Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Życie w wiejskim ogrodzie

Życie w wiejskim ogrodzie

Gardener27 21:03, 01 paź 2014

Basia_1987 napisał(a)
Ja też nigdy nie siałam żurawek ,bardzo ładnie się ukorzeniają z sadzonek.

Gardener27 21:08, 01 paź 2014

Ozz napisał(a)
Bodziszki dotarły - DZIĘKUJĘ !

Zacznę szykować laurkę

Proszę bardzo Szybko dotarła ta przesyłka Będziesz z nich zadowolona bo kwitną zarówno w pełnym słońcu jak i cieniu do samej zimy

Wystarczy mi Twój uśmiech
Katkak 21:14, 01 paź 2014

Przemcio wrzuć więcej zdjęć tej trzmieliny oskrzydlonej proszę. Chodzi mi ostatnio po głowie i kombinuję gdzie by ją posadzić. Tzn najpierw muszę ją kupić, ale na początek chętnie nacieszę oczy u Ciebie . Jak możesz to wrzuć też zdjęcie jak wygląda latem, taka nie wybarwiona. Pozdrawiam .
Gardener27 21:50, 01 paź 2014

Katkak napisał(a)
Przemcio wrzuć więcej zdjęć tej trzmieliny oskrzydlonej proszę. Chodzi mi ostatnio po głowie i kombinuję gdzie by ją posadzić. Tzn najpierw muszę ją kupić, ale na początek chętnie nacieszę oczy u Ciebie . Jak możesz to wrzuć też zdjęcie jak wygląda latem, taka nie wybarwiona. Pozdrawiam .

Kasiu ładną mi pracę zadałaś Naszukałem się i trochę znalazłem Nie chcę Cię zniechęcać ale mi ona tak średnio się podoba Przez większość sezonu ma zielone liście niczym nie wyróżniające się od innych krzewów a jesienią nabiera rumieńców Zresztą sama zobacz

marta_d 22:07, 01 paź 2014

rzeczywiście może d*** nie urywa, ale mimo wszystko jak przyjdzie moja to dam jej szansę muszę wyrobić sobie zdanie, a jak nie to out fajnie, że wkleiłeś te zdjęcia, bo szukam towarzystwa do rh
Benia 22:07, 01 paź 2014

Gardener27 napisał(a)

Nigdy nie próbowałem samodzielnie siać żurawek więc w tym temacie nie mam doświadczenia U mnie przez tyle lat nigdy nie zauważyłem żeby same się siały ale ja mam fioła na punkcie pielenia więc u mnie z tym ciężko nie tylko jeśli chodzi o żurawki Te które widziałaś na zdjęciach był wyhodowane z sadzonek

dzięki za informacje. Na wiosnę dostałam nasiona kupione przez moją mamę ale nic mi ze wzeszło, dlatego tak pytałam z ciekawości
Gardener27 22:14, 01 paź 2014

marta_d napisał(a)
rzeczywiście może d*** nie urywa, ale mimo wszystko jak przyjdzie moja to dam jej szansę muszę wyrobić sobie zdanie, a jak nie to out fajnie, że wkleiłeś te zdjęcia, bo szukam towarzystwa do rh

Wspomnę też że rośnie bardzo powoli (jak bukszpan)i należy do odmian karłowatych Raczej nigdy nie będzie ogromnym krzaczorem

Pod różanecznikiem w tamtym tygodniu posadziłem azalie bo łyso zawsze tam było a tak na wiosnę będą sobie razem kwitnąć
Gardener27 22:16, 01 paź 2014

Benia napisał(a)

dzięki za informacje. Na wiosnę dostałam nasiona kupione przez moją mamę ale nic mi ze wzeszło, dlatego tak pytałam z ciekawości

Najlepiej dzielić rośliny na mniejsze i wsadzać do ziemi Praktycznie każda sadzonka się przyjmuje
marta_d 22:38, 01 paź 2014

Gardener27 napisał(a)

Wspomnę też że rośnie bardzo powoli (jak bukszpan)i należy do odmian karłowatych Raczej nigdy nie będzie ogromnym krzaczorem

Pod różanecznikiem w tamtym tygodniu posadziłem azalie bo łyso zawsze tam było a tak na wiosnę będą sobie razem kwitnąć

no to fajnie, krzaczor w postaci orzecha mi w zupełności wystarczy!
Benia 22:39, 01 paź 2014

ja mam tylko jedną żurawkę... aż wstyd się przyznawać, kiedy tu żurawki to jest nr 1 w tamtym roku ją dostałam, wczoraj wykopałam i podzieliła się na trzy kawałeczki, posadziłam bo tak mi się tu spodobały w tych ogrodach, że chyba zacznę szukać gdzie można kupić