Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Kosolkowa Pasja 17:58, 14 lip 2014

Do góry

1- Chopin
2- Larissa
3- kocimiętka
4- bukszpanowy pas
5- okrywowa nn - czerwona (

Rysunek jak wyszedł tak wyszedł Nie robię takich na codzień. I teraz co z tą piątką? Gryzłoby się kolorystycznie? Pewnie lepsza byłaby biała albo różowa..? Chociaż może taki punkt jako akcent.. od 5-ki protopadle w dół będzie rabata wzdłuż ścieżki do bramy. Tam, jak pisałam, miałaby byc lawenda, róze (np Pastelle, albo fairy..) Do tego trawy. Coś jeszcze?
Po prawej stronie rabata zakręca wzdłuż narożnika domu i idzie pionowo w gorę. Tam mogłoby być tak samo, z tym że zamiast bukszpanów malwy i ostróżki i może naparstnice. Coś wysokiego..
Połowa działki - czyli mam powoli dość 17:55, 14 lip 2014

Do góry

A one jwszcze kwitną
Połowa działki - czyli mam powoli dość 17:54, 14 lip 2014

Do góry
Połowa działki - czyli mam powoli dość 17:54, 14 lip 2014

Do góry
Ogród do odświeżenia 17:24, 14 lip 2014

Do góry
Kindzia napisał(a)
Julcia odpoczywajcie, niespecjalnie lajtowy tydzień przed Wami...

Masz pachnidełko. Comte de Chambord, zapach znasz

Za różyczkę pięknie dziękuję, zwłaszcza pachnącą...i jak tu nie chcieć tych róż, jak Ty nimi zarażasz

Kasiu gość nie mój, po tym ostatnim pobycie teraz jakoś nie bardzo się spinam, żeby wszystko było na tip top. Ostatnio nagotowałam jedzonka i to pod kątem upodoban gościa,a ona nic specjalnie jeść nie chciała. Teraz razem z Kubą coś pichcą. Jutro mają Wrocław w planie, to też dzień z głowy, w środę nad jeziorko, w piątek chyba Karpacz, albo Szklarska, więc nie będzie tak źle
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 16:59, 14 lip 2014

Do góry
dziewczyny ktora wersja bedzie lepsza pomozcie
Ogrodnik Mimo Woli cd 16:55, 14 lip 2014

Do góry
gierczusia napisał(a)

Anulka .. A jesteś pewna że masz crimsona ????.. Bo widziałam i u Kindzi i u Domi..i nie są wielkie.... Teraz juszzz zgłupiałam

Twoją jaszczura też inna , ma takie fajne zielone boczki .... Bossska .. Musze sobie ja porównać z moja , bo nie umie rozróżnić zwinek od żyworódek.. Na googlach kazali patrzeć na tarczki koło ryjoka , a ja się zastanawiam , kto te jaszczurę namówi , cobym ja sobie jej paszczę z centymetrowej odległości pooglądała ściskam

Wrzyć tego klona plizz , bo mi to spokoju nie daje
Edit: znalazłam chyba.. To ten koło narożnika domu ????!!... Bożeszzzz, mam nadzieję ,że nie.... I to chyba raczej crimson bo listeczki malutkie ... Może ten szczepiony serio będzie rósł wolniej ... Bo jak nie , to jak ja mam takiego potfffora fcisnąć ????

To ten klon co na rogu domu rośnie.... jest mocno cięty co roku.. tylko w tym nie, bo nie było zimy i klony płakały.
Kupiony w 2007 roku w listopadzie, przestał zimę w donicy... co widać na foto... Co roku tnę go ponad metr...

Tak powinien być przycięty..

A szerokość ma 3,5 metra Tyle, że mój nie szczepiony Wiec szczepiony może wolniej rośnie??
Jurajski Ogród 16:31, 14 lip 2014

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)

Pozdrowienia zostawiam wraz z dzisiejszymi fotkami:

dobranoc

No własnie na trakie widoki czekałam, przed urlopem nie miałam kiedy zjrzec do ciebie aby nasycic oko ta romantyczna furteczką wśród jasnych kamieni i ściezką z różami oraz lawenda ale teraz juz dotarłam i wgapiam sie kolejny raz w te fotki i usmiecham do monitora....dzieki Agnieszko
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 16:24, 14 lip 2014

Do góry
Milka napisał(a)

kwitnące futro niedźwiedzie z wieloletnim oregano

Śliczna ta fotka.
Działka wkoło Lubczyka :) 16:23, 14 lip 2014

Do góry
I znów na szybko z autobusu
Normalnie czasowo nie wyrabiam!
Ale dodam chociaz pare zdjec z wczorajszych prac:
Opitoliłam tuje na kulke, bo po wiatrach była zniszczona

Gałazki dalam do ujorzenienia wpadłam w trans i pociachałam co sie da i tyle mam malenstw w zlobku

Powsadzałam swoja lawende i te z liscami ozdobnymi

Zalalismy prawie caly fundament po tej stronie

Zostal nam tylko taki kawalek

Poucinalam jeszcze wilki z pomidorow
I chyba tyle
Ogród -Dany 16:17, 14 lip 2014

Do góry
Danusza napisał(a)
najlepsze życzenia!! gdzie jesteś??

Powinnam 2 lata temu podziękować , ale lepiej póżno niż wcale
Dzięki

.................
W moim ogrodzie co nieco się zmieniło ...
doszedł skalniaczek ,jeszcze na nim pustawo ,bo to jednoroczne nasadzenia.

W starej częsci ogrodu ,zakwitła mnóstwem kwiatów Katalpa

a oprócz tego mój 'gąszcz ogrodowy

Zakwitła mi,,,i właśnie ciekawa jestem, czy ktoś zgadnie, co to za roślina
Ogrodnik Mimo Woli cd 16:11, 14 lip 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Papallo double white.. ma być zielono-biała, pełna. Kępy wyglądają fajnie, takie pękate, zwarte i dużo kwiatów.. mają szanse sie nei pokłądać tak jak Picollino

o mamo jaka cudna ! kolejne chciejstwo na liście..
u pana bylinowego kupiłaś ?

edit//// znalazłam post z maja i już wszystko wiem
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 16:10, 14 lip 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Austinki

...a dokładniej Madżen? bo cudna...w ogóle ...ogród cudny - Ascot niesamowita...kolor mi się podoba - zobaczę jaką docelową wysokośc osiągnie...
Ogrodnik Mimo Woli cd 16:05, 14 lip 2014

Do góry
monteverde napisał(a)
Aniu przepiękne zdjęcia kwiatuchów, żadnego nie wyróżniam, bo wszystkie cudeńkaoglądam i wzdycham i uśmiecham się do nich Bogdzia dzisiaj u mnie napisała, że Anki maja dar upychania kwiatków, może to i racja, pozdrówka serdeczne aha mam też takiego jednego giganta dobrze ponad 2 male kolorowy chyba to będzie nepalska, bo nie cala się rozwinęła

Bo Anki lubią kwiatki Wiec muszą upychać

Mus iść do Ciebie i pooglądać giganta..

Sporo lilii szlag mi trafił.. posadziłam w miejscu gdzie jest mokro zima.. i klops

Muszę trochę przetasować rabatę.. .. i teraz było takie uffff... wczoraj przesadziłam jarzmiankę, floksa.... wyciepałam trzykrotkę, dziewanny, coś co nie wiedziałam co to.. chyba nawłoć.. ogromna kępa.. a posadziłam w jej miejsce vernonie.. testuję jak sie to będzie sprawować
Wyciepałam to co leżało..... i myślę co zrobić z tym fantem, bo dziura na rabacie straszy.

WIec aby upchać coś nowego , trzeba wyciepać to co jest.. koniec upychania... jest maks.
Ogrodnik Mimo Woli cd 15:58, 14 lip 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Tym razem doczytałam wczoraj.. historia klona..... i nie wierz, że będzie mały.. u mnie ma przyrosty ok. 1,5 metra w rok Nazywam go klon potfffór..

Ale też mam dwie hortki na patyku.... lokalizacje nie najlepsze, ale hortki super..

I mam jaszczurki, w stałych miejscach.... zawsze tam są Szara bardziej płochliwa i zawsze ucieka..

Dwa elementy już wspólne.. a klon będzie trzeci.... i coś może sie znajdzie..

Anulka .. A jesteś pewna że masz crimsona ????.. Bo widziałam i u Kindzi i u Domi..i nie są wielkie.... Teraz juszzz zgłupiałam

Twoją jaszczura też inna , ma takie fajne zielone boczki .... Bossska .. Musze sobie ja porównać z moja , bo nie umie rozróżnić zwinek od żyworódek.. Na googlach kazali patrzeć na tarczki koło ryjoka , a ja się zastanawiam , kto te jaszczurę namówi , cobym ja sobie jej paszczę z centymetrowej odległości pooglądała ściskam

Wrzyć tego klona plizz , bo mi to spokoju nie daje
Edit: znalazłam chyba.. To ten koło narożnika domu ????!!... Bożeszzzz, mam nadzieję ,że nie.... I to chyba raczej crimson bo listeczki malutkie ... Może ten szczepiony serio będzie rósł wolniej ... Bo jak nie , to jak ja mam takiego potfffora fcisnąć ????
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 15:56, 14 lip 2014

Do góry

Nowe róże

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 15:54, 14 lip 2014

Do góry

Ogrodnik Mimo Woli cd 15:54, 14 lip 2014

Do góry
viva napisał(a)
Aniu, obejrzałam Twoją prezentację Ależ masz moc gigantów
Wszystko piękne, trudno cokolwiek wyróżnić
Lubię taki zasypany trawnik, u mnie robią to róże

Ja nie lubię takiego zasypanego trawnika, a jeszcze bardziej rabat..bo się źle to wybiera Ale taka kolej rzeczy...

Kupiłam taką trawkę w zeszłym roku... i nie wiem co to jest... zanika na zimę... wąziutkie licie, w środku biały pasek... ktoś może wie co to może być??

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 15:48, 14 lip 2014

Do góry
Takie tam

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 15:47, 14 lip 2014

Do góry
Justynko, obiecane ostrogowce:

I kot

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies