Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Blaski i cienie nowego życia

Blaski i cienie nowego życia

eliza3 18:53, 03 wrz 2014

Urszulla napisał(a)

U mnie zakwitły już zimowity

U mnie też kwitną, nieuchronnie zwiastują koniec lata. Buuuu... a mnie jest szkoda... jakoś się nie nacieszyłam latem w tym roku.
Buziam.
Urszulla 19:05, 03 wrz 2014

Elu, ja się nacieszyłam tylko nie u siebie bo u nas padało.
Urszulla 19:05, 03 wrz 2014

Elu, ja się nacieszyłam tylko nie u siebie bo u nas padało.
danuta_szwajcer 19:31, 03 wrz 2014

A mnie tez jest szkoda lata i to bardzo bo tez nie miałam kiedy sie nim nacieszyc, no coz licze na piękna złotą jesien Ula zrobie zdjecia tego ujecia jutro bo dzis jak wrocilam przed 18.00 to juz ciemno, szaro i pochmurno no i gdzie to słoneczko? Tez jednak mysle, ze ten klon nie w tym miejscu ale co w takim razie? bo jest tam dziura po wykopanym starym pieciorniku. Moze ze dwie hortensje bukietowe a z przodu trawki i posadze tam jakies wiosenne tulipanki i inne? Tam jest slonce od rana tak do 16.00 i przewiew tam jest wiec dla klona to nie jest dobre miejsce. No i pytanie gdzie posadzic klona? Chyba z nim poczekam na Twoj przyjazd. Pozdrawiam
gierczusia 19:39, 03 wrz 2014

Ulka .. Ale śliczne te zimowity .. Jeszcze ich nie mam o dziwo .. Ale jeszcze nic straconego z względu na gabaryty

Nie wiem , czy Ci pisałam że w Gliwicach jest teraz w wekend kiermasz roślin w komplecie z targami wyposażenia wnętrz ?? Bylinowy się wybiera , w każdym razie ludziska myślą czy by ńie jechać w sobotę przed południem ...

Ściskam mocno
malgorzata_s... 21:28, 03 wrz 2014

Ula buziaki Barwinek u mnie najbliżej Dzięki za pozdrowienia
BarbaraM 09:29, 04 wrz 2014

Pogoda nas rzeczywiście nie rozpieszcza.
Tyle czekania na sezon a on tak szybko mija...
Mala_Mi 11:12, 05 wrz 2014

BarbaraM napisał(a)

Dokładnie tak samo uważam....
Milka 12:37, 05 wrz 2014

Ja też
Ula w jaki sposób rozmnażasz rozchodniki?
Urszulla 18:16, 05 wrz 2014

danuta_szwajcer napisał(a)
A mnie tez jest szkoda lata i to bardzo bo tez nie miałam kiedy sie nim nacieszyc, no coz licze na piękna złotą jesien Ula zrobie zdjecia tego ujecia jutro bo dzis jak wrocilam przed 18.00 to juz ciemno, szaro i pochmurno no i gdzie to słoneczko? Tez jednak mysle, ze ten klon nie w tym miejscu ale co w takim razie? bo jest tam dziura po wykopanym starym pieciorniku. Moze ze dwie hortensje bukietowe a z przodu trawki i posadze tam jakies wiosenne tulipanki i inne? Tam jest slonce od rana tak do 16.00 i przewiew tam jest wiec dla klona to nie jest dobre miejsce. No i pytanie gdzie posadzic klona? Chyba z nim poczekam na Twoj przyjazd. Pozdrawiam

Danusiu, odpowiedziałam Ci w tygodniu w locie.
Właśnie zaczęłam weekend, wiadomo od czego...i tak sobie myślę że może wreszcie ta piękna jesień przyjdziejutro na pewno w ogrodzie się będę wyżywała

gierczusia napisał(a)
Ulka .. Ale śliczne te zimowity .. Jeszcze ich nie mam o dziwo .. Ale jeszcze nic straconego z względu na gabaryty

Nie wiem , czy Ci pisałam że w Gliwicach jest teraz w wekend kiermasz roślin w komplecie z targami wyposażenia wnętrz ?? Bylinowy się wybiera , w każdym razie ludziska myślą czy by ńie jechać w sobotę przed południem ...

Ściskam mocno

Elu mam strasznie dużo sprzątania na rabacie i na pogodę czekam jak na zbawienienie jadę
Elu, a zimowity zmieścisz na pewno Mam kilka cebulek od sąsiadki i wogóle nie pamiętam o nich cały rok jakaś większa ilość fajnie by wyglądała. Kup sobie

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Ula buziaki Barwinek u mnie najbliżej Dzięki za pozdrowienia

Rzeczywiście, z jego dostępnością kłopotu nie ma

BarbaraM napisał(a)

Każdy rok Basiu inny, a czas tak jak piszesz szybko mijaW zeszłym roku w ogrodzie zrobiłam bardzo dużo, za to w tym roku niewiele

Mala_Mi napisał(a)

Dokładnie tak samo uważam....

Milka napisał(a)
Ja też
Ula w jaki sposób rozmnażasz rozchodniki?

Alinka mnie nauczyła, jesienią ściąć kilka kwiatostanów z łodygą i wsadzić do ziemi. Na wiosnę jest nowa kępa z każdej łodygi.