Witam ponownie. Zmieniłem troszkę projekt i chciałbym, żebyście na niego zerknęli zanim zabiorę się do roboty oraz doradzili o ewentualnych zakupach, których nie wziąłem pod uwagę. Zdjęcie utworzonego planu (może być ciężko rozczytać, gdyż rysowane a nie tworzone w programie
Zdaję sobie sprawę, że mogą być pewne problemy w prawej górnej części ogródka, ale myślę, że wyjdzie w praniu. To rozmieszczenie wydaje mi się w miare najsensowniejsze. Parametry źródła się nie zmieniły: 5m3/h, 2,7 bara, dlatego najdłuższą rurę kładę 40, żeby możliwie ograniczyć spadki ciśnienia. W najgorszym wypadku będę musiał zwiększyć ilość sekcji.
Co do zakupów: wiem, że muszę zakupić wszystkie złączki, trójniki, etc. Na pewno również filtr (jaki polecicie?) do linii kroplującej której nie ma na tym planie. Powiedzcie proszę również jak wygląda samo podłączenie zraszacza? Czy zwężka jest w zestawie z korpusem lub dyszą, czy należy dokupić osobno zwężkę?
W dolnej części ogrodu zastosowałem dysze paskowe, ponieważ trawnik ma półtora metra na 9 metrów więc ładnie mi pasowało.
Jeśli macie jakieś uwagi bądź pomocne rady, słucham!

Pozdrawiam