O lalala, Konrad nie wiem czy moja postura udźwignie Twoje ogrodowe bicepsy? Upsss..... lubię żartować.
Cieszę się, że wszystko dobrze u Was i działasz na maksa w ogrodzie.
Dla Ciebie:
Mariusz, dla Ciebie zdjęcia bokonii z A., moja została zasuszona, nie rozrasta się szybko ale jest naprawdę wielka: stalowo-sina, z brązową wiechą delikatnych kwiatów, rzucająca się w oczy roślina. Dwie na końcu Twojej rabaty - powinno być dobrze.
Wiem,będę ciąć, tę tawułę dwa a może nawet i trzy razy w roku ,żeby był taki niski żywopłot , mam w jednym miejscu Golden Princess i nie cięta urosła ogromna.A jak ją tniesz wczesną wiosną? Ile nad ziemią słyszałam, że dosyć nisko trzeba.
Gosia ten okaz zamieszkał u mnie wraz i kilkoma innymi ale już teraz idzie na lidera
Ozz Wiltonii stary i niezawodny, Blue Chip wolniejszy z czasem tworzy bardziej podniesione poduch jak pomniejszony las świerkowy , Icee Blue znacznie wolniej rośnie wszystkie bez problemów są jeszcze inne nowe -praktycznie do deptania(nie pamiętam nazwy)
Wysokie one rosną u Ciebie? Takie jak żurawki mniej więcej? Cięzko wywnioskować ze zdjęcia, bo nie mam odnośnika. Kupiłam ostatnio 6 szt. takich małych, bo były opisane w szkółce jako konwalik. Zrobiłam z nich obwódkę przy niwaki, a jak obczaiłam że to liriope to nie wiem czy nie za duże bedą w tym miejscu.
Wysione trawki ekstra. Myślę, że masz taki gąszcz u siebie, że spokojnie przezimują
Kasiu ładną mi pracę zadałaś Naszukałem się i trochę znalazłem Nie chcę Cię zniechęcać ale mi ona tak średnio się podoba Przez większość sezonu ma zielone liście niczym nie wyróżniające się od innych krzewów a jesienią nabiera rumieńców Zresztą sama zobacz
Fajnie wygląda agastache ze swoimi 'świecznikami'.
Ja zadowolona byłabym z nadmiaru werbeny. Ona taka lekka, pięknie się prezentuje wśród innych roślin