o rady. Poniżej zamieszczam zdjęcia. Cały trawnika tak wygląda. Trawnik wysiany 2 maja bieżącego roku.
Do tego w kilku miejscach zaczęła pojawiać się koniczyna, jeśli się nie mylę to należy ją eliminować
Ojej jakie Ty je masz piękne.Nie, bo u Ciebie widzę tylko żólte liście, a u mnie najbardziej zółte są wszystkie łodygi, liście nie sa takie złe- jest mało zółtków.Te łodygi mnie niepokoją, na dodatek te liście mają jakieś pomarszczone.
Byłam dziś w sklepie [wiadomego typu] w poszukiwaniu cisów. Hurrra, po raz pierwszy wyszłam z niczym! tzn szkoda, że cisów nie było, ale przynajmniej nic nie kupiłam czego nie mam w planach. Prawie jak odwyk hehe.
Ale do rzeczy. Kiedyś pisałaś że lubisz klimaty śródziemnomorskie, prawda? Widziałam takie oto donice i pomyślałam o Tobie... choć nie sądzę żeby pasowały do tego co teraz masz, no chyba że dziewczęta stwierdzą innaczej. Ten niebieski jest taki energetyczny i fajnie się odbija na tle bieli albo szarości Ale takich się naoglądałam w Grecji ...
daj znać czy usunąć.