Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U BusyBee w ogródku...

U BusyBee w ogródku...

Ewa777 21:28, 26 sie 2014

No właśnie. Tu wszyscy na O. cały czas o jesieni mówią, a ja jeszcze liczę na lato. Mam niedosyt lata
JulkAd 21:44, 26 sie 2014

BusyBee napisał(a)
Dla Madzi tarasik, nie duży, ale zawsze...

Taras mamy do południa i zachodu nie muszę mówić jaki tam skwar był uffff...
Mój M - zdolna bestia- zadaszył go dość nisko i zrobił ściankę od zachodu Teraz jest perfecto!!! Poranna kawka, koniecznie w szlafroku, kiedy wszyscy śpią i niczego ode mnie nie chcą.... marzę o tym całą zimę

Przyszłam z polecenia Gierczusi, żeby u Ciebie taras zobaczyć, a trafiłam na piękny ogród...zaznaczam, żeby podglądać zmiany i może poszukac inspiracji dla siebie

A co do eMa Twojego, faktycznie zdolniacha ...a zadaszenie tarasu z czego jest?, jeśli mogę wiedzieć?

Pozdrówka zostawiam
BusyBee 22:18, 26 sie 2014

JulkAd napisał(a)

Przyszłam z polecenia Gierczusi, żeby u Ciebie taras zobaczyć, a trafiłam na piękny ogród...zaznaczam, żeby podglądać zmiany i może poszukac inspiracji dla siebie

A co do eMa Twojego, faktycznie zdolniacha ...a zadaszenie tarasu z czego jest?, jeśli mogę wiedzieć?

Pozdrówka zostawiam

Fajnie, że zajrzałaś Umieściłam w wątku kilka zdjęć tarasu, więc możesz go zobaczyć z różnych stron. Taras był częściowo zadaszony przez sufit (nad tarasem jest nasza sypialnia ), ale słońce wchodziło na prawie cały taras. M zrobił belkowanie (wspierając je na drewnianych słupach), jak do zwykłego daszku, potem podsufitkę z drewna. Fachowiec zadaszył to tym materiałem, który mamy na dachu domu.
Trudno mi to wytłumaczyć, bo to szczegóły techniczne, zrobię jutro kilka zdjęć, może będą bardziej pomocne
JulkAd 22:50, 26 sie 2014

BusyBee napisał(a)

Fajnie, że zajrzałaś Umieściłam w wątku kilka zdjęć tarasu, więc możesz go zobaczyć z różnych stron. Taras był częściowo zadaszony przez sufit (nad tarasem jest nasza sypialnia ), ale słońce wchodziło na prawie cały taras. M zrobił belkowanie (wspierając je na drewnianych słupach), jak do zwykłego daszku, potem podsufitkę z drewna. Fachowiec zadaszył to tym materiałem, który mamy na dachu domu.
Trudno mi to wytłumaczyć, bo to szczegóły techniczne, zrobię jutro kilka zdjęć, może będą bardziej pomocne

Fotki widziałam. Dzięki , chętnie obejrzę konstrukcję, u mnie na pewno to inaczej będzie wyglądało, mieszkam w jednej części bliźniaka i stronę zachodnią mam odgrodzoną od sąsiadów(chociaż dopiero od maja, bo rośnie na pergoli winobluszcz) szukam odpowiedniego materiału na sam dach...materiały są różne, nie wszystko u mnie pasuje..
spokojnej nocy
Monika76 12:01, 27 sie 2014

Bardzo pięknie u Ciebie, fajne jest to koło ze żwiru i bruku drewnianego, bardzo mi się podoba. W ogóle pięknie jest.
BusyBee 12:16, 27 sie 2014

Monika76 napisał(a)
Bardzo pięknie u Ciebie, fajne jest to koło ze żwiru i bruku drewnianego, bardzo mi się podoba. W ogóle pięknie jest.

Dziękuję za odwiedziny i miłe słowa
Dzięki O. uczę się ogrodu na nowo i zaczynam wierzyć, że uda mi się coś z nim zrobić. Już mi przeszło myślenie, że wszystko jest do kitu i myślę teraz co poprawić, aby było lepiej

To koło ze żwiru to miejsce na ognisko Zaraz święto pieczonego ziemniaka i będzie czuło się ważne
ewakatowice 12:29, 27 sie 2014

BusyBee napisał(a)

Dziękuję za odwiedziny i miłe słowa
Dzięki O. uczę się ogrodu na nowo i zaczynam wierzyć, że uda mi się coś z nim zrobić. Już mi przeszło myślenie, że wszystko jest do kitu i myślę teraz co poprawić, aby było lepiej

To koło ze żwiru to miejsce na ognisko Zaraz święto pieczonego ziemniaka i będzie czuło się ważne

Kiedy to święto ziemniaka?

ewakatowice 12:30, 27 sie 2014

Wykopałaś jałowiec?
BusyBee 12:33, 27 sie 2014

Wyszło w końcu słoneczko Hurrra!

BusyBee 12:34, 27 sie 2014

ewakatowice napisał(a)

Kiedy to święto ziemniaka?

Święto ziemniaka? Hmm.... jak tylko się zaprosi gości, którzy lubią ziemniaki z ogniska