Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród niby nowoczesny ale... 21:50, 21 lip 2014

Do góry
Gosia....kwitnie. Zdjęcia są z dnia wczorajszego

Kosolkowa Pasja 21:47, 21 lip 2014

Do góry
Zrobiłam teraz, bo takiego na wprost nie miałam wcześniej Ciemne, ale tak: po lewej, przy kratce rosną dwie, a ta kępa po prawej to kolejne cztery. Jedna na drugiej. Tak to jest jak sie nie ma pojecia i się sadzi małe jeszcze rośliny.. Jednak jest ich 6 a nie 5.

Jurajski Ogród 21:44, 21 lip 2014

Do góry
Paweł, no właśnie tak to jest nieraz z kupowanymi nasionkami. Dobrze, że masz od Małej Mi.

Joasiu, żebym tylko miała z czego uzbierać tych nasionek, bo tej ładnej mam aż...trzy sztuki... Będziemy najwyżej prosić o nasionka na forum

Na dobranoc:

Ogród Sylwii od początku cz.II 21:42, 21 lip 2014

Do góry
Syla napisał(a)
Trochę wody dla ochłody ???

świetne ujęcie
Kosolkowa Pasja 21:41, 21 lip 2014

Do góry
A w tym miejscu do jesieni musi powstać kolejna rabata. To jest prawy narożnik naszej działki, patrząc od wjazdu.W tej chwili z tyłu rosną krzewy - jaśminowiec, tamaryszek, perukowiec, krzewuszki, dalej bzy, migdałek.. Dwa krzaki piwonii na pierwszym planie. Tu będzie rabata rózano -piwoniowo - bylinowo - cebulowa Cebulki dziś zamówiłam. Na wrzesień. Czosnki (w końcu!! Tak mi się podobają!), tulipany, krokusy, różowe i biale szafirki, liliowce, śnieżyca letnia, zawilce. Wszystkie w tonacji biało - różowo- jasnoniebieskiej. Kolejne zamówienie mam już przygotowane - z Bylinowego Raju. Jeżówki, przetaczniki, lawenda, lobelia lśnąca, floksy, ostróżki. Kolorystyka jak wyżej.

Trawa tu okropna! Ale muszę powiedzieć, że inny kawałek trawnika, ten za który się ostro wzięliśmy, po tygodniu jest nie do poznania! I to mimo nieustającego skwaru! Muszę jutro zrobić zdjęcie. Trawa odbiła, jest ciemnozielona i soczysta. Wygrabienie, podlewanie plus yara mila complex.
Rododendronowy ogród II. 21:39, 21 lip 2014

Do góry
EPODLAS napisał(a)
Bogdziu, piękny ten ciemiernik, a jeszcze o tej porze, to już prawie cudo. Ja mam malutkie siewki, ale zobaczyłam że wypuszczają listki. Ale cierpliwość to ponoć jedna z zalet ogrodnika. Może doczekam się takich kwiatów!!!

To prawda ze cierpliwośc jest nam konieczna. Stale pogoda nas doswiadcza i inne plagi ogrodnicze , trzeba sie nauczyc z tym życ. Ciemiernik jest u mnie pierwszy rok i pewnie wczesniej rosł w szklarni stąd ten nietypowy czas jego kwitnienia. dzis znalazłam w ogrodzie nietypowego liliowca. Liliowce mają po szesc płatków a mój ma 12. Zobacz jaki dziwny.

Ogród cichy i przytulny 21:37, 21 lip 2014

Do góry
anka_ napisał(a)
Dla mnie Asiu na tych zdjęciach z lotu ptaka widać przede wszystkim to co napisałaś u mnie - "...rabaty właśnie stworzą te zakamarki i nadadzą tej tajemniczości...". Z góry ścieżki wyglądają na niemal proste. Dzięki wspaniale dobranym nasadzeniom stworzyłaś Asiu Magiczny Ogród.
Ta fotka berdzo mi się podoba.

Wspaniale obrazuje, że nie tylko ścieżki tworzą labirynt, ale nawet trawnik utkany jest tak, żeby zastanawiać się co kryje się dalej. Właśnie ta tajemniczość, swoista nieprzewidywalność, ale jednocześnie prostota i elegancja- to jest to co tak bardzo urzeka mnie w twoim ogrodzie.
Mam nadzieję, że choć namiastkę takiego klimatu uda mi się kiedyś stworzyć u siebie.

Aniu, to jest bardzo miłe co napisałaś
A Twój ogród będzie jeszcze bardziej tajemniczy
Większa powierzchnia ogrodu, więcej ścieżek, więcej rabat a co za tym idzie większe możliwości
To tylko kwestia czasu.
Marzenia się spełniają
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 21:34, 21 lip 2014

Do góry
Dorotko te jarzmianki wyglądają tak
Kosolkowa Pasja 21:34, 21 lip 2014

Do góry
kosolka napisał(a)
/original.JPG[/img] [/img]

Oj, chyba będzie potrzebna przeprowadzka. Ale hortensje piękne Masz może Olu szersze zdjęcie?
Ogród Tosi 21:33, 21 lip 2014

Do góry
Podlałam ogródek i czekam na deszcz. Tak czekam już ze 3dni
Tej hortki nie mogę zidentyfikować Niezbyt mi się podobają te "rzadkie" kwiatki

Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 21:30, 21 lip 2014

Do góry
Czyli co do spotów to mówicie żeby połączyć opcje B i C?
czyli tak jakoś ustawić
linie żółte to "światło" z reflektorków tzn, chodzi mi o ustawienie spotów i kierunek światła. Jeśli coś to ten dalszy spot byłby przed 4tą trzmieliną, no ale na zdjęciu mi się nie zmieści więc dałam przed 3cią
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 21:30, 21 lip 2014

Do góry

[img size=640x480
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/66/663984/original.JPG[/img]

uwielbiam taki tłok w takim miejscu
Gret Star-cudnie zakwitła, te kształty...
Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 21:29, 21 lip 2014

Do góry
Pawlus napisał(a)

Aaaaa kopara mi opadła! Chyba nie potne swoich Silver dolarów wiosną to może też takie będą?
Kosolkowa Pasja 21:28, 21 lip 2014

Do góry
Mój olek Rozbujał się wreszcie.

Nowy image rabaty pod domem. Czekamy teraz na szałwię i róże. Teraz za różami jakieś jednoroczne. Oczywiście nie pamiętam jakie Jak ktoś wie, może mnie oświecić Będą kwitły na czerwono i żółto. No to nie bardzo moje kolory, jednorazowo tak wyszło. jeszcze nie miałam koncepcji gdy je siałam. Już się nie powtórzy. Jak dotrą wasciwe rośliny, bedzie zupełnie inaczej tu wyglądało!

MIKRO ogród 2.0 - czyli szewc bez butów chodzi 21:28, 21 lip 2014

Do góry
Gierczusia - buziak też Duża misa taka sama jak mała tylko duża

Powolutku powstaje cienisty zakątek... niedługo przyjdzie pora na róże i warzywka... byle do końca

Potwory na dobranoc:
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 21:25, 21 lip 2014

Do góry
dobrej nocki
Kosolkowa Pasja 21:23, 21 lip 2014

Do góry
Katiaxx - one takie są rzeczywiście. Mam 5szt w tym miejscu (za gęsto! Aż się boje tego ze bede musiała je jesienią ruszyc i przeniesc!) - słońce jest tu do 11, codziennie wieczorem podlewam i dwa razy w tym roku nawoziłam. Zrobiłam zdjęcie etykiety, ale jest na niej tylko że to hortensje ogrodowe (a nie kościelne ) ALe mają różne kolory kwiatów. Jedne białe, drugie ciemnoróżowe, trzecie jasnoróżowe. Zdjęcia zrobione w lepszym świetle:

Ogród Tosi 21:23, 21 lip 2014

Do góry
Rok temu cieszyliśmy się z takich obrazków:

Dziś wygląda to tak:

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 21:14, 21 lip 2014

Do góry
tyle tych zdjęć nacykaliśmy, jak rzadko kiedy ) tyle ich jest, że można zdublować ale te zdjęcia o tej porze roku wyjątkowo mi się podobają
No to na koniec teraz ....

jeżówka?

nie )

Będzie okno
z pytaniem: co powinnam posadzić naprzeciwko? dodam, że będzie mur a przy nim co? hortensje...róże.... bukszpan.....?..........hmm..Te widoczne drzewa mogą być "zapożyczone" ) rosną ok. 8 m od naszego ogrodzenia... póki co, bo może kiedyś właściciel je wytnie ) no ale to wielkie drzewo na dalszym planie będzie
Jurajski Ogród 21:14, 21 lip 2014

Do góry
Pamiętacie moje rozterki na temat werbeny? Dzisiaj zrobiłam foty obu, zobaczcie sami, jest tak jak myślałam: to są różne odmiany werbeny. Zdecydowanie ładniejsza jest ta o wąskich, ciemnych listkach, tą drugą będę wywalać, żeby mi się nie rozsiała, bo jest mało atrakcyjna. Oczywiście to absolutnie nie jest wina osoby, która mi przysłała te nasionka (Joasia), bo sama o tym nie wiedziała. Nawet jestem wdzięczna Joasi, bo dzięki temu, że mam obie odmiany - kilka osób może sobie porównać swoje werbeny (a ktoś jeszcze zgłaszał, że też ma tę o szerszych listeczkach nie mając świadomości, że istnieje jeszcza inna, ładniejsza odmiana). Joasiu, musimy wymienić werbenę na tę ładniejszą, o węższych listeczkach, a większych kwiatkach - będziesz na pewno bardziej zadowolona

tu ta ładniejsza

tu ta brzydsza

tutaj obie

tu też obie, ale widoczne listki po lewej i z tyłu - tej brzydszej, a po prawej na pierwszym planie cały krzew tej o węższych listkach, delikatniejszej, o większych kwiatuszkach

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies