Pieknie się robi w Twoim ogrodzie. Dużo pracy za Tobą, ale i efekty od razu widać.
Czy u Ciebie w ogrodzie rosną brzozy pożyteczne? Czy w ich pobliżu zauwazyłaś, aby inne rośliny gorzej sie rozwijały? Pytam, bo zastanawiam się nad posadzeniem kilku brzózek pożytecznych, ale obawiam się, czy nie zaszkodzę innym roslinom.
Witaj, bardzo mi miło,dziękuje za pochwały. Jeszcze dużo do zrobienia
Odnośnie brzóz to są to zwykłe brzozy leśne, mamy na końcu działki lasek brzozowy.W sumie nie zauważyłam, żeby coś obok słabiej rosło( obok rośnie żylistek- dorodny i berberys)
Nie pamiętam u kogo ale czytałam, że sadzone są w ogrodach te brzozy , o których piszesz
Karola bedę dzieliła trawkę, kulki będę przestawiać nie wiem jeszcze co prawda jak, i potrzeba mi tam więcej koloru i wysokości chyba. z tyłu trawki potem kulki i pomiędzy może żurawki? na przód albo pomiędzy też buksami plamy trwek?
Sama nie wiem nie mam na razie pomysłu.
Marzenko, sama wczoraj ustawiałam bukszpany. Chodzi o to żeby z różnych punktów patrzenia dobrze wyglądały. Te które masz są jednakowe, więc nie będzie tak trudno. Czy pomiędzy kulki i trawy coś pośredniego wysokością? Sama nie wiem - gdybyś coś chciała, to rabata musiałaby być jeszcze szersza niż teraz...
Chyba posadziłabym plamami niskie trawki/carexy; żurawki też jeśli mają być, to minimum po kilka sztuk takich samych, niedaleko siebie.
Poustawiaj, zrób zdjęcia, będziemy myśleć czy przestawić czy ok?