Stipa oczarowuje, no właśnie masz ją z nasionek czy kupiłaś, takie duże i gdzie, zdradź nam...a to Paź Królowej Prawie niespotykany motyl w naszych ogrodach, obserwuje motyle, ale u mnie jeszcze się nie pokazał, taki okaz motyla, odwiedza tylko najładniejsze ogrody Pozdrawiam Aga
A wczoraj mało mi oczy nie wylazły Jak nie kwitła to nie kwitła a jak zakwitła to raz jej mało było Magnolia Hortki ...juz za chwileczkę ,już za momencik Buziaczki
Proszę wszystkich o pomoc Mam problem z jodłą kalifornijską. Prawdopodnie jest to ochojnik korowojodłowy ( obiałka jodłowa ). Szczerze mówiąć jestem zdruzgotana bo to co przeczytałam w dostępnej przeze mnie literaturze i w internecie to za kilka tygodni zacznie odpadać kora a drzewo skazane jest na powolne zamieranie Ma swoje lata i ponad 12m wysokości. Pień i części gałęzi poczynająć od nasady pokryte są biało-szaro-srebrnym nalotem(coś w rodzaju wykwitów pleśni) Prawdopodobnie można by było potraktować to preparatem MOSPILAN 20SP lecz został wycofany z rynku Dlatego jeżeli ktokolwiek może coś doradzić i pomóc mi je uratować będę wdzieczna Oto zdjęcia z objawami choroby !!! zaatakowana jedna z wielu gałęzi moja biedna-chora jodła pień Pień drugiej jodły w pobliżu tej mocno zaatakowanej - też choroba postępuje od dołu