Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 10:50, 27 sie 2014

Do góry
Ogród w cieniu brzozy 10:39, 27 sie 2014

Do góry
Ostatnie kwiaty agapanta.

Moje jedyne dzielżany.

Moja codzienność - ogród Oli 10:33, 27 sie 2014

Do góry
leon60 napisał(a)

Tak wygląda mikstura

Po nałożeniu i owinięciu bandażem rano płatki są białe i suche na wiór

Oooo… to jeść można a nie pić…
Mazidło wygląda nawet ładnie

Olcia możesz walić po paluchach trochę tego masz
Testowe dodawanie zdjęć 10:31, 27 sie 2014

Do góry
Ogród w cieniu brzozy 10:24, 27 sie 2014

Do góry
Witajcie po wakacyjnych rozjazdach i odwiedzinach. Ogród mój prawie nic nie ruszany przez miesiąc zarósł na maksa. Powoli go porządkuję. Dla Was złowiony na wakacjach do kompletu paź żeglarz.

Złapane drugie kwitnienie Pirouette, obecnie wciąż kwitnie mniejszą ilością kwiatów.

Szmaragdowy Zakątek 10:22, 27 sie 2014

Do góry
Nikita napisał(a)
A teraz kilka fotek z wczoraj, bo dziś od rana deszczowo, ponuro i zimno... brrr

róża KRISTAL drugi raz w tym roku kwitnie i jest jeszcze piękniejsza niż za pierwszym razem

trawka RED BARON wystrzeliła w górę

original.jpg[/img]

Witaj Magdo,
ciesze sie niezmiernie że moja prezentowa rózyczka zadomowiła sie u ciebie

Zazdroszcze wam spotkania w Zd Woli i wizyty u Krysi, moze następnym razem i ja tam z wami bede. wróciłam w niedziele - 24.08 ale bardzo późno w nocy więc nie było szans żeby do Was dojechac.....
Szykuje sie teraz na swięto rózy do Kutna..Jedziesz tez ? spotkamy sie ?

Ogród u ciebie kwitnący, nowe zakupy świetne, kreciołek super - a kosiarka rewelacyjna - ja kupiłam nowa elektryczna ( chciałam miec lekką- zeby jej samej nie dźwigac z garazu i nie miec problemu) ale będe ja reklamowac bo w trakcie 3 koszen od nowosci spadły jej 3 kółka - musiałam zamiast zawleczek oryginalnych zamocowac je spinaczami do włosów (??!!) i póki co ta prowizorka działa ale jeszcze poczekam z miesiąc i jak sie sezon koszenia skonczy to ja zareklamuje....
U mnie w ogrodzie chwast chwastem pogania, macierzanka przed domem zbrzydła, do wymiany jest - zestarzała sie juz, trawa urosła wysoka - a tu pada codziennie i nic w ogrodzie robic sie nie da...kiedy ja odrobię te zaległości...
Buziaki zostawiam!

Początki w Kruklandii 10:19, 27 sie 2014

Do góry
No to nie pij
Masz kwiatucha na pocieszenie i na 900 stronkę
Larisska której nie chciałaś

Kondziowy ogrod cz II 10:16, 27 sie 2014

Do góry
ewsyg napisał(a)
Kondziu jak długo masz tego klonika? Zimuje bez problemu, czy jakoś go zabezpieczasz? Carexy wymiatają w tej ilości

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 09:56, 27 sie 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)

O Kropka to wystrojona jak kogut na święto jajka…
Mała a pocieszna, słodziutki sweterek.
Ogród wśród pól i wiatrów 09:46, 27 sie 2014

Do góry
jolka napisał(a)
Wykorzystując weekend troszkę podgoniłam ogrodowe tematy

Po raz TRZECI dosadziłam dwa świerki serbskie, które topią się i duszą w moim bagnie. Tym razem wykopaliśmy rów odprowadzający wodę od dołków na rośliny, a drzewkom zrobiłam lekką "górkę" żeby się nie podtapiały. Jak nie dadzą rady, to ja już chyba też nie dam rady Zapomniałam fotek zrobić, ale będę inne.

Muszę chyba zawnioskować do Ogrodowiskowej Społeczności, o nadanie honorowego tytułu HODOWCA WERBENY PATAGOŃSKIEJ ROKU 2014!! Wsiana w lutym br. obecnie (23 sierpień) wygląda tak:

Zgroza normalnie, dawno o niej zapomniałam, myślałam, że po prostu nie wzejdzie, a tu nagle się pokazały siewki, no to przepikowałam. Tylko co z nią teraz zrobić?? Przetrzymać na jasnym parapecie w piwnicy przez zimę, czy co??

Poza tym, trwają prace w okolicach grabów Mój "pracownik-studencik" przyprowadził brata i chłopaki przekopują pas ziemi szerokości ok, 1,5m. Docelowo będzie tam rabata z jeżówkami w roli głównej.

Mój Tata chłopakom instruktaż robi, ale działają naprawdę super. Jestem zadowolona

Poza tym przerzuciliśmy po raz pierwszy kompost. Dodatkowo, zgodnie z radą Madżenki przekopałam hosty trochę dalej od tuj. Generalnie szmaragdy ładnie się poprzyjmowały, przed nimi na razie jest przechowalnik-bajzlownik, ale nie od razu Kraków zbudowali

No, więcej "brzydkich" zdjęć nie pokazuję. To, tak tylko, żebym za rok mogła porównać. Jak widać, jeszcze bardzo dużo pracy przed nami.

Te "brzydkie" zdjęcia to otucha dla mnie powoli do celu ale Ty masz niewobrażalnie dużą działkę Mój ojciec również pomaga mi w tych cięższych pracach mimo swoich 71 lat ale pewnie nie jeden 40-latek pozazdrościłby mu formy, oby jak najdłużej tata jest mistrzem w cięciu żywopłotu, więc tę działkę zostawiam jemu
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 09:35, 27 sie 2014

Do góry
monteverde napisał(a)

Aniu co to za liście przy rozchodniku na 5 i 6 zdjęciu? pozdrówka kwiatuchy pikne
Aniu to liście smagliczki skalnej, foto tego samego miejsca z kwietnia

miłego dnia
Kosolkowa Pasja 09:15, 27 sie 2014

Do góry
kosolka napisał(a)
Asiu, napisałam do Ciebie.

Dobrej nocy wszystkim!

Dzień dobry!
widziałam, czytałam, może nie potrzebnie pisałam .... ach ale już napisałam ... czasami trzeba poddać się - odpuścić
Miłego dnia
Ogród Margaret-ki :) 09:09, 27 sie 2014

Do góry
Margaret_ka napisał(a)
I pora na hortensje. Pierwsza LimeLight, a druga NN, choć pani twierdziła, że może i limka z tego będzie.
Raczej nie jest, bo listeczki są lekko różowe. Jak dla mnie śliczna.

Przed wyjazdem na wakacje znalazłam dwie złamane gałązki limki.
Ukorzeniłam i teraz mam dwie ładne malutkie sadzoneczki. I co mam zrobić z nimi dalej? Na zimę do garażu?

Gosiu ja bym dała do ziemi jeszcze przed zima rozwiną większy system korzeniowy i na pewno przetrwaja dla pewności jak będa zapowiadać duze mrozy okryj stroiszem .A w garazu jak zapomnisz podlac to mozesz stracić sadzoneczki .
Gosiu co do gryzoni i zwalczania ich znalazłam taki artykuł ,moze cos pomoże
http://muratordom.pl/ogrod/pielegnacja-ogrodu/gryzonie-w-ogrodzie,127_1127.html
pozdrówka i buziaki piekne hortki
Ogród Margaret-ki :) 09:08, 27 sie 2014

Do góry
I kwiaty w domu, cięte i nowy storczyk.

.............
Ogród Margaret-ki :) 09:04, 27 sie 2014

Do góry
I dalie. Dostałam od koleżanki trzy kępy. Dane szczerze, bo szaleją.
Największa ta przy altanie, ma prawie 2m wysokości. Tutaj miała niewiele kwiatów, ale obecnie pięknie obsypana.

.........................
Dążenie do ideału, czyli trudna nauka pokory 08:58, 27 sie 2014

Do góry
I jeszcze moje donice z innego ujęcia.....
Dziś ....

I jeszcze trochę zamglone o 7 rano...

Ogród Margaret-ki :) 08:49, 27 sie 2014

Do góry
I pora na hortensje. Pierwsza LimeLight, a druga NN, choć pani twierdziła, że może i limka z tego będzie.
Raczej nie jest, bo listeczki są lekko różowe. Jak dla mnie śliczna.

Przed wyjazdem na wakacje znalazłam dwie złamane gałązki limki.
Ukorzeniłam i teraz mam dwie ładne malutkie sadzoneczki. I co mam zrobić z nimi dalej? Na zimę do garażu?

............... .........
Dążenie do ideału, czyli trudna nauka pokory 08:48, 27 sie 2014

Do góry
i jeszcze to co kocham- formy formy formy ....

Mój maleńki ogródek 08:47, 27 sie 2014

Do góry
/original.JPG[/img]

Mój maleńki ogródek 08:43, 27 sie 2014

Do góry
Ostatanio zamieściłam w metamorfozach kilka zdjęć. wrzucam je również tu teraz lepiej widac zmiany- praktycznie wszystkie wykonałam w tym roku. Nie jest łatwo ogarniać ogródek z 3ka małych dzieci, ale się staram, bo mnie to relaksuje)) . Serdecznie was pozdrawiam na miły początek dnia
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies