dakładnie - duuużo traw Dorciu, tylko tu chcę tylko jeden, ewentualnie 2 rodzaje róż, które będą do siebie pasowały.... I przez zimę pomyśle może nad zmianą kształtu tej rabaty, bo po lewej jest tylko rząd szmaragdów, a może być coś dosadzone, bo nuuuda
O tak właśnie:
Absolutnie nie usuwaj...zresztą już zacytowałam, będą ku pamięci, gdybym musiała wiosną szukać traw, a na połączenie też popatrzę, bo muszę się utrwalić w przekonaniu, że ciąg komunikacyjny nie jest tam konieczny i należy rozpocząć kurs żonglerki...tak naprawdę, worki będą przenosić dwoma etapami...ale żeby to zobrazować potrzebne są zdjęcia
Agnieszko, Małgosiu, Przemku.
Bardzo Wam dziękuję za gratulację i prezenty w postaci kwiatuszków. Kiedy zakładałam wątek nie liczyłam nawet że ktokolwiek zechce oglądać mój skromny nieco haotyczny ogródek. Z dnia na dzień, z tygodnia na tydzień odwiedzających było coraz więcej a co mnie najbardziej zaskoczyło to to, że mój ogródek może się podobać. To sto stron to głównie Wasza zasługa za co Wam bardzo dziękuję.
Szampana ani setuni na setunię nie będzie, zapraszam Was na dobre jedzonko. Smacznego.
Dziewczynki przykro u mnie też się popaprało i nie damy rady
dziękuję za pamięć i informację tak się cieszyłam na spotkanie z Wami i szkoda że Hania też nie będzie trudno będę czekać do następnego razu może lepiej się poukłada będę z Wami internetowo Buziaki zostawiam bawcie się dobrze
Urosną urosną, tylko może Ci się uda kupić spore rośliny- chodzi mi o to, żeby były gęste, a nie wysokie
To jest zdjęcie z wiosny, 2 doniczki po prawej ( zdjęcia później wyrzucę):
A to te same niedawno
Jezu jakie piekne jezówki, a jakie "rasowe", sliczne.......musiałam powtórzyc fotki bo warto....
I znowu mam tyły nie do nadrobienia u ciebie...ale chociaz obrazkowym pismem przelecę.
Pozdrowienia zostawiam i cofam sie !
Wśród jesiennych kwiatów, przyszedł czas hortensji.
najpierw nowość z serii Magical - odmiana Magical Fire
potem nowość sprzed kilku lat - odmiana PinkyWinky
i wreszcie - moja pierwsza, kupiona 8 lat temu hortensja - dębolistna
Dziekuje dziewczyny, teraz pora na kolejne rabaty. Póki co drugi dzien pada i nic nie robie, ale jak tylko przestanie to rabata w rogu i przy tarasie.
Tutaj zastanawiam sie czy dosadzic jeszcze 2 Nigry po obu stronach tej juz posadzonej. Lubię drzewa. Nie wiem, niektórzy odradzają.
Oglądam i patrzę. Podziwiam i wzdycham. Aż nagle mam "hereka". Widzę jak będzie wyglądała moja trawiasta ścieżka (któej powstanie postuluje M.). Brak wyobraźni przestrzennej uniemożliwił mi zrobiebie jej, choć należało. Nie żałuję zwlekania - mam piękną wizualizację.
Ile ona ma szerokości? 130 cm? Dwie osoby z taczkami się miną?
Czy ta trawa na tak wąskim pasie dobrze się sprawuje, nie podsycha nadmiernie, nie jest zacieniona przez rabaty z 2 stron? To moje wątpliwości i pytania.