Mały ogród Kasi
21:36, 14 wrz 2014
Szkoda że nic nie piszecie...ale postanowiłam się nie zniechęcać, może ktoś skrobnie parę słów na pocieszenie
Kilka fotek z tego sezonu- trochę zmian w moim ogródku. W miejscu uschłego drzewka, które straszyło mnie ilekroć spogladałam z okna kuchennego, zrobiłam sobie "widoczek". Czyli zawsze dobry sprawdzony sposób z Ogrodowiska- do bukszpanowych kulek dosadziłam jeszcze więcej bukszpanów, do tego trochę żórawek i traw. Teraz co rano taki widok z kuchni poprawia mi humor. A wam jak się podoba?

Trochę dalej pod szpalerem hakuro ułożyłam "antyczną" kompozycję z rozbitej donicy i traw. Raczej nic się u mnie nie marnuje
Z tyłu ogrodu poszerzyliśmy rabatę przy parkanie oddzielającym nas od sąsiadów i całkiem niedawno założyłam mini wrzosowisko.
i wiecie co- te cisy za wrzosami coś chyba źle się mają. Jakieś takie brązowo żółte się robią
Ratunku ! to juz trzecie naszadzenie iglaków w tym miejscu- dwa razy próbowałam z thujami szmaragd, teraz gleba jest porządnie zdrenowana, nasypane ziemi ogrodniczej na 1m głębkości i co- znowu mają mi paść iglaki? Tylko bambus, w rogu przy szopce rośnie jak szalony.
Jeszcze pięknie, jeszcze ciepło, tylko berberysy tracą żółte listki.
Fuksja jakby nigdy nie słyszała o jesieni kwitnie nadal

Trochę dalej pod szpalerem hakuro ułożyłam "antyczną" kompozycję z rozbitej donicy i traw. Raczej nic się u mnie nie marnuje
Z tyłu ogrodu poszerzyliśmy rabatę przy parkanie oddzielającym nas od sąsiadów i całkiem niedawno założyłam mini wrzosowisko.
i wiecie co- te cisy za wrzosami coś chyba źle się mają. Jakieś takie brązowo żółte się robią
Jeszcze pięknie, jeszcze ciepło, tylko berberysy tracą żółte listki.
Fuksja jakby nigdy nie słyszała o jesieni kwitnie nadal