Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Blaski i cienie nowego życia 18:53, 03 wrz 2014

Do góry
Urszulla napisał(a)

U mnie zakwitły już zimowity

U mnie też kwitną, nieuchronnie zwiastują koniec lata. Buuuu... a mnie jest szkoda... jakoś się nie nacieszyłam latem w tym roku.
Buziam.
Ogrodowe skarby 18:53, 03 wrz 2014

Do góry
obiecane zdjęcia w końcu wstawiam

Życie w wiejskim ogrodzie 18:44, 03 wrz 2014

Do góry
Więc dobrze, żeby nie było że o Was zapomniałem złapałem dzisiaj za aparat i poszedłem do ogrodu

Vanillki uginają się od ilości kwiatów a najbardziej mi sie podoba że maja taki zróżnicowany kolor

Bonica nie daje za wygraną i wciąż kwitnie Szkoda że szałwia nie chce jej towarzyszyć
Liliowo i kolorowo:) 18:39, 03 wrz 2014

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)

Hortki się przebarwiają i już wiadomo , że jesień się zbliża... Jednak wolę białe... bo chociaż jesień jest piękna wolę lato
Pozdrawiam cieplutko i lecę dalej oglądać, bo masz bardzo kolorowo...
Działka prawie w Borach Tucholskich 18:38, 03 wrz 2014

Do góry
syndrom przesytu ogrodowego nawet zakupy w Krzywaczce skromniutkie

sosna Wiethorst i cyprysik nutkajski Green Arrow

chwilowo jeszcze jest tak

ale jak mi przejdzie to chyba będzie tak -poszerzenie rabaty iglakowo trawiastej

Życie w wiejskim ogrodzie 18:16, 03 wrz 2014

Do góry
Napia napisał(a)

Kompozycje naprawdę cudne, ale ja do wrzosów nie mam przekonania i ze względów osobistych nie przepadam za nimi
Ale żurawki i trawy - proszę bardzo
Pozdrawiam

Każdy z nas ma swoje upodobania i zawsze to szanuję Pozdrawiam

Życie w wiejskim ogrodzie 18:13, 03 wrz 2014

Do góry
Agania napisał(a)

Ta rabata jest taka bliska mojemu sercu, bo jest podobna do mojej, ma dwa charakterystyczne drzewa posadzone po przeciwnych stronach...tylko kompozycyjnie się różnią, ciekawe czy zgadniesz

Agato bardzo dobrze znam Twój ogród botaniczny Mnogość w nim kwiatów drzew i krzewów wszelakich Musisz mi trochę pomóc odnaleźć to miejsce o którym wspominasz bo nie jestem do końca pewien czy myslimy o tym samym

Nie miałam czasu Cię przywitać na ogrodowisku, więc witam Cię serdecznie, wybacz

I ja witam Cię bardzo serdecznie Jest mi niezmiernie miło gościć Cię w moim ogrodzie

Masz piękny warzywnik, ja dopiero się tego uczę, po raz pierwszy zbieram plony u siebie, pekińska mi przegniła, pomidory też padły, brokuł też wybujał i pokazał kwiatki, udały mi się tylko papryka, ogórki, cukinia i dynia

polecam się u Ciebie na lekcje udanego warzywnika

Bardzo dziękuję za ciepłe słowa W tym roku pogoda nie była łaskawa Przez intensywne opady większość warzyw wcześniej niż zazwyczaj zakończyła swój żywot Pekińską raz miałem u siebie ale też mi się nie udała co mnie zniechęciło do dalszych prób Pomidory i ogórki w tym sezonie też bardzo krótko bawiły Dobrze ze udało nam się zrobić trochę słoików na zimę Dyniowate są nie do zniszczenia, daja sobie radę nawet w ekstremalnych warunkach

W razie jakichkolwiek pytań zawsze służę pomocą

Pozdrawiam serdecznie

Życie w wiejskim ogrodzie 18:13, 03 wrz 2014

Do góry
Nallar napisał(a)

Ale Mirella Ci piękną różę podarowała. Trzeba przyznać że nasza "Krakuska" ma piękne kwiaty i talent do fotografowania tego piękna.

Tak trzeba przyznać że mało kto tak jak Mirella fotografuje Jej róże są już słynne na forum a Eden zachwyca mnie za każdym razem

Jako kolejna odchodzę z przysłowiowym kwitkiem Ogród zamknięty.

Ewa ostatnio mało mam czasu Na przeprosiny zostawiam zawilce

Wichrowe wzgórze 17:46, 03 wrz 2014

Do góry
Zrobiło się zimno, czuć jesienne powiewy w powietrzu, a kwiaty nie kwitną już tak bujnie jak jeszcze 3 tygodnie temu. Róże po przerwie w kwitnieniu nie mogą się rozruszać i zakwitnąć ponownie.
Chyba nie pokazywałam efektu końcowego daszku altanki? Wyszedł tak jak chciałam

Wejście do różanego ogrodu po przeróbkach

Teraz rabaty czekają na obsadzenie
Wichrowe wzgórze 17:44, 03 wrz 2014

Do góry
Przygotowania do wiosennego kwitnienia

Wichrowe wzgórze 17:41, 03 wrz 2014

Do góry
I jeżóweczki

I mój niedawny nabytek - zmutowana Alba z Milkshake - wyszło cudeńko z piętrowo ułożonymi, kremowymi płatkami o pięknych zielonych końcówkach. Jestem więc właścicielką jakiejś nowej, nieznanej odmiany

Wichrowe wzgórze 17:38, 03 wrz 2014

Do góry
Artemis - tej róży chyba nie muszę polecać

Pasujące kolorkiem

Wichrowe wzgórze 17:27, 03 wrz 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Monico,jesteś?
Możesz mi polecić różę podobną do 'Artemis' w kolorze, pokroju szczupłym i wysokości? W ten sam sposób (albo podobnie) kwiatnącą wiechami kwiatów?

Napisałam p.w. Polecam Novalis! Świetna róża.

Kwiatki i rabatki u Elizy 17:16, 03 wrz 2014

Do góry
Jeszcze prę fotek.

Werbena... nareszcie mam, jest prześliczna. Stoi na baczność i ani wiatr, ani deszcz nie jest jej straszny

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 17:00, 03 wrz 2014

Do góry
Wiadomość z ostatniej chwili, zakwitła barbula

Pszczelarnia 16:28, 03 wrz 2014

Do góry
Poproszę o poradę.
Zaznaczyłam miejsce, w którym muszę wymienić róże. Powinny tam być 3 sztuki ale nie umiem dopasować / wybrać kolorystyki dla róż na tej rabacie. Powinny być rabatowe do 60 cm wysokości zgrabne - 3 sztuki.
Inne róże znajdujące się opodal mają kolory różu.

Myślę nad różami mlecznymi typu 'Kosmos' lub 'Lionsrose' lub zupełnie mocnymi typu 'Gospel'.

A poniżej wygląd fragmentu tej rabaty w porze kwitnienia róż.

Dziękuję.

Ogródek Ewy 16:24, 03 wrz 2014

Do góry
Iwonko "polanka" została pomniejszona inaczej na rabacie byłyby same zawilce. Nie byłoby miejsca na nic innego, tym bardziej że mają takie liście.

Pozostałości po "polance".

Maleńka cząstka poszła na tą rabatkę i jeszcze na dwie inne.
Kwiatki i rabatki u Elizy 16:20, 03 wrz 2014

Do góry
I jak przystało na Ogrodowisko kulka musi być

Kwiatki i rabatki u Elizy 16:15, 03 wrz 2014

Do góry
Witam wszystkich po miesięcznej nieobecności.
Koniec sierpnia miałam bardzo intensywny, ale w miedzy czasie udało się przyciąć żywopłot, od razu lepiej

W trakcie prac.

Przed

Po

Ogród z łezką 16:09, 03 wrz 2014

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies