Hortki się przebarwiają i już wiadomo , że jesień się zbliża... Jednak wolę białe... bo chociaż jesień jest piękna wolę lato
Pozdrawiam cieplutko i lecę dalej oglądać, bo masz bardzo kolorowo...
Agato bardzo dobrze znam Twój ogród botaniczny Mnogość w nim kwiatów drzew i krzewów wszelakich Musisz mi trochę pomóc odnaleźć to miejsce o którym wspominasz bo nie jestem do końca pewien czy myslimy o tym samym
I ja witam Cię bardzo serdecznie Jest mi niezmiernie miło gościć Cię w moim ogrodzie
Bardzo dziękuję za ciepłe słowa W tym roku pogoda nie była łaskawa Przez intensywne opady większość warzyw wcześniej niż zazwyczaj zakończyła swój żywot Pekińską raz miałem u siebie ale też mi się nie udała co mnie zniechęciło do dalszych prób Pomidory i ogórki w tym sezonie też bardzo krótko bawiły Dobrze ze udało nam się zrobić trochę słoików na zimę Dyniowate są nie do zniszczenia, daja sobie radę nawet w ekstremalnych warunkach
Zrobiło się zimno, czuć jesienne powiewy w powietrzu, a kwiaty nie kwitną już tak bujnie jak jeszcze 3 tygodnie temu. Róże po przerwie w kwitnieniu nie mogą się rozruszać i zakwitnąć ponownie.
Chyba nie pokazywałam efektu końcowego daszku altanki? Wyszedł tak jak chciałam
I mój niedawny nabytek - zmutowana Alba z Milkshake - wyszło cudeńko z piętrowo ułożonymi, kremowymi płatkami o pięknych zielonych końcówkach. Jestem więc właścicielką jakiejś nowej, nieznanej odmiany
Poproszę o poradę.
Zaznaczyłam miejsce, w którym muszę wymienić róże. Powinny tam być 3 sztuki ale nie umiem dopasować / wybrać kolorystyki dla róż na tej rabacie. Powinny być rabatowe do 60 cm wysokości zgrabne - 3 sztuki.
Inne róże znajdujące się opodal mają kolory różu.
Myślę nad różami mlecznymi typu 'Kosmos' lub 'Lionsrose' lub zupełnie mocnymi typu 'Gospel'.
A poniżej wygląd fragmentu tej rabaty w porze kwitnienia róż.
Iwonko "polanka" została pomniejszona inaczej na rabacie byłyby same zawilce. Nie byłoby miejsca na nic innego, tym bardziej że mają takie liście.
Pozostałości po "polance".
Maleńka cząstka poszła na tą rabatkę i jeszcze na dwie inne.
Witam wszystkich po miesięcznej nieobecności.
Koniec sierpnia miałam bardzo intensywny, ale w miedzy czasie udało się przyciąć żywopłot, od razu lepiej