Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:35, 31 lip 2014

Do góry
Dla wielbicieli werbeny patagońskiej... Początki kwitnienia

Chyba wersja werbena + zawilce japońskie bedzie mi się podobać.

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:32, 31 lip 2014

Do góry
Munstead wood to róża polecana przez Danusię, jest zachwycająca. LIczę, źe za rok pędy podrosną i bedzie obficie kwitnąć.

I świeżo sadzone jeżówki vintage wine

W oczekiwaniu na burgundy ice

Mam nadzieję na purpurowy ogrod
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:27, 31 lip 2014

Do góry
Nie jestem w stanie odpowiedzieć na wszystkie wpisy. Zatem nie gniewajcie się pozdrawiam grupowo aczkoliwiek nie mniej serdecznie niż indywidualnie
W ramach podziekowania za odwiedziny pozostawiam moją mdlejąca na słońcu królewnę - munstead wood. Ah jak się nią zachwyca, trzeba dokupić jeszcze
Deszcz jej służy

Połowa działki - czyli mam powoli dość 19:21, 31 lip 2014

Do góry

Wybrałam 5 sztuk kazda miała być inna z tego sa trzy dwi kwitną jednakowo a trzecia nie zakwitła
Połowa działki - czyli mam powoli dość 19:19, 31 lip 2014

Do góry

Takie piękne w tym roku stare poczciwe floksy
Połowa działki - czyli mam powoli dość 19:17, 31 lip 2014

Do góry

Dwa dni pracy i spokojnie czeka na pomalowanie ----lezaneczka
Ogród wśród pól i wiatrów 19:15, 31 lip 2014

Do góry
Kilka dni temu, pojechaliśmy dokupić 3 kulki bukszpanowe.
Oczywiście, jak to często się ogrodnikom zdarza,
pułapka pojawiła się niespodziewanie...
Wystrzyżony, zdrowiutki, pięknie rozgałęziony cyprys za ..... 50 zł!!
Oczywiście do domu wróciliśmy razem.

Tak oto w naszym ogrodzie zagościło "bonzai dla ubogich"

M. tak się zmotywował, że w pół dnia przekopał "big łezkę",
powybierał perz i inne dziady, nasypał piachu. Mogłabym jeszcze do zimy coś tu podziałać.
Czekam aż mi się koncepcja wykrystalizuje

Ogródek Ewy 19:08, 31 lip 2014

Do góry
Ładne selerki?

Życie w wiejskim ogrodzie 18:56, 31 lip 2014

Do góry
Ja to muszę omijać twój wątek Przemku szerokim łukiem. Już się na mnie w chałupie patrzą jak na wariata co tak ciągle rże do monitora.
Mój nowy stary ogród 18:54, 31 lip 2014

Do góry
Dorotko gratki
Jurajski Ogród 18:48, 31 lip 2014

Do góry
przed dzisiejszą burzą...

Pomóżcie stworzyć tu ogród :) 18:45, 31 lip 2014

Do góry
Druga strone tez przekopalam, usunelam chwasty i stara trawe ale bardzo szybko wyszlo mnostwo chwastow wiec niedawno spryskalam je roundapem i czekam 2 tygodnie zeby zaczac dzialac.

W miedzyczasie okazalo sie ze ten watpliwej urody murek oporowy byl postawiony bez fundamentow. Wiec za rada sasiada zeby czasem nigdy nie przewrocil sie na dzieci, usunelismy go i musimy postawic nowy.

Pomóżcie stworzyć tu ogród :) 18:22, 31 lip 2014

Do góry
elzbieta_g napisał(a)
Witaj wśród nas na pewno znajdziesz pomoc i wskazówki , na forum jest sporo ogródków przy szeregowym domku ale widzę, że już działacie i porządkujecie działeczkę

Zaczelismy dzialac dosc pozno po dopiero po roku, ale juz nie moglam patrzec na te chwasty. Szkoda ze nie mamy wiekszego budzetu wtedy napewno byloby latwiej. Dziekuje za odpowiedz.

Z tym obrzezem na rabate przy szopce chyba sie za bardzo pospieszylam.

Teraz jak czytam ogrodowisko widze ze jest sporo za waskie (ok 80cm) wyszlo dosyc krzywo i wolalabym ksztalt zblizony do tych http://www.landscapinggallery.info/edging/edging-stone-flower-bed.html. Wiec chyba zanim zajme sie sadzeniem w niej roslin najpierw postaram sie poprawic jej ksztalt. Bardzo podoba mi sie ekoborder ktory tu czesto pokazujecie ale nie potrafie go znalezc w tutejszych sklepach ogrodniczych, moze znacie jakies linki do nich na ebayu, amazonie lub innej stronie, bardzo bym byla wdzieczna
Pomóżcie stworzyć tu ogród :) 18:19, 31 lip 2014

Do góry
Sasiad murarz pomogl postawic maly murek oporowy obok szopki zeby bylo troche schludniej. Teraz musze go tylko pomalowac i poprzycinac zwienczenie murku.

Tak wygladala trawa po 5 dniach

A tak po 26 dniach. Chwastow niestety sporo, widocznie nie udalo sie usunac wszystkich korzeni w trakcie przygotowan.

Pomóżcie stworzyć tu ogród :) 18:13, 31 lip 2014

Do góry

W wakacje postanowilam posiac trawnik na jednej czesci ogrodu i pomalowac obdrapana szopke.

Sciagnelam stara trawe, przekopalam ziemie wybierajac chwasty i wieksze kamienie. Potem zgrabilam, dodalismy odrobine zyzniejszej gleby, nawoz i po jakims tygodniu posialismy trawe.

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 18:10, 31 lip 2014

Do góry

Wilcza Góra 18:03, 31 lip 2014

Do góry
zamim wstawie coś z dzisiaj....wczorajszy "RED BARON"

Pomóżcie stworzyć tu ogród :) 18:00, 31 lip 2014

Do góry
Podczytuje was od jakiegos czasu i chyba pora sie ujawnic i poprosic o pomoc bo niestety sama nie daje rady.

Wiec, od 8 lat z mezem i dwiema corkami mieszkamy w Inverness, malym miesteczku na polnocy Szkocji. Rok temu kupilismy tu szeregowy domek z zaniedbanym, malym ogrodkiem na spadku terenu. Przez pierwszy rok zajelismy sie remontem domu, ogrod czekal na swoja kolej, ktora wlasnie nadeszla. O ogrodach i roslinach wraz z mezem nie wiemy nic ale nie stac nas na zatrudnienie profesjonalisty wiec sama probuje cos poczytac, popytac znajomych i kombinowac. Efekty niestety marne.

Tak wygladal ogrod gdy sie wprowadzilismy, nie mielismy jeszcze wtedy kosiarki wiec chwasty osiagnely gigantyczna dlugosc.

Kiedyś będzie tu ogród 17:57, 31 lip 2014

Do góry
Katiaxx zapraszam

Jak już jesteśmy przy sosnach- Pinus mugo var. pumilio była to przedstawię moje pozostałe Pinus'y.

Sosna kosodrzewina Pinus mugo 'Mops'

Sosna kosodrzewina Pinus mugo 'Jalubi'

Sosna żółta Pinus ponderosa

Sosna czarna Pinus nigra

Sosna pospolita Pinus sylvestris 'Aurea'

Sosna Thunberga Pinus thunbergii 'Ogon'

Kurczę zapomniałam jeszcze o himalajce. To tę piękność dostaniecie w zimowej szacie- na ochłodę.
Sosna himalajska Pinus wallichiana

Dla zmęczonych

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 17:51, 31 lip 2014

Do góry
Kolorowo i soczyście, bajkowo po prostu U Ciebie to jednak zawsze można nasycić oczy

Co to za roślinka w prawym dolnym rogu, kwitnąca na różowo??

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies