Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Agania 09:42, 01 paź 2014

Starsze nasadzenia i ogromne drzewa

Agania 09:51, 01 paź 2014

Agania 10:01, 01 paź 2014

Magnolia parasolowata

Anita1978 10:05, 01 paź 2014

Agania napisał(a)

Prawie Anitko, ja już mam szlaban, dużo w tym roku w moim ogrodzie nawyczyniałam, teraz tylko dobrze posadzone muszą być wszystkie rośliny, żebym mogła mieć materiał do dzielenia

Ale dzielenie też jest fajne! Ja w tym roku miałam własne żurawki z podziału i kocimiętkę
A na wiosnę muszę podzielić trawy i rozchodniki! To że rośnie i mozna dzielić jest superowe
Agania 10:10, 01 paź 2014

Anita1978 napisał(a)

Ale dzielenie też jest fajne! Ja w tym roku miałam własne żurawki z podziału i kocimiętkę
A na wiosnę muszę podzielić trawy i rozchodniki! To że rośnie i mozna dzielić jest superowe

To róbmy mateczniki
elzbieta_g 12:34, 01 paź 2014

piękne zdjęcia i piękne Wojsławice w słoneczku to i jesień zachwyca
avatarek mnie zmylił, myślałam , że wskoczyłam nie na ten wątek co chciałam ale ty na nim malutka....prawie jak ja
Agania 12:36, 01 paź 2014

elzbieta_g napisał(a)
piękne zdjęcia i piękne Wojsławice w słoneczku to i jesień zachwyca
avatarek mnie zmylił, myślałam , że wskoczyłam nie na ten wątek co chciałam ale ty na nim malutka....prawie jak ja

Eluś arboretum to ogromny obszar około 60 ha, to ja malutka
renatamama3 12:41, 01 paź 2014

Zakupy ,no udane ,zawilec i Jeżówka.Ja u Tomka w szkółce byłam w sierpniu,więc aż tak i tych zakupów nie żal tylko widoczków.
Agania 13:05, 01 paź 2014

Z jesienią przychodzi czas na podsumowania, z jednej strony mało, a z drugiej aż tak wiele

Co wydarzyło się w tym roku w moim ogrodzie:

1) powstał nowy przedogródek, który będzie się co roku zmieniał

2) ruszył pierwszy sezon warzywnika - udały się zioła, cebula, pory, ogórki, cukinie, papryka i dynia

3) posadziłam w przedszkolu ogrodowym własne sadzonki-50 szt bukszpana i 10 limek z patyków,
4) powstała rabata asperkowa, będę jeszcze dosadzała na niej krokusy,

5) muśnięta, bo niewiele zyskała rabata przedkuchenna, dostała 5 cisów i 2 buki trikolory,
6) stare wrzosowisko doczekało się rekonstrukcji, w miejscu dwóch ogników, posadziłam 2 karłowe jodełki, molinię, kostrzewę i kilka nowych wrzosów,

7) są już kanciki wzdłuż tarasu, przedogródka, preriowej i młodego wrzosowiska,

8) głazik na młodym wrzosowisku otuliłam żwirkiem, oddzielając od trawnika,

9) na preriowej rosną już w grupie turzyce Frostet Curls

10) ogród zyskał 3 nowe magnolie,
11) zajawiła mi się rabata serbusiowa, jest teraz w trakcie tworzenia, inspiracją był dla mnie ogród Kapiasów, serby kupione u Koniora już posadzone

12) mordor za domem został wreszcie przekopany, a co tam będzie jeszcze nie wiem, eM chce małą plantację winorośli, trochę już rośnie,

13) w tworzeniu jest rabata azaliowa, kończymy przygotowanie podłoża, eM wczoraj przekopał gorczycę, 15 października, nareszcie azalijki pójdą do gruntu

14) usunęliśmy wiekszość szmat z rabat i ściółkujemy mulczem ze zrębków,

Jeszcze tylko cebulowe czekają na wsadzenie i można będzie przygotowywać się na Dolomity Super Ski
Kindzia 15:03, 01 paź 2014

Kawał roboty odwaliłaś!!!!!

Moje cebulowe jeszcze w garażu i w drewutni...za oknem leje...jak tu zacząć sadzić w weekend w takim błocie