Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 15:58, 18 lip 2014

Do góry
White Lady

Boćkowe perypetie ogrodkowe 15:56, 18 lip 2014

Do góry

Boćku mam pytanie - widoczna na zdjęciu mata jest wiklinowa, czy bambusowa? Jest trwała i wystarczy na kilka sezonów?
Ogródek Iwony 15:55, 18 lip 2014

Do góry
zawitka napisał(a)
Jeszcz e jedno wyczytałam że masz małą działkę a już hodujesz sobie wroga na działce ---to dąb Wycinaj go jak najszybciej póki mały bo ----straszny brudas liście do niczego się nie nadają nawet pod sciółkę jak gniją strasznie śmierdzą ,a jak bedą żołędzie będziesz miała je wszędzie i nic nie będzierosło chyba że to przewidziałaś Dąb stary ma moja synowa iiiiii niech go diabli wezą

Zawitko, zmartwiłaś mnie. Nie wiedziałam, że to taki problem z dębem. To drzewo jest symbolem naszej gminy. I jakby wkomponował się w okolice, gdzie mieszkam (tereny Borów Tucholskich). W naszej wsi rośnie pomnik przyrody - ładniejszy dąb, niż historyczny Zbyszko w Woziwodzie.

Dlatego, jak się pojawił u nas dąb, zastanawialiśmy się, co z nim zrobić. Zdecydowaliśmy, że zostanie. Bo to tak, jakby element naszej architektury. Moja wieś położona jest w samym środku lasów, gdzie się nie wyjedzie, tam las (sosny, jodły, świerki, brzozy i dęby).
A nasz dąb wybrał sobie miejsce,gdzie nie powinien nikomu przeszkadzać (boczna droga dojazdowa na pola), a daje piękny cień. Poczekam jeszcze trochę i się zastanowię. W tym roku pokazały się żołędzie. Będę go obserwować, czy są z nim jakieś kłopoty.

Blaski i cienie nowego życia 15:55, 18 lip 2014

Do góry
Urszulla napisał(a)

To szok, a tak łagodnie w tym roku było. o oglądaj moja, a właściwie Kindziowektóra najładniejsza

I tęcza piękna i one piękne powinnaś też iść w hortensje, służy im u ciebie obie rabaty fajne, kancik idealny teraz niech tylko podrośnie i będzie super
Wersja mini mini 15:53, 18 lip 2014

Do góry
Z ciekawszych doznań, wczoraj też kopałam, kopałam i kopałam

Zagościły u mnie naparstnice

Czytałam o takiej anomalii - moja Cathedral miała jeden różowy kwiatek. Niestety nie zniosłam tego majtkowego różu i uciachałam. Pachnie pięknie.

Blaski i cienie nowego życia 15:52, 18 lip 2014

Do góry
Urszulla napisał(a)
Zakwił liliowiec - przywalony przez lata gruzem pokazał że twarda z niego sztuka. Kwitł w zeszłym roku pierwszy raz i w tym roku też. A rośnie dalej na gruzie budowlanym i wcale mu to nie przeszkadza.

śliczny i jaki dzielny na jesień możesz podzielić i wstawić na rabaty
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 15:48, 18 lip 2014

Do góry
Milka napisał(a)
Mira..........a wiesz, że cofnęłam się do ogrodu sprzed 2 lat i ojej, normalnie szok, jakie zmiany i to na plus, miałam okropnie,a mimo to lubiłam ogródzimą zrobię porównanie, bo w ciągu tych 2 lat, zmiany kolosalne, aż sama jestem zaskoczona

a powojnik zarasta berberys, jak ja będę ciąć?

To ja czekam na to porówananie bo po pierwsze są super i bardzo je lubię a po drugie niestety nie śledziłam od początku Twojego wątku

Patrząc na to zdjęcie w pierwszej chwili się zastanowilam co to za krzew jest co kwitnie jak powojnik a liście ma zielono czerwone Fajnie to wygląda. Ale jak toto ciąć... no to nie wiem

Ketmie u mnie też zaczynają - acz pomalu bo na razie 2 kwiatki się rozwinęły... Mam te ketmie z 5 lat i co roku mam zamiar je wyrzucić - denerwują mnie bo się pokładają jak kwitną i pada deszcz.... w zeszłym roku po ulewach normalnie się robiły jak parasole - paskudne W tym roku jeszcze nie zakwitły i na razie stoją - ale zobaczymy co będzie. Czy u Ciebie też tak się dzieje ?
Wersja mini mini 15:46, 18 lip 2014

Do góry
Wczoraj dołączyłam do grona osób, które przejechały się na zakupie internetowym. Kupiłam szałwie i trawy w sklepie świat bylin i oto co do mnie wczoraj przyszło.
Dwa rozmoczone kartony obciągnięte taśmami i folią. Dla ciekawszego efektu doniczki były montowane drutem i sklejane do siebie taśmą. Niestety nikt w sklepie nie pomyślał o naklejce "Do góry" lub "W środku są rośliny" lub coś podobne.
Wysłałam zdjęcia do sklepu, a Pani mi odpisała, że zdjęcia nie przedstawiają stanu paczki jaka do mnie dotarła lecz paczki, po być może jej nieumiejętnym otwarciu. Fakt, że jestem naturalnie ciemną blondynką ale bez przesady. Jak zobaczyłam ten drut, to się cieszyłam, że nie podrapałam sobie nim rąk. Szkoda, ze w takim razie nie dołączyli instrukcji jak rozpakować superową paczkę.

Rośliny były na tyle "wybełtane", że miałam problem żeby znaleźć 2 brakujące trawy
Pszczelarnia 15:46, 18 lip 2014

Do góry
I miłego dnia innym:

Moja bajka 15:45, 18 lip 2014

Do góry
Bobo coraz piękniejsza
Maleńka hortka najwyraźniej ma zamiar zakwitnąć

i dwa limkowe odkłady - ten nawet będzie kwitł

Pszczelarnia 15:45, 18 lip 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Ewa, spacer po Twoim ogrodzie był jedną z najlepszych chwil tego dnia, dziękuję Ci za te zdjęcia Spaceru z Mają zazdroszczę pozytywnie

Młe chwile dnia dla Ciebie:

Ogródek....kiedyś będzie ! :) 15:40, 18 lip 2014

Do góry
dzisiaj tylko 3 fotki

najpierw widoczek od strony zejscia z tarasu, balam sie ze bedzie mdlo, ale chyba nie jest zle

rozowa laguna albo florentina bo mi sie mylą
i herbaciana rose der hoffnung, niewiela roza o pokroju the fairy i z niewielkimi ale klasycznymi kwiatami

Miało być inaczej 15:37, 18 lip 2014

Do góry

A cuż to za piękna ruda trawa?
Moja bajka 15:33, 18 lip 2014

Do góry

N asze kochane oseski towarzyszą nam bezustannie w ogrodzie. Ale maluszek tak latał, aż uderzył w szybę balkonową i trochę go przydżumiło . Mam nadzieję, że nic mu nie będzie. Za chwilę się pozbierał i poszedł odpocząć na korzeniu.
Mój maleńki ogród 15:32, 18 lip 2014

Do góry
Już mi lepiej na samą myśl że już to za mną

W poniedziałek manicure potem pedicure he he tak w nagrodę

Dzisiaj jeszcze posadzę moje nowości wrzosy 3 szt nowa lawendę przy kominku z szamba bo ta starą mi przywalili ziemią i zniszczyli i kupiłam dwa skalniaki których nazw nie znam

i Kilka innych ujęć .

Moja bajka 15:25, 18 lip 2014

Do góry
Ogród Sylwii od początku cz.II 15:23, 18 lip 2014

Do góry
Ogród Sylwii od początku cz.II 15:22, 18 lip 2014

Do góry
moje nowe jeżówki ...

Ogród Sylwii od początku cz.II 15:21, 18 lip 2014

Do góry

Ogród Sylwii od początku cz.II 15:19, 18 lip 2014

Do góry
werbena zagościła u mnie i kwitnie ...

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies