Stipa oczarowuje, no właśnie masz ją z nasionek czy kupiłaś, takie duże i gdzie, zdradź nam...a to Paź Królowej
Prawie niespotykany motyl w naszych ogrodach, obserwuje motyle, ale u mnie jeszcze się nie pokazał, taki okaz motyla, odwiedza tylko najładniejsze ogrody
Muszę się pochwalić co dostałam od naszej koleżanki Kasi z wątku "Mój ukochany ogródeczek". Już mam plan gdzie te pięknie wykonane ozdóbki zawisną.
Ta kobieta jest niesamowita.
Duuuża buźka Kasieńko.
Hej, napisze Ci swoje zdanie, którego wcale nie musisz brać pod uwagę, bo nie chce sie nadmiernie wcinać
Wg mnie, jak walniesz cały dom na taki fiolet, to bedzie tylko ciut lepiej niz teraz Ale moze Ci sie to widzi, wiec nie musisz przejmować sie tym, co ja tu bazgrole.
Ja bym próbowała odwrócić proporcje, bryłę domu na jasno (np deseczki białe, środek złamana bielą lub szarością) i dodatkowe elementy lawenda, nawet z dodatkiem ciemnego drewna lub brązu - okiennice, zasłonki, moze balustrady na przodzie etc
ASIU widzę że z kolanem lepiej- dobra wiadomość. Życzę szybkiego powrotu do sprawności fizycznej bo ogrod potrzebuje Cię latem przez cały czas
Piękne te kwiaty w trawkach. Co to jest na pierwszych zajęciach? A na dalszych to jezowka South Belle? Jak w moim avatarku?
Pamiętaj o tym że chcesz stworzyć ogród śródziemnomorski.. więc kora nie pasuje.Mocno trzymaj się planu i gatunków roślin które były wcześniej wypisane do tego ogrodu.Kamień,żwir itp.
Ps. Teraz jestem w pracy i czasu mam malutko więc jak wrócę wieczorem to postaram Ci coś posunąć
Sliczne obrazki pokazujesz żurawki na kamieniach b ładnie sie prezentują .
W ogrodach u Kapiasa też bywam co roku i nawet częściej mozna tam zrobic fajne zakupy ale twoje zakatki sa równie piękne
Małgosiu czekam ażstipy zakwitną
Pomponelle wczoraj posadziłam, dzisiaj będzie karczowany jałowiec pod Leosia i tawuła japońska pod Lois odier. Strasznie nie lubię niczego karczować ale jałowca nikt ode mnie nie weźmie więc muszę go wyciąć Powoli pozbywam się krzaczastych jałowców.
Od 3 dni działam z wrotyczem robię wyciągi i leję na wszystko
W weekend muszę znowu zrobić napad na niedalekie nieużytki przy centrum handlowym
A może ładnym łukiem pojechać do narożnika, będzie rozszerzający się trawnik, potem drzewko kula może być też na wprost przęsła lub ekranu z cisa, żwirowa rabatka z kulkami rozrzuconymi, tyłem różowe żurawki już na korze, za nimi róże, trawy i jeżówki, pod świerkiem rozluźnić busz i wstawić lustro, by łan traw i jeżówek odbijał się w nim, ekranem z cisa zasłonić się i dać jednocześnie tło roślinom
na jednej kratce rożę.. tej na rabacie a na drugiej powojnik te hortki już wsadzone na tej rabacie bo czytałam ale nie doczytałam czy to tu
ja bym tą całą rabatę obsadziła różą bonica z lawendą ale czytam, że róże nie koniecznie