Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Kwiatowy ogródek Monteverde 22:41, 18 lip 2014

Do góry
monteverde napisał(a)

a ja mam tu takiego w tamtym roku zakwitł mi jednym kwiatkiem, potem go przesadziłam i na wiosnę przymarzł, to nie wiem czy we wrześniu da radę zakwitnąć zdjęcie z tamtego roku

śliczny mam nadzieje ze zakwitnie w tym roku.
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:41, 18 lip 2014

Do góry
grazyna napisał(a)
Ania

Wiem prawie wszystko o Tobie; że zmieniłaś nicka, że jesteś Babcią, że miałaś Maję,że wyjeżdżałas do Bogdzi, że miałaś Ogrodowisko u siebie, że nie masz czasu, że jesteś boska babka

Kukam do Ciebie czasami, więc zaległości wielkich niet ! Tym razem ślad zostawiam

Ja już nigdzie nie kukam.... tylko do siebie.. musicie wybaczyć ...
Budeljowo... szkoda, że wieczorkiem to motylków nie ma..
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:40, 18 lip 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Tak sobie myślę jest to nie fer, że u nas w Kielcach nigdzie nie można dostać traw Za to u Ciebie taki busz trawowy Nie można oderwać wzroku normalnie
Mam pytanie co to za roślinka rośnie za żurawkami takie duże liście podobne do kasztana?
Pozdrawiam
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:40, 18 lip 2014

Do góry
makkasia napisał(a)
Seba dziękować za skrót
Chociaż ktoś daje radę
dziękować Bogu za traktorzystów
buziam

Mogę tylko odbuziować.. na wiećej nei mam siły i czasu..
I jakieś foto.. wszystkie robiłam o zmierzchu więc jakość słaba

Ogród wiecznie nieskończony 22:39, 18 lip 2014

Do góry
Było tak 03.lipca

A po dwóch tygodniach jest tak

Ogrodnik Mimo Woli cd 22:38, 18 lip 2014

Do góry
ane3ka napisał(a)
No i żółtodzioby też skorzystają

Nie tylko żółtodzioby

I jedna werbenka z iluś tam....
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:37, 18 lip 2014

Do góry
Sebek - godnie zastępujesz Konstancję. a nawet lepiej.... bo jej nie ma ... w chwilach nudy zapraszam na skróty.... miło sie to czyta... i wiadomo gdzie rzucić okiem w wolnej chwili

A to samofoto z auto wyzwalacza.. czyli hortka dużą a ja malutka .. jak to Mała Mi

Mój wymarzony ogród 22:36, 18 lip 2014

Do góry
a oto rzut 1 kratka = 20 cm

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 22:36, 18 lip 2014

Do góry
jeżówki obsiadły motylki mocniejsze w barwie ... jeżówki bosskie som

Życie w wiejskim ogrodzie 22:36, 18 lip 2014

Do góry
bartek_luberda napisał(a)
Piękne połączenie hortensji lawendy i róży

Dzięki Beatko

Ogrodnik Mimo Woli cd 22:34, 18 lip 2014

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Kolein nie zazdroszczę, basen by się przydał,ale zająłby mi cały ogródek,
zadowalam się prysznicem.
Pozdrowienia zostawiam. Jeżówki z ostatniej przesyłki kwitną prawie wszystkie -oprócz dwóch. Ale te z kolei bardziej w liście poszły

Jak w liście to za rok pokażą co potrafią.. i lepiej, aby nie pokazywały.. bo jedne siewki mam normalne, a inne to mutanty z piekła rodem..
To rodzice Twoich.... I jak rodzice nieco mniejsze... są w cieniu wiec późno startują..
w Oborze też mogą być ogrody 22:34, 18 lip 2014

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Alu niesamowite zmiany w Twoim ogrodzieNa tojeść uważaj bo ona bardzo ekspansywna jest. Buziaczki

I bardzo dobrzze że jest ekspansywna, tam może się rozkrzewiać dowoli, no chyba że ją koty wyduszą bo one lubią spac pod wierzbą

to zdjęcie jeszcze sprzed wakacji, teraz nie ma bratków no i z drugiej strony posadziłam Twoja tojeść.
zostały mi jeszcze 2 doniczki, i nie wiem czy użyc jej jako zadarnienie z tyłu za tujami, czy to zły pomysł???
Myślę że sezon na prace i zmiany dobrze wykorzystałam, muszę się pokusić o zdjęcia porównawcze przed i po
buziakiiii Kochana!!
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 22:32, 18 lip 2014

Do góry
dziś ganiałam obiektywem motyle ... ...

miałam cytrynowe na tarasie ... spijały sobie nektar z lawendy ...

kontrastowo nagietek ...

Ogrodnik Mimo Woli cd 22:31, 18 lip 2014

Do góry
ane3ka napisał(a)
Twój ogród ogląda się jak katalog ZSP

Bo on taki jest I taki jest mój cel Testuję różne rośliny na swoim ogrodzie Co dobre zostaje i dosadzam więcej a co jest beee.. idzie out...
Wsiowa rabata.. kocham ją bardzooo... chociaż zimą świeci pustką..

Ogrodnik Mimo Woli cd 22:29, 18 lip 2014

Do góry
kitek81 napisał(a)
hej Kochana ja też nieczasowa i zabiegana! ale na O. mam jeszcze mniej czasu niż Ty zaległości wszędzie duże!
ale w przyszłym tyg zaczynam urlop od środy i może wtedy coś nadrobię i będę na bieżąco
pozdrawiam :*

Nie mam czasu nawet ukopać co obiecałam Bo albo upał, albo nie mam czasu... werbeny porosły .... w przyszłym tygodniu też wygląda to kiepsko.... jestem poza ogrodem i domem Jedno auto sie popsuło i nie mam nawet jak na pocztę skoczyć
Wieczorem cięłam cisy.. bo już wołały o pomstę do nieba Każda kula inny gatunek.. i jakoś żal mi był ostatnią dopasować do reszty.. niech będą różne ..

Ogród na glinie 22:29, 18 lip 2014

Do góry
Widok od ogrodu. Linia trawnika ma iść przy różanecznikach - żółty sznurek:

a tutaj zbliżenie na żwirową wstawkę, ale coś mi tu nie pasi, jest dość mała

w trakcie przyszło mi do głowy by wstawić tu półokrągłą ławkę bez oparcia na żwirku, wtedy byłby prostokąt po łuku, byłby widok na ogród i można się tu schować przed słońcem:

ale coś mi ciągle nie pasuje
co dalej nie wiem, myślę
mogę zamiast żwirku poprostu posiać trawę
ale pozostaje jeszcze kwestia rozmieszczenia roślin przy zawijasku
obawiam się czy azalie nie będą za wysokie dla bukszpanowego ekranu
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 22:26, 18 lip 2014

Do góry
łeb mi się kręcił za kfiatkami ... i omal omal a doszłoby doooo ... no zadarłam ów łeb bo na piętrze mijanej kamienicy krzyczały wprost przepiękne pelaśki w barwie czerwonego wina ... a, że szyku na koturnach zadawałam to omal omal a z czoła nie popłynęła mi rzeka w tymże zachwycającym burgundzie ... dobrze, że Adamo zrywny i w porę swe kilkadziesiąt kilo chwycił ... dostałam kategoryczny zakaz gapienia się po przestworzach ... nakaz patrzenia pod nogi i obietnicę, że nie wyjdę już z hotelu inaczej niż li tylko w japonkach ... ...

w japonkach to już mogłam paczeć ... ale zrobiło się ciemno ... coś tam jednak złapałam ... spokojnie ... nie będę tu wklejać ... tylko jeszcze miejsce i kadr ... oba kojarzą mi się z ekranizacją "Nocy i dni" ... nie pytajcie dlaczego bo sama nie wiem ...

w Oborze też mogą być ogrody 22:23, 18 lip 2014

Do góry
i pozostałe kwiatki tak na szybko

Ogród na glinie 22:22, 18 lip 2014

Do góry
Oto efekty naszej wczorajszej pracy.
Niestety jeszcze bałagan wokół.

było tak:

ale uznałam że za szeroka rabata w stosunku do trawnika i ogólnie
projekcik powstał taki:

rzut z zawijaskiem:

a wyszło narazie tak:

w Oborze też mogą być ogrody 22:19, 18 lip 2014

Do góry
Moja sosenkę na ulicy też coś męczy pryskałam na robaki, ale nic się nie zmieniło, wygląda to jak małe zlepki z igieł i nie wiem czegoś jeszcze. Może ktoś wie co to jest i czy krzak jest do uratowania??? Obraz nędzy i rozpaczy normalnie

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies