Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Norweski ogródek... 13:43, 31 lip 2014

Do góry
zaczarowanaa napisał(a)

jestem oczarowany twoim ogrodem ale o tym juz wiesz
Norweski ogródek... 13:42, 31 lip 2014

Do góry
zaczarowanaa napisał(a)

ale slicznie
Moja bajka 13:33, 31 lip 2014

Do góry
Kasial napisał(a)
Kasiu jak sadziłam miliny, na kartoniku było napisane, że kwitnie dopiero w 4 roku po posadzeniu. Czyż to prawda????

Nie mam pojęcia . Ale czym są 4 lata w stosunku do wieczności To tak na pocieszenie .
Moja bajka 13:32, 31 lip 2014

Do góry
Kasiu jak sadziłam miliny, na kartoniku było napisane, że kwitnie dopiero w 4 roku po posadzeniu. Czyż to prawda????
Mój kawałek planety 13:24, 31 lip 2014

Do góry
katiaxx napisał(a)
udało mi się znaleźć zdjęcie rabaty z różanecznikami która mi się spodobała, niestety -nie zapisałam autora ale rabat piękna

nie mm tylko dla niej tła i u mnie dochodzi cyprysik nutkajski, moja rabata różanecznikowa ma wymiary ok 8 na 3,5 m. - ile różaneczników zmieścić ?
jeden - nawet okazały mam w innym miejscu ale jest pod rynną więc będzie tu przeniesiony + cztery zamówiłam - myślę że przyjdą małe bo pani w szkółce powiedziała że będą tańsze od tych różowych które ma , tańsze = mniejsze , jak myślicie ile ich zmieścić, 8 - 9 w sumie ? sadzić w jednym rzędzie czy na krzyż ? zaraz zrobię zdjęcie tej rabaty.

Teraz zauważyłam bordową żurawkę z rogu o której nawet myślałam ale ; tło np cis + róż. + runianka lub jałowiec + bukszpan +żurawka +cyprysik = 6gatunków na jednej rabacie zatem czegoś jest za dużo ... zgodnie z moim wewnętrznym i uzewnętrznionym przyrzeczeniem

Co myślicie ?

dostrzegam jeden mankament tej rabaty - po przekwitnięciu będzie tylko zielonooo...
Ogród Zabaewy ... i nie tylko ... ;) 13:24, 31 lip 2014

Do góry
A teraz obiecane fotki metamorfozy oczka wodnego.

Tak było wiosną. Lilia jeszcze nie wyszła ponad wodę - normalnie zajmowała liśćmi i kwiatami 2/3 lustra wody. I nie ma z oczywistych względów ani hiacynta wodnego ani pistii.

Tak jest teraz - latem - po przebudowie

Co by tu jeszcze poprawić - o czym to ja zapomniałam...

Widok ogólny

Teraz będziemy przesadzać i dosadzać rośliny wokół oczka.

I jeszcze widok mniej więcej od frontu.

Mała Eleczka 13:24, 31 lip 2014

Do góry
bleebla napisał(a)
A z milszych widoków.Pierwsza gazania

Witam "sąsiadkę"

Bardzo lubię gazanie
a mebelki stoją pod chmurką?
deszcz im nie szkodzi?
Kwitnące skarpy 13:12, 31 lip 2014

Do góry
Witam wszystkich jeszcze zostały mi 4 dni urlopu więc dzisiaj postanowiłem zrobić troszkę foteczek tak na pamiątkę tej okropnej suszy.

Duży ogród Majunii na Warmii 13:07, 31 lip 2014

Do góry
Ogród - kiedyś powstanie 13:03, 31 lip 2014

Do góry
Witam wszystkich.

potrzebuję małej pomocy. Zanim powstanie domek chciałem na działce posadzić już jakieś drzewa. Wiadomo przez czas budowy już sobie trochę podrosną i będzie ładnie i zielono Na pewno chciałbym brzozy, świerki (jakie odmiany polecacie ?) ewentualnie coś innego?. Na razie posadziłem dwie brzozy, ale nie mam trochę pomysłu na resztę. Na zdjęciach poniżej zamieszczony rzut działki. Na dole rzutu zaznaczone są dwie małe brzozy które posadziłem.

i zdjęcie jak to wygląda na żywo.

Początkujący ogród Magdy 13:00, 31 lip 2014

Do góry
Ta rabata jest od strony wschodniej, ale po skosie zaglada też południowe słońce.
Miskanty z hortensjami i żurawkami mam na innej rabacie, jeszcze zdjęcia nie wstawiłam. Ale może to też jest dobry pomysł

Ja tam przed wykuszem myślałam o czymś zimozielonym. Ale jakoś nie potrafię tego sobie wyobrazić.

Myślałam pod tym dużym oknem o bonsai takim rozłożystym, delikatnie chmurami zaglądającym przez okno.
A po prawej i lewej stronie wydaje mi się, że powinno być coś wysokiego na pniu. Tak tam pusto, bo były tam po obu stronach dwa okna, a my je zlikwidowalismy. Nie były potrzebne, bez nich i tak jest bardzo jasno w jadalni i salonie, a ciężko byłoby z nimi urządzić wnętrze.

Co myślicie? Jakie ewentualnie drzewa mogłyby tam rosnąć, żeby nie były zbyta wysokie? Po bokach wykuszu też są małe okienka, więc nie mogłyby być załonięte.
Słoneczny ogród safikey, czyli mega dużo pracy przed nami 12:58, 31 lip 2014

Do góry
wczoraj zrobiłam nową rabatę (póki co jest posadzona na włóknienie, do czasu gdy zrobię obrzeża, zdejmę włokninę i posypię korą), ale zupełnie nie wiem kiedy to nastąpi - czasu brak

posadziłam tu większość roslin już swoich z podziału starych, więc darmowych

po bokach są miskanty hinjo, turzyce ice dance, żurawki marmolade, i kupione: lawendy, trzmieliny i bordowy hibiskus o ponoć ogromnych kwiatach

mój M. wykosił nisko trawnik - zrobiło się już uroczo...

dziś planuję podzielić trawę Variegatus, bo przez dwa lata bardzo mocno się rokrzewiła i rozosła na rabacie

W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 12:48, 31 lip 2014

Do góry
Małgosik bo mam je w projekcie i są śliczne, mniejsze od innych - takie wydają się być miniaturowe ale bardzo gęste i w ogóle

Bleebla w 100% masz rację - nie zniosi, gdy gadam o roślinach ale oko to ma Buchnę jak nic

Ostatnie na dziś i idę pracować bo aż mnie ramię i bark już boli od myszki... ech

Tulipanowiec

W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 12:42, 31 lip 2014

Do góry
Jak zaraz nie odejdę od kompa to się nie wyrobię. A jeszcze mi tyle ogrodów Waszych zostało do obejrzenia

Pięciorniki w dwóch kolorkach

W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 12:39, 31 lip 2014

Do góry
Magdalena25 przekażę Jej Twoje słowa

Duży ogród Majunii na Warmii 12:30, 31 lip 2014

Do góry
Witam wszystkich ponownie Śledzę Wasze wątki nieustannie, i dalej tworzę ogród. Po prostu pasja połączona z manią ogrodową Trochę moich nowych zdjęć....

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 12:29, 31 lip 2014

Do góry
Witam. Od dłuższego czasu śledzę po cichutku forum. Mimo, że przejrzałam je chyba ze trzy razy brak u mnie jakiegokolwiek pomysłu na zagospodarowanie przodu domu (strona południowo - zachodnia). Największy problem: co wsadzić w donice, które są po obu stronach schodów o średnicy 60cm?!?! Chyba jakieś iglaki coby zima łyso nie było... Proszę o jakieś sugestie, bo utknęłam w martwym punkcie

Ogród z widokiem na jezioro 12:29, 31 lip 2014

Do góry
Powyższy ubiorek i kosmosy od Ani

i inne
Ogród z widokiem na jezioro 12:27, 31 lip 2014

Do góry
dzisiejsze
Wiosennie letnia porąą

Kondziowy ogrod cz II 12:25, 31 lip 2014

Do góry
Kondzio napisał(a)
proszę cały krzaczek Queen dla popcarol

co widac! dzieki!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies