Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród cichy i przytulny 10:48, 10 lip 2014

Do góry
asiach napisał(a)

Może to tandeta ale lubie moje gęsi

Ja też je lubię
Rododendronowy ogród II. 10:41, 10 lip 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Żaby same pozuja nie trzeba sie wysilac i motylki też ...

Piękne zdjęcia, Bożenko. Motylki na jeżówkach na tle zieleni -zachwycający widok.
Czyto jeżówka purpurowa? Dostałam w tym roku od koleżanki takie maluszki i na jednym widać pączek.Bardzo chciałabym, żeby w przyszłości wyglądały jak na Twoim zdjęciu. Muszę jednak uzbroić się w cierpliwość
Działka prawie w Borach Tucholskich 10:40, 10 lip 2014

Do góry
portret zbiorowy 4 odmian hortensji drzewkowatej(krzewiastej)

Kondziowy ogrod cz II 10:30, 10 lip 2014

Do góry
admete napisał(a)

Co to za trawka?
W tym temacie się mało orientuję, a chcę jeszcze sporo dorzucić do ogrodu
I co to za niebieskie cudo???
------------------

Kolejne piękne miejsce u Ciebie!!!!!

--------------------

Mam małe pytanko o Artemis, długo ją masz?
Gdzie u Ciebie rośnie i jakich warunków potrzebuje?
Nie zabiję jej jak posadzę ją w pełnym słońcu u mnie przy furtce?

Miłego dnia życzę

krotko bo od tej wiosny wiec trudno mi powiedzieć rośnie mi za zywoplotkiem z tuj i tylko je zasililem do dołka i tyle tak traktuje jak wszystkie roze a i rośnie na pełnym słońcu to niebieskie nowy nabytek....prymulka która kupiłem od Finki a trawa to cerex wyglada ja sucha
Ogródek Ewy 10:28, 10 lip 2014

Do góry
Nallar napisał(a)

Wynika z tego wniosek, że w przypadku moich juk, kwiaty, które się pokazują co rok to kwiaty kolejnych nowych, które stopniowo osiągają "dojrzałość" Ileż ja się jeszcze muszę nauczyć.

To tak jak ja
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 10:27, 10 lip 2014

Do góry
Iwcia napisał(a)
Musiałam zabrać żurawki limemarmelade z mojego przedogródka (to te czarne dziury na zdjęciu)i to wymusiło zmianę mojej koncepcji. Planuję posadzić przed stożkami bukszpanowymi żurawki marmelade 5 szt. (jeszcze nie wiem czy tyle mi ich tam wejdzie), przed nimi dać konwalnika i trzy srebrne kule w nim. Nie wiem tylko czym uzupełnić przestrzeń przed kulkami bukszpanu. Chodzi mi po głowie hakonechloe naomi lub turzyca amazon mist. Jak myślicie?

jeśli hakone to żółtą

ale ten długi rządek żurawek był dobry, bo łączył trzy razy po 3 te same roślinki, ja bym, go odtworzyła, tylko teraz czymś innym

przed stożkami pomarańczowa Marmalade, w nogach kulek na pniu żółta hakone (skarpetki), a cały rządek po żurawkach konwalnik, może tak?
Ogródek Ewy 10:27, 10 lip 2014

Do góry
Nallar napisał(a)
Żeby nie było, że u mnie tylko pokrzywy i zielsko.

Śliczna tawulka i juki. Pięknie rosną i ,jak piszesz, co roku kwitną. Czymś je dokarmiasz, czy one tak same z siebie takie ładne i duże Pytam, bo u mnie w tym roku zakwitła po raz pierwszy i w przyszłym roku też bym chciała.
Sposób na mszyce zapisuję dzięki
Moja pierwsza hortensja w ogródku. 10:24, 10 lip 2014

Do góry
Sliczby masz ogród i wnętrza domu. Zauważyłam u Ciebie Ewa, że masz śliczną firankę. Mogę zdjęcie całości okna. Z góry dziękuję.

Rozetka

Ewa napisał(a)

wiosennie.....

Czy to się może udać? 10:21, 10 lip 2014

Do góry
SylwiaKa napisał(a)
Witajcie ponownie
Dziękuję, że byłyście kiedy mnie nie było. Ja niestety na swojej wsi mam problem z internetem. "Skończył się" po prostu i musiałam czekać na nowy okres rozliczeniowy. Zalogowanie się na forum graniczyło z cudem ale utrzymanie się już nie wchodziło w rachubę. W sierpniu-wrześniu mam już mieć założony na stałe co wiąże się z pewnymi pracami bo nie mam na domu żadnego komina do którego można by było przyczepić antenę, więc pan od internetu musi zamontować maszt.
Nie próżnowałam jednak przez ten czas i tak jak się domyśliła Małgosia sadziłam Efekty:

Zdjęcie robocze, zrobione od razu po skończeniu aby wysłać mamie. Teraz uprzątnięte ale nie mam jak zrobić zdjęcia bo u mnie pada.
Wczoraj objeździłam jakieś 20 sklepów/szkółek w poszukiwaniu miłorzęba na tę rabatę ale niestety nie znalazłam. Jeśli już są to bardzo nisko szczepione. Tak więc póki co rabata pozostaje niedokończona.
Miłorząb będzie posadzony w prawym górnym rogu. Czy wydaje Wam się, że powinnam tam jeszcze coś dosadzić? Trawy?

fajny prostokącik
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:20, 10 lip 2014

Do góry
To są dla ciebie małe anabelki,

a tak wygląda pęd Limki

Ogródek Ewy 10:15, 10 lip 2014

Do góry
Nallar napisał(a)

Miejsce już w małej części wycięte, dosłownie wycięte, przez mła, czyli mnie. Nie znalazłam nikogo kto posiada kosę, kosiarka nie dała rady, podkaszarka zbyt słaba, więc w ruch poszły nożyce do żywopłotu. Wykopałam moc samosiejek śliwy i ciort wie czego jeszcze.
Tak metr po metrze na kolankach dałam radę zrobić tyle. Jutro znowu na kolana.

Ewa, po prostu mowę mi odjęło z wrażenia
Ogródek Ewy 10:09, 10 lip 2014

Do góry
Nallar napisał(a)
Obiecałam dziś rozwiązanie zagadki.

Tak wygląda w pełni kwitnienia. Jej nazwa to mint ADIPSON (lakrits mint). W dosłownym tłumaczeniu to mięta lakrysowa. Wydziela piękny anyżowy (bardziej lukrecjowy) zapach, który przypomina mi dzieciństwo. Uwielbiałam czarne landryny zwane potocznie kopalniakami. Ktoś je pamięta?

[/quote
Mięta? A to niespodzianka zupełnie mnie zaskoczyłaś ciekawie wygląda. Ale gdy się przyjrzeć, to liście takie jak mięty
Sympatyczny pomysł z tą zagadką
Moje ukochane miejsce na ziemi 10:08, 10 lip 2014

Do góry
po spacerku można przysiąść na ławeczce

Moje ukochane miejsce na ziemi 10:07, 10 lip 2014

Do góry
Moje ukochane miejsce na ziemi 10:06, 10 lip 2014

Do góry
skarpa pomału zarasta

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 10:05, 10 lip 2014

Do góry
Musiałam zabrać żurawki limemarmelade z mojego przedogródka (to te czarne dziury na zdjęciu)i to wymusiło zmianę mojej koncepcji. Planuję posadzić przed stożkami bukszpanowymi żurawki marmelade 5 szt. (jeszcze nie wiem czy tyle mi ich tam wejdzie), przed nimi dać konwalnika i trzy srebrne kule w nim. Nie wiem tylko czym uzupełnić przestrzeń przed kulkami bukszpanu. Chodzi mi po głowie hakonechloe naomi lub turzyca amazon mist. Jak myślicie?
Moje ukochane miejsce na ziemi 10:05, 10 lip 2014

Do góry
i z drugiej strony....

Mój chaos leśny, czyli pomoc potrzebna 10:03, 10 lip 2014

Do góry
kachat napisał(a)
Teraz kilka fotek roślinek do Ani ASC (teraz zdaje się Małej Mi )

Jeżówki - liście mają zdrowe i duże, ale nie kwitną... Czy tak ma być..? Nigdy nie miałam jeżówek.. Może im czegoś brak? Mogę je jakoś zachęcić do kwitnienia? (tych widocznych chwaścików pomiędzy nimi już nie ma, przynajmniej w większości - częściowo nie byłam pewna, czy to co wyrywam to aby na pewno chwast, więc wolałam zostawić..)

Jutro postaram się wstawić resztę fot

Odpowiedz u mnie.. wiec nie powielam info..

Te jeżówki niestety w tym roku chyba nie zakwitną, ale za rok... na 100%, sadzonki są Ładne i zdrowe. Chyba, że to foto z maja....wtedy może zakwitną..
Po lewej stronie masz sadzonkę naparstnicy (poniżej brzydkiego liścia naparstnicy (takie liście to nic dziwnego). Tę siewkę przesadź dalej od jeżówek, bo je zagłuszy.. Za rok z tego będziesz mieć kolejnego giganta Ciekawe jaki kolor
Moje ukochane miejsce na ziemi 10:02, 10 lip 2014

Do góry
Moje ukochane miejsce na ziemi 10:01, 10 lip 2014

Do góry
i w stronę domu ...

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies