Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 21:56, 17 lip 2014

Do góry
Tarasowo

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:53, 17 lip 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Hortensje magical moonlight starują

No ślicznie wyglądaja buksy pod brzozami ale ta budleja poniżej jest pięknatakie widoki można oglądać, bo za siatka też są nasadzenia a nie chwaściory jak u mnie, może w końcu dorobię się jakiejś matymiłego urlopowania, u mnie po południu popadało, pozdrówka
Ogród do odświeżenia 21:53, 17 lip 2014

Do góry
I ciut mojego ogródka z dnia dzisiejszego...pozostawię bez komentarza, bo sił mi np isnaie dzisiaj brakuje
Vanilka

Hortki

Rodek, który zaczyna drugie kwitnienie!
Ogród w skali mikro cz.II 21:53, 17 lip 2014

Do góry
gierczusia napisał(a)
Z tego całego niepokoju i silnej potrzeby relaksu klona se wreszcie kupiłam póki nie będę miała świeżego zapasu sił albo pomocnika to rośnie w salonie

Wiesz, że on Ci do tego salonu nawet pasuje kolorystycznie
Jak więcej błędów nie popełnić...... 21:52, 17 lip 2014

Do góry
Rabata z limkami jeszcze mikrusia zresztą one jakoś u mnie słabo rosną. Żywopłot z cisów zmasakrowanych przez psa zaczyna dochodzić do siebie potem są gracki, limki a przed nimi białe wrzosy i wrzośce wydaje mi się ze zbyt blisko limek posadzone ale na razie synowie tam w siatkówkę grają i krzyczą, że im się za bardzo na boisko już wciełam. Poczekam trochę aż im się to granie znudzi

Ogród Sylwii od początku cz.II 21:51, 17 lip 2014

Do góry
Syla napisał(a)
czy już pokazywałam lawendę ? ale z daleka wkradło się trochę różu ze stipą ... to kombinacja kolorem aby na wiosnę ? posadzić róże

Wybacz że nie pamiętam, te hortki z tyłu to Anabelle czy inne?
edit:
doczytałam dalej jednak Annabelle
Ogród Sylwii od początku cz.II 21:50, 17 lip 2014

Do góry
Syla napisał(a)
gabionowo ....

Sylwia też ten zestaw chciałam u siebie posadzić, ale choć u Ciebie i Marty mi się podoba to u siebie przekonania nie mam ... wskoczysz zobaczyć ... głosowanie trwa
MIKRO ogród 2.0 - czyli szewc bez butów chodzi 21:49, 17 lip 2014

Do góry
I na dobranoc, mała kokietka Green Ice... po deszczach mocno się obsypuje, ale ilością pąków nadrabia - czyż nie jest urocza Co ciekawe - mszyce na razie jej nie ,,zczaiły", ani nawet mrówki, ciii, nie zapeszać...

Jak to uporządkować? 21:48, 17 lip 2014

Do góry
LadyR napisał(a)

I jeszcze się pochwalę moją altanką.

Altana mi się bardzo podoba, kolor też mój ulubiony.
Pomysł na rabatkę pod altaną już jest?

Może jakieś miskanty pod płot i róże przy ścieżce ( kilka szt. tego samego gatunku a pomiędzy lawenda"hidcote?
MIKRO ogród 2.0 - czyli szewc bez butów chodzi 21:45, 17 lip 2014

Do góry
I nieco przyjemniejsze widoczki... ,,mysie" hostki nie mogą doczekać się wsadzenia do gruntu. Bardzo dzielnie spisują się już od paru lat w donicy. Mieszkają sobie ze szczawikiem... niby chwast, ale taki uroczy

Nowa, zielona mieszkanka (a nawet dwie) ogródka z gumy 'Little Lime', która w sumie nie będzie aż taka ''little", więc tylko jedna będzie rosła w słoneczku... chyba, że jednak posadzę tam różę to obie pójdą do cienia
,,Lądowiska dla owadów" jak je celnie określiła Gabriela. Obok rośnie proso rózgowe - niestety w różnych odmianach - o ile na balkonie to się sprawdzało, o tyle w ogrodzie wolałabym mieć jedną... zobaczę czy nie wymienię na wiosnę Tylko gdzie ja podziałam kartki z odmianami...

A to jeżówka od Alinki - bardzo dorodna kępa, choć na kwiatki pewnie trzeba poczekać...
Kwiatowy ogródek Monteverde 21:44, 17 lip 2014

Do góry
Donia72 napisał(a)
Aniu, wyczytalam u Ciebie, ze masz roze z patyka Czyli, ze roze tez mozna samemu sobie ukorzenic? tak normalnie, patyk w ukorzeniacz i do ziemi?

Ano ale ja jeszcze nakladam na nia plastykową butelkę, odkręcam pokrywkę a w jej miejsce wsuwam trochę słomy lub trawy, żeby był dostęp powietrza i zostawiam do wiosny
Ukorzeniony to Chopin czekam jeszcze na drugą, nie zawsze wszystkie się ukorzeniają ale można próbować
no i ukorzenił mi się jeszcze powojnik Cecile miałam go w rajskim i tam został, ale wczoraj jedyna z 3 sadzoneczka wydala kwiatek jak się cofniesz to przeczytasz a to dzisiejsze zdjęcierobione po deszczu
kwiatek cały w pyłku
Jak więcej błędów nie popełnić...... 21:42, 17 lip 2014

Do góry
Nowych zdjęć (dzisiejszych ) nie ma bo pada wklejam to co mam

Zapach ziemi 21:34, 17 lip 2014

Do góry
Agnieszka_B napisał(a)
Rapsodhy- tegoroczna, a już dochodzi do metra , choć paków niewiele. Wyobrażam sobie ją w przyszłym roku.

Ale ona ma kolor Piekna
Dwa ogrody 21:32, 17 lip 2014

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Kindziu, niestety, Kronenburg pierwszy dostał plamistości, już pryskałam. Ale pamiętam Twój sposób na zdrowe róże i w przyszłym sezonie zastosuję się do Twoich wskazówek
agniecha973, Agania, monteverde powojniki lubię, szczególnie dzwoneczki Zobaczę, jak sobie będą radziły w nowym. Jeszcze nie posadziłam, delikatne są, czekam, aż trochę się ochłodzi, może popada, niestety, deszczyk nie doszedł do mnie Aganiu Mogły być trochę lepiej zabezpieczone doniczki, bo ziemia się wysypywała i bryła korzeniowa wystawała z doniczek, ale żaden pęd nie był uszkodzony.
Powojniki to:
Betty Corning
Elf
Etoile Rose
Purpurea Plena Elegans
Rooguchi i Hendersonii (x diversifolium)

wieczorową porą

Piękny łan jeżówek fajnie kupilaś w większości teksańskie i bylinowe, nie ma z nimi kłopotu ja będę musiala dokupić Elfapozdrówka
Życie w wiejskim ogrodzie 21:26, 17 lip 2014

Do góry
Gardener27 napisał(a)

Urzekający widok.

Miło, że wróciłeś.
Życie w wiejskim ogrodzie 21:24, 17 lip 2014

Do góry
Mirello, Iwonko, Kasiu dziękuję za odwiedziny i ciepłe słowa Pozdrawiam

Zielony chaos u Dawida 21:24, 17 lip 2014

Do góry
tengel27 napisał(a)
Witam po dłuuugiej przerwie. Nareszcie naładowałem bateryjki na urlopie i w końcu czas pozwoli na powrót na łamy forum. A gdzie bywałem? Myślę, że zdjęcie powie samo za siebie.

Serdecznie pozdrawiam z urlopu (jeszcze)

Dawid zazdroszczę Wojsławic, pewnie dostałeś tam oczopląsu? pozdrawiam
Kwiatowy ogródek Monteverde 21:21, 17 lip 2014

Do góry
Kasya napisał(a)

Nie mogę bo mi koty nie dają

Czy fuksja może zimowac w ogrodzie ?

Kasiu jest tylko jedna Fuksja która zimuje w ogrodzie nazywa się fuksja ogrodowa RICCARTONII w pierwszych latach najlepiej ją kopczykować, rośnie wiele lat w Powsinie i świetnie sobie daje radę
Życie w wiejskim ogrodzie 21:19, 17 lip 2014

Do góry
pawel_snopek napisał(a)
Normalnie Przemek szczęka mi opadła warzywnik jest czaderski a te kolorki normalnie gratulacje

Dzięki Paweł Muszę się zabrać za jego plewienie bo chwasty szaleją ostatnio po deszczach

Pozdrawiam

Mała Eleczka 21:17, 17 lip 2014

Do góry
Jestem już z wymiarami i zdjęciami

trochę krzywo mi wyszedł rysunek :/
mam nadzieję ze w miarę wyraziście.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies