Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » "Niezdecydowana ogrodniczka"

"Niezdecydowana ogrodniczka"

popcorn 19:11, 28 wrz 2014

Jesu jaka demolka!! Pokaż bliżej rabatę przy psie, widzę posadzone - jakie drzewko wybrałaś???
MarzenaG 21:11, 28 wrz 2014

Na przodzie na razie wstawiona trzmielina szczepiona i tawułki na dole

a na tyle rabaty wiśnia umbra
katarzynkak 21:22, 28 wrz 2014

Pieknie się robi w Twoim ogrodzie. Dużo pracy za Tobą, ale i efekty od razu widać.
Czy u Ciebie w ogrodzie rosną brzozy pożyteczne? Czy w ich pobliżu zauwazyłaś, aby inne rośliny gorzej sie rozwijały? Pytam, bo zastanawiam się nad posadzeniem kilku brzózek pożytecznych, ale obawiam się, czy nie zaszkodzę innym roslinom.

pozdrawiam.
MarzenaG 21:35, 28 wrz 2014

katarzynkak napisał(a)
Pieknie się robi w Twoim ogrodzie. Dużo pracy za Tobą, ale i efekty od razu widać.
Czy u Ciebie w ogrodzie rosną brzozy pożyteczne? Czy w ich pobliżu zauważyłaś, aby inne rośliny gorzej sie rozwijały? Pytam, bo zastanawiam się nad posadzeniem kilku brzózek pożytecznych, ale obawiam się, czy nie zaszkodzę innym roślinom.

pozdrawiam.

Witaj, bardzo mi miło,dziękuje za pochwały. Jeszcze dużo do zrobienia

Odnośnie brzóz to są to zwykłe brzozy leśne, mamy na końcu działki lasek brzozowy.W sumie nie zauważyłam, żeby coś obok słabiej rosło( obok rośnie żylistek- dorodny i berberys)
Nie pamiętam u kogo ale czytałam, że sadzone są w ogrodach te brzozy , o których piszesz
popcorn 13:19, 29 wrz 2014

Wiesz, fajnie wyszło!! Jak będziesz miała chwilę, cykniesz jeszcze "na wprost"?

fajnie

Edytuję bo zauważyłam że jeszcze w doniczkach buksiki ale układ mi się podoba!
pozdrawiam!

PS te brzozy to Doorenbos, będzie łatwiej szukać na forum (posadziłam u siebie w przechowalni kupione maleństwa, do podhodowania)
MarzenaG 14:16, 29 wrz 2014

Coś chyba mam pod ręką
MarzenaG 14:24, 29 wrz 2014

I jeszcze kilka widoczków

popcorn 14:29, 29 wrz 2014

Jednak przestawiłabym ciut te buksiki a tę dużą trawę/carexa będziesz dzielić i dawać pomiędzy??
pozdrawiam!
MarzenaG 14:40, 29 wrz 2014

Karola bedę dzieliła trawkę, kulki będę przestawiać nie wiem jeszcze co prawda jak, i potrzeba mi tam więcej koloru i wysokości chyba. z tyłu trawki potem kulki i pomiędzy może żurawki? na przód albo pomiędzy też buksami plamy trwek?
Sama nie wiem nie mam na razie pomysłu.
popcorn 15:20, 29 wrz 2014

Marzenko, sama wczoraj ustawiałam bukszpany. Chodzi o to żeby z różnych punktów patrzenia dobrze wyglądały. Te które masz są jednakowe, więc nie będzie tak trudno. Czy pomiędzy kulki i trawy coś pośredniego wysokością? Sama nie wiem - gdybyś coś chciała, to rabata musiałaby być jeszcze szersza niż teraz...

Chyba posadziłabym plamami niskie trawki/carexy; żurawki też jeśli mają być, to minimum po kilka sztuk takich samych, niedaleko siebie.

Poustawiaj, zrób zdjęcia, będziemy myśleć czy przestawić czy ok?