Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Milka 11:28, 10 wrz 2014

Agatko, może i jesień się zbliża, ale w ogrodzie bogactwo barw, faktur i na dodatek nowa rabat, myślę, ze fajny pomysł, skoro utrudnione było koszenie...
..mam pytanie, nawozisz swoją magnolię parasolowatą?
07_Rene 13:12, 10 wrz 2014

Oj, gdzie nie popatrzę tam pięknie. Wrzosy bajeczne, pajęczyny trochę mniej U mnie też na każdym kroku trzeba uważać, żeby nie wpaść w sieci, a jakoś nie przepadam za pająkami Kloniki naprawdę są takim znakiem rozpoznawczym ogrodu.
Pochwalę Ci się, że za sprawą Twojego ogrodu, przy okazji inversy nabyłam też jałowiec hortsman. Na razie czeka na miejsce, bo muszę przeoranizować cały tył i boję się, że nie podołam. Powiedz mi jaką szerokość minimalną musi mieć taka rabata z iglakami? 3m starczy?
15:44, 10 wrz 2014
Jałowiec 'Horstmann' zawsze mi się podobał,jest taki dostojny i roztacza gałęzie jakby chciał objąć ogród,taki strażnik-starzec ogrodowy...I co ja zrobię jak nie mam miejsca..
Kasik 19:34, 10 wrz 2014

Agata - dobrze Kasia napisała.
Wiele zakątków ogrodów pokazowych z Goczałkowic można znaleźć na Twoich fotkach. Tylko tam jest to wszystko mocno czytelne, a przez to odrobinę sztuczne. U Ciebie ogród przechodzi, przenika, łączy pięknie różne zakątki- jest naturalnie piękny......

Ale co by nie mówić- zachwycają obydwa.

Ja nieustannie podziwiam Twój talent doboru roślin i umiejętność ich pielęgnowania.

Buziak

Tusiala 08:50, 11 wrz 2014

Spacerek! Idę tędy
kasiek 13:10, 11 wrz 2014

Rany ale cudne masz horty, po prostu bajka! U mnie początki są po jednym kwiatku ale jak ma być tak jak u Ciebie to poczekam
Kosze wilkinowe dodają niesamowitego uroku ogrodowi!
Ivvvona 21:28, 11 wrz 2014

Piękne odsłony jesiennego ogrodu, podziwiam wrzosowisko - jest cudowne. Kloników zazdraszczam, u mnie się nie uchowały. Po Twoim ogrodzie można by tak spacerować i spacerować bez końca i nigdy się nie znudzi. Pozdrawiam
monteverde 11:17, 12 wrz 2014

Agania napisał(a)

Ula pytasz nie błądzisz...foto rela słaba, bo już prawie po ciemku skończyłam

To mój tegoroczny nabytek posadziłam w narożniku ogrodu 5 hortensji kosmatych...hydrangea aspera 'Macrophylla, wyznaczyłam im trókąt, rosną w towarzystwie 2 świerków pospolitych Bohemica Pendula i magnolii, dlaczego w trójkącie, bo byłyby problemy z koszeniem i plewieniem, przekopałam całość i wyściółkowałam, jutro jak zdążę, wykończę kancikiem i rabata będzie gotowa

Bardzo lubię kosmatą jak urosną do 3 metrów to będzie widok wiesz, że one do cienia i okrywać trzeba? pozdrówkaogród bardzo ładny i duży
monteverde 11:20, 12 wrz 2014

Napia napisał(a)

Chyba się zakochałam - w nich obu teraz kombinuję gdzie wsadzić, a jeszcze marzy mi się perukowiec golden spirit. Ogród za mały na takie szaleństwa
Pięknie u Ciebie, gdy zaczyna się jesień
Pozdrawiam, Agatko

ładne zdjęcie
iwonaal 15:42, 12 wrz 2014