Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród Basi i Romka 21:05, 08 mar 2023

Do góry
Basieksp napisał(a)
A foliak w zeszłym sezonie dostał takie towarzystwo Po zimie skrzynie mają się ok, tylko kolor trochę bardziej szary się zrobił, ale zobaczymy jak zrobi się cieplej, więcej słońca, bo narazie zimno , mokro

Super wygląda Twój warzywnik z foliakiem
Małymi krokami-Ogród Wioli 20:59, 08 mar 2023

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)
Mój prezent od eMa na Dzień Kobiet

A nie widzę dokładnie ...lol

goździk , czy róża???
Małymi krokami-Ogród Wioli 20:17, 08 mar 2023

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)

To się nazywa porządny prezent
Chyba muszę mojemu pomarudzić, że tylko tulipany dostałam
Małymi krokami-Ogród Wioli 20:09, 08 mar 2023

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)

Tylko druga ogrodniczka zrozumie radość z takiego prezentu
Przerwa na kawę... 20:07, 08 mar 2023

Do góry
inka74 napisał(a)
Hania - zobacz proszę po prawo -takie?? Tam jeszcze te wąskie to iryski są. Dla porównania po lewo te, co przyszły. Inny kolor liscia, szerokość połowę mniejsza

Tak, to one. Moje maja identyczne liście.
Jedyny ogród, w którym widziałam kwitnące przebiśniegi Woronowii, to ogród Mgduski (Sałatka pokrzywowa)
przebisniegi Woronowii
post z 13 lutego z godz.19:52

edit: Te u Zuzy jakoś mi umknęły. Choć zaglądam na bieżąco.

Swoje też wsadzałam jako cebulki. Ciekawe, czy Zuza i Magda wsadzały kępki, czy też cebulki.
Małymi krokami-Ogród Wioli 19:55, 08 mar 2023

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)

ja pierdziulę, jedna kupę dostaje w prezencie (w sensie obornik) a druga krawężniki )))) ogrodniczki
A ja prymulki dostałam, a co
Małymi krokami-Ogród Wioli 19:45, 08 mar 2023

Do góry

Ogród w malinówkach 19:01, 08 mar 2023

Do góry
Powinienem napisać w prywatnych wątkach, jednak nie chciał bym nikogo pominąć

A zatem napiszę tutaj.

Z okazji Dnia Kobiet życzę wszystkim Paniom Ogrodniczkom dużo zdrówka i siły, wiele radości i pomyślności, a przede wszystkich realizacji planów ogrodowych, bądź osobistych!

Z życzeniami ślę różyczkę

Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 18:54, 08 mar 2023

Do góry
Kasya napisał(a)
Wiosna była i zniknęła
Na pocieszenie kupiłam sobie ciemierniki

Fiu, fiu, cudne.
Ogród Basi i Romka 18:26, 08 mar 2023

Do góry
Basieksp napisał(a)
A foliak w zeszłym sezonie dostał takie towarzystwo Po zimie skrzynie mają się ok, tylko kolor trochę bardziej szary się zrobił, ale zobaczymy jak zrobi się cieplej, więcej słońca, bo narazie zimno , mokro

Musiałam zacytować Pięknie, soczyście zielono...tego mi teraz trzeba.
Lubczyk bardzo wypasiony. Czym go dokarmiasz?
ps. Właśnie robię rozplanowanie skrzyń warzywnych
W ogródku Martki 18:19, 08 mar 2023

Do góry
Miałam dziś niezwykły Dzień Kobiet Z niezwykle inspirującą Kobietą. Danusią w Przypkach! Ołowiany jest tak cudny, że nie mogłam wzroku oderwać. Ogród wysprzątany, wycackany, wszędzie pełno zawilców, krokusów, lada moment dojdzie tam do przepotężnej eksplozji tulipanów. Miejsce niesamowite i wciąż zaskakujące kolejnymi wizjami i ich realizacjami.

Zakupiłam obeliski do róż pnących autorstwa Witka. Nie wykupiłam wszystkich, rzecz jasna
Nie mogę się doczekać sezonu!

Ogród Basi i Romka 18:11, 08 mar 2023

Do góry
Basieksp napisał(a)

Do tych belek są przykręcone i wbite głęboko w ziemię taki metalowe kątowniki. Takie zdjęcie zrobiłam na szybko.

My sadzimy pomidory zawsze w tym samym miejscu, jednak wymieniamy ziemię w miejscu sadzenia , taki dość duży dołek pod każdy krzak robimy i sądząc dajemy nową ziemię, kompost, trochę popiołu z kominka, liście pokrzywy, na to trochę ziemi i sadzimy. W tym roku pierwszy raz na całość daliśmy kompost i ziemię. A w zeszłym roku mieliśmy naokoło posadzony czosnek, ma podobno też działać odkażająco pomidory nam się udają wcześniej mieliśmy taki zwykły foliak na konstrukcji z drewna , kilka ładnych sezonów też wytrzymał.

Dzięki
Ja już od pierwszego sezonu będę musiała podmienić ziemię, bo akurat wyszło tak, że szklarnia z pomidorami będzie w miejscu po pomidorach
Przerwa na kawę... 17:25, 08 mar 2023

Do góry
Hania - zobacz proszę po prawo -takie?? Tam jeszcze te wąskie to iryski są. Dla porównania po lewo te, co przyszły. Inny kolor liscia, szerokość połowę mniejsza
Anna i Ogród 2 16:48, 08 mar 2023

Do góry
Makao napisał(a)
przepiękne zdjęcie, muszę zacytować.
Ogród po zmianach jest bardziej spójny, elegancki. Wcześniej były ładne poszczególne fragmenty. Teraz doskonale wygląda jako jedna całość. Brzozowa mi się bardzo podoba.
April podbija las... 16:47, 08 mar 2023

Do góry
April napisał(a)

Cześć Aniu. Czasem słonko się pojawia ale ciężko utrafić Kapryśną mamy aurę. Dziś też rano słońce a potem śnieg padał w Warszawie.
Zajrzę do ciebie w wolnej chwili ale tak na szybko czytałam że kupiłaś Pomponelle. Ja mam dwie, prowadzę jako pnące. Dorastają w półcieniu do 2,5 m wysokości
Na szybko znalazłam fotkę, niestety bardzo słaba. Po dwóch stronach cisa mam po jednej Pomponelli, w takich ramach drewnianych. Ramy mają 180cm

Pierwszy raz widzę te piękne zdjęcia z Twojego ogrodu, bajka
Przerwa na kawę... 16:23, 08 mar 2023

Do góry
Agatorek napisał(a)
Noooo, bardzo ładne kępy przebiśniegów ,
Ja swoją przesyłkę opóźniłam, w przyszłym tygodniu ma być lepsza temperatura na kopanie .
trzymam kciuki za dorodność twoich sztuk. Ja teraz ledwo szpadel wbiłam. Ziemia zmrożona Na szybko cyknięte telefonem. Tę pierwszą kępę będę dzieliła jeszcze ale tam gdzie chciałam nie dało się wkopać.
Anna i Ogród 2 15:58, 08 mar 2023

Do góry
I na koniec rabaty frontowe
Kiedyś

Obecnie

Anna i Ogród 2 15:56, 08 mar 2023

Do góry
Za dużo już się dzieje w aktualnościach a ja jeszcze mam kilka zestawień kiedyś i dziś więc wstawiam resztę i lecę pracować nad wizytówką

Kiedyś miałam na tej rabacie pęcherznice a teraz rosną brzozy

teraz

Podkrakowska wieś, foliak, kury i my :) 15:21, 08 mar 2023

Do góry

Ogród Basi i Romka 15:20, 08 mar 2023

Do góry
Basieksp napisał(a)

Basia to zielone wysokie kolo szklarni to Lubczyk?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies