Do listy żurawek o pędach nie wznoszących moge dodać ostatnio pokazywaną odmiane Mocha(dośc duża) i dla mnie niezawodna odmiana żuraweczki Gunsmoke o srebrzysto różowym zabarwieniu pokazującym się w mocnym słońcu, całkowity brak tendencji do długich pędów, szybko się rozrasta.
Dorzuce jeszcze tegoroczną nowość, którą jestem zachwycony.
Cracked Ice(żuraweczka) bardzo ciekawa i zmienna kolorystyka, do tej pory była srebrzysta, ale zaczęła zmieniać kolor na zielonkawo srepbrzysty, kwitnie na biało i jako żuraweczka, będzie siedziałą w ziemi na 99%.
Teraz jeszcze inne żurawki i żuraweczki.
Buttered Rum(żuraweczka) pokazuje ponownie bo jest tego warta, pięknie przyrosła przez jeden sezon i wróże jej świetną przyszłość

kolorystyka genialna i nie traci koloru na słońcu, a o przypaleniach nie mam mowy, bardzo gęsta i zbita.
Fire Frost(żuraweczka) uwaga żółta odmiana, a bardzo dobrze radzi sobie na słońcu, które u mnie ma od 12 do końca dnia, jeden przypalony listek to sukces jak na tak jaskrawo żółtą odmiane.
Da Vinci z serii malarzy, nie moge nic konkretnego na jej temat powiedzieć poza tym, że jest cudowna, rośnie w półcieniu.