Piękne zdjęcia, Bożenko. Motylki na jeżówkach na tle zieleni -zachwycający widok.
Czyto jeżówka purpurowa? Dostałam w tym roku od koleżanki takie maluszki i na jednym widać pączek.Bardzo chciałabym, żeby w przyszłości wyglądały jak na Twoim zdjęciu. Muszę jednak uzbroić się w cierpliwość
krotko bo od tej wiosny wiec trudno mi powiedzieć rośnie mi za zywoplotkiem z tuj i tylko je zasililem do dołka i tyle tak traktuje jak wszystkie roze a i rośnie na pełnym słońcu to niebieskie nowy nabytek....prymulka która kupiłem od Finki a trawa to cerex wyglada ja sucha
Śliczna tawulka i juki. Pięknie rosną i ,jak piszesz, co roku kwitną. Czymś je dokarmiasz, czy one tak same z siebie takie ładne i duże Pytam, bo u mnie w tym roku zakwitła po raz pierwszy i w przyszłym roku też bym chciała.
Sposób na mszyce zapisuję dzięki
Musiałam zabrać żurawki limemarmelade z mojego przedogródka (to te czarne dziury na zdjęciu)i to wymusiło zmianę mojej koncepcji. Planuję posadzić przed stożkami bukszpanowymi żurawki marmelade 5 szt. (jeszcze nie wiem czy tyle mi ich tam wejdzie), przed nimi dać konwalnika i trzy srebrne kule w nim. Nie wiem tylko czym uzupełnić przestrzeń przed kulkami bukszpanu. Chodzi mi po głowie hakonechloe naomi lub turzyca amazon mist. Jak myślicie?
Te jeżówki niestety w tym roku chyba nie zakwitną, ale za rok... na 100%, sadzonki są Ładne i zdrowe. Chyba, że to foto z maja....wtedy może zakwitną..
Po lewej stronie masz sadzonkę naparstnicy (poniżej brzydkiego liścia naparstnicy (takie liście to nic dziwnego). Tę siewkę przesadź dalej od jeżówek, bo je zagłuszy.. Za rok z tego będziesz mieć kolejnego giganta Ciekawe jaki kolor