Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W kamiennym kręgu od początku

W kamiennym kręgu od początku

GorAna 22:38, 26 wrz 2014

JoannA napisał(a)

Tak cudne i nastrojowe te fotki że aż się rozmarzyłam.

Joasiu, czasami warto zawiesić oko na chmurach
GorAna 22:42, 26 wrz 2014

AgnieszkaW napisał(a)
Fotki nieba jak zwykle piękne Buziaki
No właśnie, sadzenie tulipanów...Aniu, kiedy sadzisz, bo ja jeszcze czekam?

Agnieszko, część już wsadziłam na jednej rabacie....ale resztę sadzę dopiero jak przymrozki zetną jednoroczne....kiedyś czytałam, że tulipanki sadzone w pażdzierniku mniej chorują, ale sama takich obserwacji nie mam...po prostu sadzę wtedy kiedy mam czas i wolne miejsce na rabatach.....ale ja specjalistką nie jestem...amator ze mnie
AgnieszkaW 22:47, 26 wrz 2014

Aniu, kto jak nie Ty?
GorAna 22:51, 26 wrz 2014

AgnieszkaW napisał(a)
Aniu, kto jak nie Ty?

Agnieszko, naprawdę nie jestem specjalistką od uprawy....tak sobie po prostu hobbystycznie rozmnażam i sadzę tulipanki....sama mam czsami z nimi trochę problemu, bo nie do końca odwdzięczją się kwitnieniem
jola54 23:01, 26 wrz 2014

Pozdrawiam Aniu! Tobie również życzę miłego wypoczynku i słoneczka, bo jeszcze mamy dużo prac w naszych ogródkach
GorAna 23:06, 26 wrz 2014

jola54 napisał(a)
Pozdrawiam Aniu! Tobie również życzę miłego wypoczynku i słoneczka, bo jeszcze mamy dużo prac w naszych ogródkach

Najważniejsze, że ta praca to też nasza pasja....ja chociaż jestem zmęczona innymi zajęciami, to w czasie grzebania w ziemi odpoczywam....chyba, że muszę coś wykopać
GorAna 16:01, 27 wrz 2014

Dzisiaj po wspólnym buszowaniu na kiermaszu roślin, wylądowałyśmy z Jolą u mnie w Kamiennym
Jolka to przesympatyczna ogrodniczka, która zamartwia się czy jej roślinki odpowiednio szybko urosną, co by mogła się nimi nacieszyć

Jola w Kamniennym, fotek za dużo nie ma, za to nagadałyśmy się do syta

po przekroczeniu, tajemniczego przejścia

sprawdzanie , dlaczego z dzbana nie leci woda

brzoza zabiera Joli złą i niepotrzebną energię, ale co tu zabierać, jak Jolka promieniuje samą dobrą energią
Jola przycupnięta na kamieniu...trochę się zadumała

makkasia 21:54, 27 wrz 2014

Miłe spotkanie i świetne zdjęciaNie mam takiej bliskiej osoby, z którą mogłabym pogadać o ogrodowniczkowaniu face tu face dlatego zazdraszczam Ci Joli Ale mam ogordowisko i Was
Powoli przymierzam się do sadzenia cebulowych. Jeszcze tylko parę przeprowadzek niektórych rośli i sadzę. Ale jednorocznych żal.
GorAna 21:58, 27 wrz 2014

makkasia napisał(a)
Miłe spotkanie i świetne zdjęciaNie mam takiej bliskiej osoby, z którą mogłabym pogadać o ogrodowniczkowaniu face tu face dlatego zazdraszczam Ci Joli Ale mam ogordowisko i Was
Powoli przymierzam się do sadzenia cebulowych. Jeszcze tylko parę przeprowadzek niektórych rośli i sadzę. Ale jednorocznych żal.

Kasiu, przecież aż tak daleko od siebie nie mieszkamy....trzeba tylko przełamać lody i kiedyś umówić się na spotkanie....ja już część cebulek tulipanowych zasadziłam
yolka 22:24, 27 wrz 2014

Dzisiaj miałam okazję zobaczyć kamienny ogród Ani, z najprawdziwszym kamiennym kręgiem, kołem studnią, kamieniem żródełkiem,prawie oknem bukszpanowym, zielonymi dzwiami na świat i wielu innymi cudownymi roślinami. Poznałam wreszcie Anię osobiście i jej eMa osobistego.Przesympatyczni ludzie i mam nadzieję na kolejne spotkania. Można jednak prowadzić wielowątkowe rozmowy z kimś kogo poznało się przed chwilą - to niezwykłe.Tak samo było podczas spotkania u Gosi, gdzie oprócz Gosi poznałam Anię i Bożenkę.
Widziałam nowy DOM - marzenie Ani, bardzo nam (byłam z eMem) sę podobał,detale przemyślane, juz powoli na finiszu, widać doskonale niezwykły gust gospodyni. Widziałam powstajacy gobelin, tutaj muszę powiedzieć, że Ania ma wyłącznośc na publikowanie w necie, więc nie pokażę, nawet nie zrobiłam fotki, ale mówię Wam cudo prawdziwe. Ania ma także żywy inwentarz, pięknego małego pieska z siwą brodą, który podobno w rodzinie ma ratlerki. Piesek został prawie moim przyjacielem i pozwolił się pogłaskać, a może niedowidzi i nie przeszkadzło jemu kto go głaszcze . Ania ma także dużego psa w kojcu, który ma mozliwość codziennego wąchania wielkiej rabaty aksamitkowej. Ten pies nie został jednak moim przyjacielem, nawet nie próbowałam go dotykać To był miły dzień, więc już na koniec napiszę, że byłyśmy na kiermaszu ogrodniczym w hali Łuczniczka, trochę kupiłyśmy roslinek, ale jak widzicie zakupy i kiermasz to drugoplanowe wydarzenie dzisiejszego dnia. Jak widzicie także potrafię czasem sie rozpisać ...
A poniżej Ania i Jola w Kamiennym

z podziekowaniem za mile spedzony czas