Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Ewy

Ogródek Ewy

Nallar 22:09, 02 wrz 2014

Napia napisał(a)

Ja też żałuję
Ale chyba się skuszę i sama zrobię kilka słoików też nigdy nie robiłam konfitury ze śliwek A

Przepis podany przez Małgosię jest bardzo prosty. Zapamiętałam z dzieciństwa smak dżemu śliwkowego (kupnego) jako okropną kwasieluchę, dlatego też nigdy nie robiłam przetworów ze śliwek, a tu proszę, pierwsza próba i jaka radocha.
Napia 22:45, 02 wrz 2014

Nallar napisał(a)

Przepis podany przez Małgosię jest bardzo prosty. Zapamiętałam z dzieciństwa smak dżemu śliwkowego (kupnego) jako okropną kwasieluchę, dlatego też nigdy nie robiłam przetworów ze śliwek, a tu proszę, pierwsza próba i jaka radocha.

Ja co roku robię powidła i uwielbiam je
Iwk4 15:27, 03 wrz 2014

Nallar napisał(a)
Efekty mojej dzisiejszej pracy, konfiturka śliwkowa z lekko cynamonową nutką.

Ewo, jestem w szoku, jakie cudne słoiczki do spiżarki przygotowałaś. Takie z karteczkami i dekoracją na dekielkach. Mój M powiedział, ze ja też tak bym mogła, hi, hi,
Iwk4 15:28, 03 wrz 2014

Ewo, pokaż mi swoje zawilce na polance
Nallar 16:24, 03 wrz 2014

Iwonko "polanka" została pomniejszona inaczej na rabacie byłyby same zawilce. Nie byłoby miejsca na nic innego, tym bardziej że mają takie liście.

Pozostałości po "polance".

Maleńka cząstka poszła na tą rabatkę i jeszcze na dwie inne.
Dorotowisko 17:34, 03 wrz 2014

Piękne masz te zawilce. Czy mogę się wprosić na sadzonki, jeśli będziesz miała nadwyżki?
Nallar 18:51, 03 wrz 2014

Dorotowisko napisał(a)
Piękne masz te zawilce. Czy mogę się wprosić na sadzonki, jeśli będziesz miała nadwyżki?

Oczywiście że tak.
Gardener27 19:21, 03 wrz 2014

Jakie pyszne konfitury Mniam

U mnie zawilce też maja taki kolor jak u Ciebie i liściory też takie wielkie
Nallar 19:36, 03 wrz 2014

Dziś konfitur ciąg dalszy. W garach 20 kg śliweczek, drugie tyle zabrała rodzina a żeby było śmiesznie to przyłapałam dziś swoich sąsiadów na tym że zrywają moje śliwki. Kiedy zaszłam pod drzewem stało wiaderko, gotowe do zabrania z narwanymi śliweczkami. Pełna konspiracja, udałam że nie widzę, po godzinie wiadereczko zniknęło. Gdyby zapytali czy mogą sobie urwać nie miałabym nic przeciwko bo śliwek jest naprawdę dużo w tym roku. Widocznie nie chcą przytyć a tylko kradzione nie tuczy
Gardener27 19:45, 03 wrz 2014

Oj nie ładnie z ich strony A można było po prostu się zapytać czy można Ja na szczęście nie mam takich konspiracyjnych niespodzianek