Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ukojenie dla zmysłów.....taki ma być mój ogródek

Ukojenie dla zmysłów.....taki ma być mój ogródek

JoannA 18:53, 19 sie 2014

wiunia napisał(a)
Dzisiaj tak wieje, że trawki wyczesane na jeden bok

Co to za trawka Wiuniu?
wiunia 18:54, 19 sie 2014

A i jeszcze horti jak była biała

wiunia 18:59, 19 sie 2014

Grabiki czekają na "witaminki" czyli kolejny oprysk na grzyba ale tak dziś wieje, że czekam jeszcze trochę może pod wieczór troszkę wiatr ustanie...

nie patrzymy na górę piachu porośniętą chwastami, czeka na prace przy ogrodzeniu - kiedyś...
wiunia 19:43, 19 sie 2014

Joasiu mówiłam, że dwa patyczki posadzone były w zeszłym roku w sierpniu - dostałam Phantoma w prezencie kwitnące dwa patyczkia w tym roku ładnie się rozrósł Dostał podpórki, bo u mnie ciągle są przeciągi i tak na wszelki wypadek... ogólnie póki co to się raczej nie pokłada, może jak bardziej urośnie?

A ta trawka Joasiu to Carex Prairie Fire
JoannA 20:24, 19 sie 2014

wiunia napisał(a)
Joasiu mówiłam, że dwa patyczki posadzone były w zeszłym roku w sierpniu - dostałam Phantoma w prezencie kwitnące dwa patyczkia w tym roku ładnie się rozrósł Dostał podpórki, bo u mnie ciągle są przeciągi i tak na wszelki wypadek... ogólnie póki co to się raczej nie pokłada, może jak bardziej urośnie?

A ta trawka Joasiu to Carex Prairie Fire

Bardzo ładnie się rozrosła Wiuniu
Może moje ukorzenione patyczki też w przyszłym rok zakwitną bo miały po 1-2 kwiatku ale je obcięłam żeby się nie wysilały.
Ta trawka zimowała już u Ciebie?
21:39, 19 sie 2014
Wiuniu też kupiłam tę turzycę.Wcześniej czytałam,że lubi przemarzać ale tak mi się podobała,że mimo wszystko kupiłam
Obrzeża z kostki bardzo fajne,wprowadzają taki porządeczek w ogrodzie
Gabrysia_ 21:47, 19 sie 2014

Możesz przynudzać tymi hortkami
Obrzeża super wyszły,dobrze że poprawiłaś

Mam Prairie Fire od zeszłego roku,ale wiadomo jaka była łagodna zima,ale stipa jest u mnie drugi sezon,a też niby jednoroczna
wiunia 21:59, 19 sie 2014

JoannA napisał(a)

Bardzo ładnie się rozrosła Wiuniu
Może moje ukorzenione patyczki też w przyszłym rok zakwitną bo miały po 1-2 kwiatku ale je obcięłam żeby się nie wysilały.
Ta trawka zimowała już u Ciebie?

Nie zimowała jeszcze u mnie, posadziłam ją na początku lataale jak zwykle mam nadzieje, że mimo różnych opinii...przezimuje
iwonaal 22:06, 19 sie 2014

Wioletko, pięknie. Buziaki.
wiunia 22:06, 19 sie 2014

Gabrysia_ napisał(a)
Możesz przynudzać tymi hortkami
Obrzeża super wyszły,dobrze że poprawiłaś

Mam Prairie Fire od zeszłego roku,ale wiadomo jaka była łagodna zima,ale stipa jest u mnie drugi sezon,a też niby jednoroczna

Gabrysiu pocieszyłaś mnie bardzo, bardzo mocno Jest więc szansa, że i u mnie dadzą radę przetrwać zimę tylko jaka ona będzie w tym roku? Tego nie wie nikt Pozdrawiam serdecznie!