Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

Gocha 09:13, 12 wrz 2014

Ewa777 napisał(a)
Super wybór macie w Waszych szkółkach, a tak narzekałyście

Ewa ja nie narzekałam, co najwyżej mogłam narzekać na brak funduszy na roślinki. Ten sklep w Konopnicy jest niedaleko mnie, obok Stokrotki w której często robię zakupy. Oprócz tego od tego roku ma bardzo duży wybór w porównaniu do lat ubiegłych- bylin. I obsługa jest bardzo miła i uczynna. Lubię tam sobie wpaść i pooglądać. Tam też kupiłam te moje róże na pniu. Nie były one zbyt tanie bo po 30 zł. , ale warte były swojej ceny.Pozdrawiam
Gocha 11:54, 12 wrz 2014

Ze strony Krystyny Jandy :

Ze zdumieniem przeczytałam te słowa Meryl Streep. Jakby i z mojej głowy wyjęte. Lepiej bym tego nie ujęła.
“Nie mam już cierpliwości do pewnych rzeczy, nie dlatego, że stałam się arogancka, ale po prostu dlatego, że osiągnęłam taki punkt w moim życiu, gdzie nie chcę tracić więcej czasu na to, co mnie boli lub mnie nie zadowala. Nie mam cierpliwości do cynizmu, nadmiernego krytycyzmu i wymagań każdej natury.
Straciłam wolę do zadowalania tych, którzy mnie nie lubią, do kochania tych, którzy mnie nie kochają i uśmiechania się do tych, którzy nie chcą uśmiechnąć się do mnie. Już nie spędzę ani minuty na tych, którzy chcą manipulować.Postanowiłam już nie współistnieć z udawaniem,hipokryzją, nieuczciwością i bałwochwalstwem.Nie toleruję selektywnej erudycji, ani arogancji akademickiej.
Nie pasuję do plotkowania. Nienawidzę konfliktów i porównań. Wierzę, że w świat przeciwieństw i dlatego unikam ludzi o sztywnych i nieelastycznych osobowościach. W przyjaźni nie lubię braku lojalności i zdrady. Nie rozumiem także tych, którzy nie wiedzą jak chwalić lub choćby dać słowo zachęty. Mam trudności z zaakceptowaniem tych, którzy nie lubią zwierząt. A na domiar wszystkiego nie mam cierpliwości do wszystkich, którzy nie zasługują na moją cierpliwość.“ Meryl Streep

Przepraszam za wpis nie ogrodowiskowy - ale po prostu musiałam TO umieścić. Podpisuję się pod tym wszystkimi możliwymi kończynami. I uwielbiam Streep i Jandę

dorciabe 12:02, 12 wrz 2014

SylwiaKa 12:14, 12 wrz 2014

Gocha napisał(a)
Podpisuję się pod tym wszystkimi możliwymi kończynami. I uwielbiam Streep i Jandę

Gosiu - ja też!!!

A teraz co do wyjazdu: z mojej winy musimy go przełożyć. Przepraszam. Nie zdałam dzisiejszego egzaminu, w przyszłą niedzielę mam poprawkę zatem od dziś siedzę i kuję jeszcze więcej niż do tej pory Zaczynam mieć powoli dość...
Gocha 12:18, 12 wrz 2014

SylwiaKa napisał(a)

Gosiu - ja też!!!

A teraz co do wyjazdu: z mojej winy musimy go przełożyć. Przepraszam. Nie zdałam dzisiejszego egzaminu, w przyszłą niedzielę mam poprawkę zatem od dziś siedzę i kuję jeszcze więcej niż do tej pory Zaczynam mieć powoli dość...

Sylwia trudno - pojedziemy kiedy indziej. Smutno, że nie zdałaś. Ale zdasz napewno w następnym podejściu. Połamania pióra życzę.
iwonaal 15:45, 12 wrz 2014

Gocha 18:51, 12 wrz 2014

Niestety nie mogłam się oprzeć. Zakupy w B.

GosiaJoanna 19:03, 12 wrz 2014

Tez bym się pokusiła no i pokusiłam sie w sumie domówiłam jeszcze szafirki i czosnki
o te
http://cebule-kwiatowe.pl/allium-shearocephalon-10-szt-i189-k379.html

Buziaki Gosienko ach jak ta wiosna będzie u nas wszystkich piękna
bdan 19:29, 12 wrz 2014

Gocha napisał(a)
Niestety nie mogłam się oprzeć. Zakupy w B.

Gośka, dzisiaj go kupowałaś? bo u nas niestety nie ma
Gocha 19:38, 12 wrz 2014

bdan napisał(a)

Gośka, dzisiaj go kupowałaś? bo u nas niestety nie ma

Danusiu dzisiaj po południu po pracy te wszystkie dzisiaj pokazywane kupiłam. Ale tylko w jednej biedronce był duży wybór w takiej mniejszej mało uczęszczanej.