Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mój zielony świat 21:26, 20 wrz 2014

Do góry
Kwitnie milin, wspierając się na bzie koralowym.

Sumak Tiger Eyes - taka żarówa

Ambrowiec amerykański Slender Silhouette (odmiana kolumnowa) ładnie przyrósł, za nim bluszcz kolchidzki o dużych liściach.
Ogród i nie tylko... 21:24, 20 wrz 2014

Do góry
Madziu, gratuluję setuni!! Powodzenia ogrodkowego!
Ogród cioci czyli ciociogród :) 21:22, 20 wrz 2014

Do góry
Ogród cioci czyli ciociogród :) 21:22, 20 wrz 2014

Do góry
Gosiu dziękuje bardzo za miłe przyjęcie, za poświęcony czas i za świetny dzień.
Bardzo dziękuje

Teraz słów kilka o ogrodzie... jeszcze się to nie zdarzyło, ale to pierwszy ogród, który w rzeczywistości jest większy niż by się wydawał na zdjęciach
Mnóstwo w nim koloru, pięknych zadbanych roślin i ciekawych zakątków... jak to dobrze już wiedzieć gdzie co jest
Pamiętam ogród z zdjęć na samym początku Twojej obecności na O teraz to całkiem inne miejsce... piękniejsze i z tego co dzisiaj tak słuchałem o zmianach będzie jeszcze lepszy.
W sumie to zapomniałem zapytać co stanie się z nową przestrzenią po wymianie żywopłotu

No to pokaże ogród moim okiem... i aż głupi się przyznać, ale mam tylko jedno zdjęcie właścicielki w swoim ogrodzie i to jeszcze podpora 'zamknęła usta'

Rzucona na głęboką wodę... zakładam swoją zieloną odskocznię 21:16, 20 wrz 2014

Do góry
aleksandra_g napisał(a)
mieliśmy wczoraj sadzić cisy ale przyjechała trawa więc trzeba było się z nią szybko uwijać...

dziś dotarła też do mnie paczuszka więc emuś mnie zabije bo poprzednich roślin nie zdążyliśmy posadzić a przyszły kolejne

dziś kończymy rozkładać trawę i zapewne zastanie nas noc więc kończyć rabaty będę jutro albo w niedziele bo w gości mamy iść i z czasem będzie ciężko aleee tak się ciesze, że mam już wszystkie rośliny na zakończenie kolejnych dwóch rabat do tego trawka rozłożona i przeniesiona więc będzie już ładnie-j

łeeeno , zaszalane jest widzę, i trawa z rolki ! a ja się tyle męczyłam z moją i jakie zakupy piękny ten trawnik
Mój zielony świat 21:16, 20 wrz 2014

Do góry
Pocięty w grube plastry pień żyje własnym życiem. Pięknym i różnorodnym życiem.

Pomóżcie wyczarować mi ogród 21:11, 20 wrz 2014

Do góry
A i jeszcze oczywiście tulipany zostały zakupione w naszym ulubionym sklepie w kropki Klasyka - róż, fiolet i biały Queen of marvel, Queen of night i Exotic emperor. Będzie sadzonko pod wierzbami

W kamiennym kręgu od początku 21:11, 20 wrz 2014

Do góry
Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 21:10, 20 wrz 2014

Do góry
I pójdą tam jeszcze w kąt róże. Czekają na posadzenie: Abraham Darby, Aphrodite, Heidi Klum, Pirouette i Variegata Di Bologna. Będą się fajnie komponować z czyśćcem i żórawkami bordowymi mam nadzieję

Mój zielony świat 21:10, 20 wrz 2014

Do góry
We Wrocławiu był cudny, słoneczny dzień
Termometr wskazywał prawie 30'C.

Z okolic altanki, pod papierówką.

W kamiennym kręgu od początku 21:08, 20 wrz 2014

Do góry
takie tam inne

Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 21:06, 20 wrz 2014

Do góry
JulkAd napisał(a)
Joasiu słonko jest u mnie, u Ciebie też zapewne...w ogrodzie pracujesz?....mnie z kolei dzisiaj głowę rozsadza...chyba na zmianę pogody właśnie...
Pozdrówka

Witaj Julko. Tak dzisiaj powalczyłam. Usunęłam chmiel z płotu i z resztek żywopłotu. Masakra. Wolałabym chyba kopać rowy
Mini dokumentacja

Chmielu póki co nie ma, a na żywopłot też nie zwracamy uwagi
O....! 21:05, 20 wrz 2014

Do góry
marzena napisał(a)

czy u Was werbena patagońska też tak szaleje ? widzę ją wszędzie ale nie pozwalam jej panoszyć się...

Marzenko moja werbena tak jak u ciebie ma się bardzo dobrze też znajduję ją w różnych miejscach, część wykopałam i podarowałam znajomym, niech też im się wysiewają, a co
pozdrowionka
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:03, 20 wrz 2014

Do góry
Dziękuje Łukaszu za odwiedziny i wspólne zakupy połączone ze zwiedzaniem Kapiasów, dziękuje Gosi, że cie przywiozła . Do następnego spotkania

Mój zielony świat 21:02, 20 wrz 2014

Do góry
Bardzo lubię rośliny cienia. Mogę je uprawiać w starszej części ogrodu, gdzie duże drzewa stworzyły już odpowiedni klimat. Szczególną sympatią darzę paprocie. Kojarzą mi się z naturalnością, dzikością, Konotują spokój i tajemniczość. To gatunek mało popularny w ogrodach, a szkoda, bo są piękne i bezproblemowe. Mam wrażenie, że za niechęć do paproci odpowiada pióropusznik strusi, który najczęściej pojawia się w naszych ogrodach i faktycznie może zirytować swoją ekspansywnością. Jednak nie wszystkie paprocie są rozłogowe, pokażę kilka moich ulubieńców.

Na początek maleństwo - Zanokcica skalna.
Wciskam ją w różne szczelinki, przy kamieniach, korzeniach. Świetnie też poradziłaby sobie na murkach oporowych.

Przepiękna delikatność – paprotnik szczecinkozębny. Jak koroneczka.

Kolorowa – Wietlica japońska Metalicum Red Beauty

Wietlica i zwiewna Narecznica Linearis
Mój 4 arowy azyl... 21:01, 20 wrz 2014

Do góry
Jeszcze kwitną

Owoce na cisach, jak bombki na choince

Oznaki jesieni
Zakątek z fioletową ławeczką 21:00, 20 wrz 2014

Do góry
Przyjęcie w ogrodzie

Smakowity torcik

Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 21:00, 20 wrz 2014

Do góry
Kolejna odsłona prawa strona ogrodu patrząc z drzwi wejściowych domu.
Rabata wejściowa ogarnięta... powiedzmy bo przecież ciągle i tak coś trzeba udoskonalić
Przepiękny słup generalnie mijam go na zdjęciach, ale należy go w końcu jakoś "ukryć" więc go pokazę , a jeszcze nie bardzo wiem jak... Przed słupem różanka w przebudowie i cały róg, który jest teraz na tapecie zmian, tylko jakoś nie widać jeszcze efektu.... będzie jak urośnie. A są tam niewidoczne jeszcze jako obwódka bergenia, czyściec wełnisty, znowu bergenia, żórawka bordowa nazwa nieznana, ale moja ulubiona to jest i kończyć będzie znowu bergenia jak już do tego końca się dokopię a za nimi trawki nn pokażę je na innych zdjęciach to się dowiem, mam nadzieję co mam i to wszystko jest w kątach prostych z kancikiem, hm cooo też nie widać???
Trawki, bergenia, żórawki i czyściec własnego chowu Aaa mam tam jeszcze bordowe jeżówki, jukki i sama już nie wiem co...
I jeszcze kółka oczyszczalni... jak to schować nie wymyśliłam niestety!!!
dużo liter za dużo

Wilcza Góra 20:55, 20 wrz 2014

Do góry
Katkak napisał(a)
Ewcia czy mi się wydaje, czy wypatrzyłam u Ciebie ambrowca amerykańskiego? Jeśli tak, to napisz proszę czy masz szczepionego czy nie? Ciekawa jestem czy był drogi, ja znalazłam na necie ambrowca za 250zł. Nie kupiłam jeszcze, ale kupię sobie na pewno. Jeśli nie w tym roku to w przyszłym. Ewciu znalazłam 2 rodzaje - jeden szczepiony na wysokości ok 190 cm, kulisty. A drugi to jakaś odmiana kolumnowa, polecana do małych ogrodów, która dorasta do 10m wysokości. Którego byś wybrała? Pozdrawiam. Znów rozpływałam się nad Twoim ogrodem, ech.... Cudny .

masz dobre oko mam odmianę Variegata, która właśnie przepięknie różowieje
nie jest szczepiony, ale jeszcze mały, bo młody
jak wszystko w moim ogrodzie...zamierzam go ciąć
teraz wygląda tak:

Mój zielony świat 20:55, 20 wrz 2014

Do góry
Kontynuując zaczęte wczoraj nadrabianie zaległości wrześniowych, wklejam do ogrodowiskowego pamiętnika...
-kwiaty jesieni

zaczynają astry

Vernonia

Sadziec

Przy okazji zapisuję ku pamięci nowo posadzone odmiany sadźca:
Baby Joe (wcale nie taki baby, swoje 130 cm. ma)
Pink Frost (pstre liście)
Chocolate (niższy, purpurowy, kwiaty białe, drobne, jego zdjęcie wklejałam wczoraj)

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies