Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Nasz przydomowy ogródek 12:53, 14 lip 2014

Do góry
Myślę że bonsaja nie będę robił. Bardzo wolno rośnie a ma już 10 lat. Wywaliłem kamienie i ułożyłem jak na poniższych fotkach. Konia z rzędem za porady co tu posadzić. To jest strona południowa ale słoneczko jest tak od 9-14 godziny. Widział bym tu lawendę, trzmielinę, trawy żółte i popielate (może Morning Light - ale czy nie za wysoki), parę żurawek, koniecznie jeżówki a na górze wzdłuż ściany kilka kul z tui. Powinna być to kolorowa rabatka i jasna. Rabatka ma wymiary 2, 5 na 4 m
więc nie na czym wiele wojować.

Pomysł jak widać, juz masz, ciekawa jestem, co w końcu będzie, bo ja też aktualnie w fazie zmian i tez nie wiem, co sadzić..
pozdrawiam Zbysiu
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:44, 14 lip 2014

Do góry
malkul napisał(a)

Irenko mistrzowskie polączenie słów

ha, ha...rzeczywiście Małgosiu, masz oko

rzut na ogród....na prawo....na lewo, wczoraj męczyłam się z przesadzaniem, kolejne zmiany porządkujące, wąsy w kantach usuwałam, nadal mnóstwo pracy, nie wiem, jak mi się uda to skończyć
tyle bukszpanów i cisów do cięcia, zgroza.....i jałowce!

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:36, 14 lip 2014

Do góry
Sebciu........i to jaki wysyp tych spotkań, ja osobiście jeszcze mam w planie 3 spotkania do naszych forumowiczów, zobaczymy czy się uda i czekam na rewizyty

Zbysiu
....masz rację, mogłyśmy sobie pogadać, popatrzeć, podumać, co i jak zmienićpozdrówka

Gosiu....może być za rok, a spotkanie obowiązkowe i na dłużej

Aga.....koniecznie buczki, śliczne mają i ta cena!! no i ten na soliter buk kolumnowy objadłam się rybką na zapas, ale mam spust

Danusiu...bardzo lubię takie kameralne spotkania, można obgadać problemy ogrodowe, coś zobaczyć, bo i szkółkę zaliczyłyśmy i wróciłam z hortensjami i dereniem Świdwa
hortensje posadzone w las do rh, tam też przesadziłam przypalone żurawki, niech się regenerują, a potem pomyślę o nowym miejscu...nie dam rady podlać tego wszystkiego, czyli wszystkie zmiany teraz dotyczą zmiany miejsc roślin z powodu suszy..

Polinko.....krytyki nie było, bo u ciebie błysk, szukałam choć jednego chwasta cieszę się, ze za moją namową odważyłaś się ciąć, uwierz, będzie lepiej
a ja posadziłam hotki, wiąz jeszcze czeka i zabrałam się za demolkę tutaj, usuwam wszystkie żurawki i myślę, co dać...na tej suszy, to chyba tylko lawenda i trawy sobie poradzą

ewsyg.....Ewa, to wspaniale, dzielić z córcia pasję i pomoc tez jest i wspólna frajda lubię mniejsze spotkania, przy okazji rozmowy i ciut zwiedzania
trawy rosną coraz lepiej, nawet w głowach, za to trawnik zdeptany przez psy na maksa, ubita ziemia i nic się nie da zrobić, tam za murem sąsiada pies i tak mi dlatego wydeptują..
pozdrawiam
Kwitnące skarpy 12:21, 14 lip 2014

Do góry
Ogród Eli 12:21, 14 lip 2014

Do góry
elzbieta_g napisał(a)
Grażyna ja również

Ola plamek nie mają, kupie im witaminki a florovit dostały już dwa razy

chciałabym tu coś posadzić co by przy wjeździe witał mnie w miarę ładny widok dumam i dumam i na razie kicha teraz między grzybkami rosną tawuły, myślałam co by im za plecki posadzić dereń biały lub pęcherznice czerwoną ale nie wiem czy to ma jakiś sens wszelkie wskazówki mile widziane

A jak byś więcej kulek tawułowych porobiła. Można samemu patyczki przy przycinaniu powsadzać i się przyjmą (sprawdzała), tylko najlepiej w cieniu je sadzić do ukorzenienia.
Tawuły w kulki przycinać,a z tyłu dać limki i trawy.
Kwiatowy ogródek Monteverde 12:17, 14 lip 2014

Do góry
Idę sfocić swojego olbrzyma(lilia) bo otworzyla kwiatyno i jakiś obiad trzeba zrobić
Chopin
Ogródek....kiedyś będzie ! :) 12:08, 14 lip 2014

Do góry
Kasya napisał(a)
to niby tez nostalgie ale jakos malo podobna do powyzszej, czy mi sie wydaje ?

Bo to może Double Delight?
Kwiatowy ogródek Monteverde 12:01, 14 lip 2014

Do góry
monteverde napisał(a)

Kondziu podałam linka, chcesz?
Papageno
a pewnie ze chce ale roza odjazd chce taką pewnie pachnie gdzie kupowałaś cholera miałem juz nie szukać zakupów wydaliśmy majątek u Tomka i wojslawicach znowu
Kwiatowy ogródek Monteverde 11:55, 14 lip 2014

Do góry
Kondzio napisał(a)
a dlaczego na priv ja tez chce wiedzieć i inni hi hi hi hi

Kondziu podałam linka, chcesz?
Papageno
Kwiatowy ogródek Monteverde 11:54, 14 lip 2014

Do góry
Kasya napisał(a)
Aniu, wrzucialam u siebie te pare fotek z ogrodu botanicznego
moj M powiedzial ze róze to klujące krzaczory i do tego smieciuchy

już lecę, a M. musisz pod edukować
Wiliam Szekspir
MIKRO ogród 2.0 - czyli szewc bez butów chodzi 11:52, 14 lip 2014

Do góry
Dzięki Laurowiśni, już wiem jak ma na imię moja różyczka

To 'Green Ice' Szkółkarz przeczytał 'Grin Ajz' to ja od razu w głowie zapisałam Green Eyes a nie - Ice

Podobno niezbyt problemowa, ze strefy 5b i można próbować rozmnażać przez sadzonki Dorasta do 40-50 cm więc zobaczymy, czy nie powędruje odrobinę do tyłu z czasem. Uff... ulżyło mi, to był dobry wybór

Oto mała kokietka:

My tu gadu, gadu, a trawa rośnie
Kwiatowy ogródek Monteverde 11:49, 14 lip 2014

Do góry
monteverde napisał(a)

Napisałam na priv
Kronprincess Mary
a dlaczego na priv ja tez chce wiedzieć i inni hi hi hi hi
Kwiatowy ogródek Monteverde 11:48, 14 lip 2014

Do góry
iwonadm napisał(a)
Aniu podaj mi proszę jak nawozisz i pielęgnujesz róże
Są piękne

Napisałam na priv
Kronprincess Mary
Moja bajka 11:46, 14 lip 2014

Do góry

Azalia, która przez kilka lat po prostu wegetowała po przesadzeniu nie dość, że pięknie kwitła, to jeszcze wypuściła mnóstwo młodych pędów . Wygląda na to, że nie będzie się już składać z jednego patyczka .
Kwiatowy ogródek Monteverde 11:45, 14 lip 2014

Do góry
martaibartek napisał(a)
Aniu u ciebie jak zawsze wszystko zdrowe i dorodne. I róże i jeżówki zachwycają.

Ślę cieplutkie pozdrowienia

dzięki Marta a kiedy otworzycie swój wątek? pozdrówka
kwiat horti Wim's Red
Kwiatowy ogródek Monteverde 11:28, 14 lip 2014

Do góry
Dzisiejsza kartka
Rozpoznawanie bylin 11:24, 14 lip 2014

Do góry
Loosiuu napisał(a)
Mijałem tego pełno w górach. Wysokie na ok. metr i ma różowe kwiaty zebrane w kwiatostanach wielkości dużej pięści. Co to może być?

Liście ma podobne do języczki, tylko ja nie spotkałam o takim kolorze kwiatów, żółte lub pomarańczowe
Ogrodnik Mimo Woli cd 11:24, 14 lip 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Raczej jak chusta Duża chusta

A dla Ciebie jeżówki..... wiem, że foto sie spodoba

dzięki właśnie czekam na takie białe jeżówki, póki co są w pąkach u mnie
Ranczo Edy 11:24, 14 lip 2014

Do góry
Lena załadowana na transportowy nie darowała zawsze muszę ją przewieźć przy okazji

Rozpoznawanie chwastów 11:21, 14 lip 2014

Do góry

Co to jest ? Chwast ? Pomóżcie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies