Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ana_art"

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:59, 19 lut 2015

Do góry
olaw napisał(a)
A ja się dokształcam z rozmnażania hortensji z patyczków, już nie mogę się doczekać wyników
są różne szkoły, jedni wkładają w wode, inni bezpośrednio w ziemie. Ja wkładałam bezpośrednio do gruntu, trzeba pamiętać by było wilgotnie. Wychodzę z założenia, że patyki nic nie kosztują więc trzeba próbować
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:56, 19 lut 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)
Czyli w sobote ujrzymy już u Ciebie krokusy?
na pewno w sobotę, pytanie w którą
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:16, 19 lut 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
I dla wszystkich zaglądających moj ulubiony kolor W ogrodzie

Ale pieknosc! Pokaz swoje zurawki, bo jak9s tak pamietam, ze u ciebie zawsze byly niezłe
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 19:58, 19 lut 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
moje zawsze po zimi esą bylejakie i nie jest to sprawa opuchlakowa, nie wiem dlaczego tak jest, teraz też marnie wyglądają takie ochlapnięte

Oklapniete to jedno, ale liscie im znikaja, jakos z wiekiem traca na urodzie, poki co Southem Comfort wypada najlepiej
Rododendronowy ogród II. 18:51, 19 lut 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
Wszędzie wiosna a u mnie Bożenko jak u Ciebie, ziemia zmarznięta, twarda pokrywa śnieżna i duże mrozy do wczoraj, a dzisiaj deszcz pada. Też czekam na wiosnę z utęsknieniem

Ana jak deszcz pada to jest nadzieja ze roztopi. Ja dzis byłam w Łodzi i trochę mżyło , ucieszyłam sie że deszcz zrosi liscie rh i roztopi snieg ale u mnie nie padało i ziemia zamarznięta, muszę jeszcze poczekac.
Rododendronowy ogród II. 18:49, 19 lut 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
u mnie na różach w tamtym roku chrząszcze majowe były, zżerały kwiaty...

U mnie co rok chrabąszcze sa podgryzaja rośliny i potem jeszcze larwy kilka lat w ziemi siedzą ale koło lasu trudno z nimi walczyc , na szczęscie tylko raz trawnik był do wyrzucenia , teraz jak rośliny większe to sobie jakoś radza z tą paskudna plagą.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 14:41, 19 lut 2015

Do góry
stwierdzam, że wiosna idzie w lidlowej ofercie są już narzędzia ogrodnicze wiosna idzie w tej chwili u mnie +5 choć pochmurnie wow... wiosna idzie cieszę się
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:45, 19 lut 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Moje żurawki też kiepsko wyglądają w tym roku, ale czasami tak bywa i nie wiem od czego to zależy. Czasem po zimie są bardzo ładne, czasem całe sflaczałe
Czytałem, że ktoś już ścinał zdrewniałe pędy żurawek i skończyło się z sukcesem, ale ja sam próbowałem tylko na żuraweczkach o długich płożących pędach. Obciąłem na krótko i ładnie odrosły.
moje zawsze po zimi esą bylejakie i nie jest to sprawa opuchlakowa, nie wiem dlaczego tak jest, teraz też marnie wyglądają takie ochlapnięte
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 12:39, 19 lut 2015

Do góry
Zielona napisał(a)
Książkę dostaniesz ode mnie
Których młodocianych aktualnie kurujesz?
na te chwile 2 czyli ten co zwykle plus Maks
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 12:38, 19 lut 2015

Do góry
Róża w ulubionym kolorze ale obecnie domowa tzw wazonowa
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 11:23, 19 lut 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
Wiedzialem kiedy zajrzeć Piękna róża a jak pachnie
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 11:12, 19 lut 2015

Do góry
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 11:11, 19 lut 2015

Do góry
Zielona napisał(a)
Wiesz, jak mi schlebia, że u mnie bywasz? Ale do siebie też zajrzyj, bo chciałam zapytać, czy zaczęłaś szukać książki? Jeśli nie, a masz ochotę, to jak moja Mama przeczyta, to mogę Ci wysłać Albo przywiozę i na kawę wpadnę przy okazji, haha.

Pani w księgarni powiedziała że nakład tej książki skończył sie już dawno... no i co ja teraz pocznę?
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 11:10, 19 lut 2015

Do góry
wodzyn napisał(a)
Witam.
Ana Twój wątek jest jednym z nielicznych, które przebrnęłam od początku do końca, choć bardzo obfity w strony. Jestem zachwycona ogrodem, pracą i pomysłami i proszę o pozwolenie na skopiowanie niektórych fragmentów u mnie. Nie wiem jeszcze kiedy i gdzie, ale wiem, że na pewno rabatę z Vanilkami chcę
Pozdrawiam
Witaj Marto Widzę kolejna desperatka. Naprawdę podziwiam wszystkich którzy porywają się na czytanie tych wszystkich stron...
Kopij do woli Vanilki to piękne hortensje o każdej porze roku!
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 11:08, 19 lut 2015

Do góry
Syla napisał(a)
Hej Anet powiedz mi skarbie co te Twoje olbrzymy hortensje dostają papu ... Bo ja bym chciała dać im raz i na resztę mieć św. spokój .. jest to możliwe ?
Sylwia ale wymłodniałaś, zima Ci służy
hortki dostają hortkowe jedzenie, niestety nie w pojedynczej dawce, ale jak często nie jestem wstanie powiedzieć, bo to na zasadzie trzeba nawieść
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 11:06, 19 lut 2015

Do góry
Moniq napisał(a)
Witam Ana, jestem "nowym nabytkiem" forum, bo w zasadzie dzisiaj odwazyłam sie w końcu cos napisać po ponad rocznym przeglądaniu ogrodowiska.Jestem zafascynowana Twoim cudnym ogrodem przez duże "O". Jest dla mnie ogromna inspiracją.
Pozdrawiam niestety jeszcze zimowo (chociaz uwielbiam jazde na nartach), ale juz chciałabym tworzyc nowe kompozycje i przycinać kanciki
witaj Moniko, myślę, że nie jesteś odosobnionym przypadkiem pragnącym wiosny. każdy już pewnie nóżkami przebiera w oczekiwaniu!
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 11:04, 19 lut 2015

Do góry
kamasja napisał(a)
Mala mi dupozjazdy (na nartach)to najlepszy tekst-kupuję
bardzo życiowy moja droga
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 11:04, 19 lut 2015

Do góry
Zielona napisał(a)
Instruktaż: /nauczyłam się od Anety/

Skracamy przynajmniej o 1/3 na wysokość, tnąc nad 3-4 oczkiem.
Tniemy stopniując - by kwiaty pojawiły się na pożądanej wysokości, jedne nad drugimi.
Wycinamy wszystkie drobne, słabe pędy.

Nie boimy się cięcia, bo roślina i tak odbije i zakwitnie na jednorocznych

no widzicie lepiej bym tego nie pokazała
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 11:01, 19 lut 2015

Do góry
u mnie jeszcze zima
no dobra dziisaj na plusie i padał deszcz śnieg się topi. Będę cieła w weekend klony, trawy i hortki muszą jeszcze czekać. Po śniegu mam piękny trawnik marmurkowy, niczym siatka maskująca

Rododendronowy ogród II. 09:50, 19 lut 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
bardzo możliwe bo ona kwitnie wcześnie, u mnie też w pąkach pomimo sporych mrozów nocnych

Acha... Bo się zdziwilam, bo czytałam ze kwitnie w kwietniu
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies