Aniu ładne poidełko a co do róży to ta 3 wygląda mi na Obwódkę-Bordurea ja pytałam o pierwsze zdjęciea zdrówko w porządku? moje eukomisy też wkopane w koszykubuziolki
- krwiściąg (miał być Sanguisorba Menziezie Burnet, jest NN) z kłosowcem (miał być Agastache Black Adder, jest NN oczywiście z krotona...) i słonecznikiem siewką
- przeuroczy nachyłek okółkowy od Halinki-zawitki:
Przyglądając się kolorystyce tego co jest wygląda to narazie dość smutno. Biało-zielono-żółto. I to tylko wiosną tak kwietnie (różaneczniki i azalie):
gdybym dorzuciła żółtą azalię, bo mam tylko 3 białe i 2 różaneczniki biało-żółte, pomarańczową żurawkę, brązową trawkę a wiosną żółte krokusy to wyszłoby tak:
mogłaby tam pójść jeszcze żółta hakonechloa przed Rh, jak już nie będzie koloru azalii i różaneczników to ona się pokaże, a miłorząb będzie jesienią żółciutki razem z nią
Marzenko moje Chopiny w tej chwili są niskie bo młode są 2 tzn. jeden kupiony, jeden z patyka wyhodowałam a trzeci z rajskiego stary krzak, ale został nisko przycięty, ale w rajskim zależy od roku rosły od 120 do 150 cm, a jednego roku to prawie miały 2m w gałęziach brzoskwini się chowająctu lipiec 2011 w rajskim taki normalny
a tu początek lipca 2012 widać, że wyższe
a większej perspektywy nie za bardzo mogę pokazywać, bo chwaściory sąsiadów widać, albo sznury od bielizny lub różne nieciekawe ploty, a na maty mnie na razie nie stać mam inne wydatki
Wczoraj po pracowałam nad rabatą przy szmaragdach aż mi się skończyły zrębki i agrotkanina
Niestety nie mam pomysłu co posadzić w to miejsce ? Podpowiedzcie trochę hihihi bo mam chwilową zaćmę 3 tawułki są w towarzystwie hortensji a przed nimi posadziłam trawę Hakonechloa a co dalej ? Nie wiem ! mam jeszcze żurawki Marmalade (nie wiem czy to prawidłowa nazwa) i Hakonechloa o żółtych liściach.
Ewuś...jak tam wspomnienia po naszych ''voyagach'' ???
Zaraz wrzucę parę fotek z tych 4 tysięcy zrobionych...
Na początek oczywiście mój wymarzony...Les Marqueyssac
Gabi...aleś mnie ściągnęła z tą kawą
Agnieszko...dziękuję za spotkanko i pyszne babeczki...
dziewczyny lubią brąz Podziękuj i pogratuluj czekoladowego wypieku córci
Gabi,Aguś...uzupełniam opowieści fotkami...
Agnieszko...tam to jest dopiero bajecznie...
Moja wymarzona od lat...BAJKA, w tym roku się udało... Les jardins de Marqueyssac...najpiękniejszy ogród bukszpanowy we Francji...i w Europie Ewuś....
Macham... i dziękuję za wspaniałe towarzystwo
i że Wam się chciało...jechać te 1800 km.
Sebek nie mam sumienia ich wyciepać bo co się do tego nie zabiorę to z gąszczu wychylają łebki maluch i wciąż kwitną ... teraz marnie bo są pod dachem i troszkę się nafochały gdy mnie nie było ... a konkretnie gdy racje picia i mniamania były okrojone ... ale podkarmię i za kilka dni znów będzie las stokrotek