Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród cichy i przytulny 08:28, 18 lip 2014

Do góry
Powracając domojej biednej jodły z okna domu, z daleka nie wygląda źle

Natomiast góra - pień

Czekamy dalej. Najdalej w poniedziałek ruch pójdzie Confidor. Na bieżąco będę informować o postępie.

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 08:23, 18 lip 2014

Do góry
JoannA napisał(a)

Joasiu, jak wygląda z przodu rabatka z jeżówkami i stipą? Co na niej jeszcze rośnie oprócz hortensji? Możesz opisać poszczególne piętra, co za czym rośnie? Pokaż mi na zdjęciu w ujęciu z ławeczką.
Jeśli chcesz być człowiekiem szczęśliwym zostań ogrodnikiem :-) w Koszalinie 08:22, 18 lip 2014

Do góry

Czas Agastache, Ślazówki i Floksów
Jeśli chcesz być człowiekiem szczęśliwym zostań ogrodnikiem :-) w Koszalinie 08:19, 18 lip 2014

Do góry
Witam wszystkich i dziękuję za pochwały

Wanilki rosną i już niedługo pewnie zaczną się wybarwiać

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 08:12, 18 lip 2014

Do góry

Ana co to za kwiaty, te ciemnoróżowe? Ja też mam już problem ze znalezieniem słów na temat Twojego ogrodu. Czerpię inspiracje od Ciebie, przynajmniej w kwestii doboru roślin i ich łączenia. Cudo!!!
Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 08:07, 18 lip 2014

Do góry
Pink Annabelle
Wichrowe wzgórze 07:52, 18 lip 2014

Do góry
i trochę na różowo...

Wichrowe wzgórze 07:47, 18 lip 2014

Do góry
Ostatnio dużo pracuję w ogrodzie - przesadzam, dosadzam i tworzę nowe rabaty na tyłach ogrodu. Wszystko kwitnie, róże już wszystkie zakwitły.

Paleciaki...czyli nasze meble z palet :P 07:46, 18 lip 2014

Do góry
Justysiu proszę bardzo
mój paleciak bez poduch

i z poduchami

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 06:54, 18 lip 2014

Do góry
malkul napisał(a)
I reszta pierdół po siewie

Cudne te pierdoły!!!!
Starorzecze na górce 06:34, 18 lip 2014

Do góry
Lilie i liliowce.

Lilie pachną tak mocno, że nie czuć gnojówki ze skrzypu

Olbrzymka żółta... a miało go nie być (obok RÓŻOWE malwy ):

Znów żółta... bo otrzymana w gratisie ze szkółki:

Inne:

Starorzecze na górce 06:27, 18 lip 2014

Do góry
Głównie róże w oprawie.

Arabella i super dorothy:

Bonica i kocimietka:

Cindurella (z ostróżkami i budleją):

Ostatni bukiecik Jasminy:

McKenzie:

NN z Auchan:

Rhapsody in Blue w pąkach:

Pomponella w oregano? (ktos pomoże?):

Fairy:

Heidetraum:

Starorzecze na górce 06:05, 18 lip 2014

Do góry
Parę zdjęć z ostatniego tygodnia:

Anabellka - bita smietana:

trochę szerzej z małą bonicą (2 szt) po prawej:

NN, chyba drzewiasta, bardzo sztywna, kwiatostany b. duże:

szerzej z anabellką:

Vanila Fraise dopiero zaczyna (-ła, tydzień temu, pewnie teraz kwitnie na całego ):

Rabata hortensjowa, młodziutka jeszcze, są na niej jeszcze limki i jedna diamant rouge (powoli się zabierały, a z tyłu świerki serbskie - tak małe, że niewidoczne:

Mój jesienny ogród 04:24, 18 lip 2014

Do góry
Janinko, nie chcę straszyć ale nawet u mnie jak sobie przypominam, to po 15 lipca kalina się czerwienić zaczyna, poranki coraz bardziej jesienne a i trawy dojrzewają. Tu mam nadzieję że jeszcze długo będzie piękna pogoda. Tu jak mi opowiadają, to najgorsze upały są od połowy lipca do 10 sierpnia. Wiadomo ze gdy upał, to najlepsze schronienie, to duże drzewo jakie by nie było. Ja lipek mam 3 w okół altany, ciekawe jak urosły. Najbardziej ciekawi mnie moja rabata trawiasta.
Moniko, dobrze że mnie poprawiłaś, nawet nie zastanowiłem się jak się pisze gopher. Tutaj chyba wszystkie zwierzaki mają się dobrze, w mieście jest ich bardzo dużo, tylko niestety sporo młodych ginie na drodze, teraz widzę dwa szopy w tygodniu, bardzo smutny widok.
Magdziu, właśnie z tego powodu pokazuje i opisuję żeby Wam przybliżyć ten piękny i daleki kraj. Zdaje sobie sprawę, że większość z Was nigdy nie będzie miała szansy tu przyjechać, więc czuje się wręcz zobowiązany oprowadzić ogrodowiskową brać. Ja też nawet nie myślałem o takim wyjeździe ale trafiło mi się jak ślepej kurze ziarno, więc korzystam na maksa i chce się tym podzielić. Co do pogody, to coraz częściej słychać o kataklizmach, ja pisałem o nich zimą, tu się tez cuda działy, ale i nie dawno przyszło tornado ze stanów i zahaczyło o Toronto. Szkód nie narobiło, ale strachu się najadłem, akurat działo się to gdy wracałem z pracy, było bardzo gorąco i wilgotności 100%, a chmury tak czarne że aż strach a wiało że kurz fruwał w powietrzu a ja byłem cały czarny, gdyż byłem spocony i przykleiło się do mnie wszystko jak do lepa. Woda była czarna gdy się kąpałem, dobrze że zdążyłem przed deszczem, zaraz lunęło i to zdrowo. Haniu, wiem że gdy zboża dojrzeją, to lato się zwinie nim się człowiek z orientuje. Tak to już jest niestety urządzone. Tu jest całkiem inaczej niż u nas, nie ma tych przejściowych zwariowanych skoków temperatur, nie ma też ogrodników, gdy jest zima to jest różnie ale gdy zrobi się już ciepło, to trzyma do późnej jesieni, właśnie tak jak w twoich życzeniach, za które dziękuje a i Wam życzę tego samego.

Mój jesienny ogród 03:15, 18 lip 2014

Do góry
Witam wszystkich serdecznie. Co do jesieni, to jej jeszcze nie widać, tylko jak grabiłem trawę to tak jakoś jesiennie świeciło i od razu się wzdrygnąłem na samą myśl. Tu zimy są też paskudne jak i w Polsce ale chociaż lato jest cudowne i jesień długa, ciepła a do tego przepiękna. Może już wystarczy o jesieni. Dziś obiecałem fotki z ogrodu, więc o tym będzie. Dolny ogród nad rzeką wygląda tak. Były tam RH które jeszcze kwitły, dużo host ale zaciekawił mnie krzew który miał piękne białe i dość spore kwiaty. Było też ciekawe pnącze i liściach zielono różowych. Na górze jest ogród botaniczny i było jeszcze ładniej, piękne klony, dużo traw, wszystko ładnie skomponowane, więc chodziłem powoli i oglądałem.

Ogródeczek jagody99 02:28, 18 lip 2014

Do góry
Ogródeczek jagody99 02:25, 18 lip 2014

Do góry
Ogródeczek jagody99 02:22, 18 lip 2014

Do góry
Pogoda u nas nie bardzo wilgotno pochmurnie bardzo parno

Ogródeczek jagody99 02:16, 18 lip 2014

Do góry
Ogródeczek jagody99 02:12, 18 lip 2014

Do góry
to dalej zdjecia widoki z parku

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies