Moja miała najpierw biały pączek,nawet napisałam do dostawcy,że pomylka.
Ale dostałam odpowiedz,że będzie fioletowa i chyba się własnie robi
I to ma być sporadyczny przypadek,ze pączek biały po matce Iceberg
weekend leniwy ... cieplutki ... no i finałowy bo od jutra do pracy ... chyba na zapas chciałam się nałapać wykadrowanych obrazków z tego co mi się w moim ugorze podobywuje ... no i nie ominie Was to ... nie ma lekko
tojeść na froncie jest moją ulubienicą ... tzn jak nie patrzę na jeżówkę ... motyle jak sądzę są w tej samej rozterce ... wspominałam coś, że nie ma lekko ?
Ta róża wygrała tegoroczną edycję Święta Róż w Końskowoli- to są dwa bukiety od dwóch różnych producentów. Według mnie ten drugi jest ładniejszy i mam nadzieję, że ten właśnie wygrał. Ja też mam tę różę w swoim ogrodzie.
Wpis w gazecie - Queen Elizabeth z plantacji Anny i Sylwestra Ceglarskich została w niedzielę "Najpiękniejszą Różą Wystawy 2014". Konkursu organizowanego podczas Święta Róż w Końskowoli
Chciałam Ci napisac ze razem z sadzonka dla ciebie przygotowałam sadzonkę jeszcze dla jednej osoby ale ona jej nie odebrała i została u mnie i zakwitła . Kwiat mniejszy niż zwykle ale taki
Moze Twojej faktycznie więcej swiata by sie przydało bo te roślinki które masz całe światło zabieraja.
Monia ależ ja się za Tobą stęskniłam ... salon zewnętrzny w bieli i z kominkiem bomba ... a moja ściana ... daje radę i do frontu ... gdzie ewakuuję się z leżaczkiem do czasu gdy taras ... południowy taras dostanie pergolę
A to moja pierwsza jeżówka, pan sprzedający zapewniał, że będzie biała
Oto dowód na to, że faceci nie znaja sie na kolorach.
Tylko ni jak mi do hortki różowej nie pasuje. I znów przesadzanie mnie czeka. Dobrze, że jedną kupiłam.
winobluszcz chyba pięcioklapowy ... w tym roku nałożyła się warstwa spadająca z góry i chyba dlatego tak wygląda ... efekt nie zamierzony ale doceniany w chwili wgapiania ... przyznam ... bardzo go lubię ! ... piesa chyba też bo poleguje tam bezwstydnie i nawet kosom odpuszcza ... leń pieroński ... w dodatku markuje ogrodniczkowanie ...
jeżówka z miskantem mnie zachwyca i nie mogę przestać się cieszyć jej widokiem ... ona ... powiewająca trawka i te stada motyli to najpiekniejszy widok tego lata
hmmm ... marzył mi się jeszcze widok na Bałtyk z sopockiego molo ale po tym co siem tam wyprawia chyba zostanę przy motylach ...
lawenda pięknie startuje z drugim tłoczeniem ... z obciętej mam wianek i kilka zwisów suszących się na tarasie ... a kawka ... była ... niejedna
Bożenko gdybym ja Twoje motylki zobaczyła przed a nie po ... to chyba zaniechałabym wstawiania swoich ... jeszcze jestem pod wrażeniem pieknego Pazia ...
Przepiękna,o takiej własnie marzyłam Może i ja się doczekam kiedyś
Róż miałam na wiosnę ponad 100,muszę je przeliczyć od nowa
A gołąbasy moja rodzinka uwielbia,często je robię,a jeszcze teraz z Twojego przepisu....znikają w mgnieniu oka
Mnie sie bardzo ten podoba ale wszystkie piękne i ciekawe i lilie masz zachwycajace ale to już oczywista oczywistośc ze wszystko u Ciebie piękne. Pozdrówka na ten tydzień.