Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Mój kawałek planety

Mój kawałek planety

Magda_ 20:57, 28 sie 2014

katiaxx napisał(a)
patent em na listwy odzielajace trawe - zostały aluminiowe po budowie
plastikowych bord. zabrakło

potrzeba matką wynalazku
katiaxx 20:57, 28 sie 2014

musiałam się po tą fote przemieścić do głównego centrum dowodzenia bo akurat chwilowo zostało zwolnienie tu miejsce,
ten żółty pasek krzaków to bęcherznica .
katiaxx 20:59, 28 sie 2014

a tu ciut bliżej ?

ewakatowice 20:59, 28 sie 2014

a ona schnie?

za to piekny trawnik!
katiaxx 21:02, 28 sie 2014

Magda_ napisał(a)

tak trzeba mieć inne nastawienie - zobacz ile udało się osiągnąć, reszta to tylko kwestia niedalekiej przyszłości
tak lepiej - prawda ??

pewnie, żałuję że nie zrobiłam foty zanim wtargnęła tu glebogryzarka ,różnica jest kolosalna chociaż do ideału daleka ale jak to mówią, nie chodzi o to aby króliczka złapać ale gonić - więc gonię tego ogrodowego króliczka i ciesze się z wami - bo przecież gdybym tak wszystko miała i wiedziała to bym tu nie przylazła
katiaxx 21:05, 28 sie 2014

ewakatowice napisał(a)
a ona schnie?

za to piekny trawnik!

mów do mnie o moim trawniku długo i namiętnie bo to mój kompleks , włożyłam w to mnóstwo pracy, zależało mi na na tym jak mało na czym - wykorzystałam limit grabienia na 3 życia a po posianiu przez 3 tyg. rosły same chwasty .
potem sama świrzepa, potem rumianek i gdzie niegdzie źdzbła i powolo, powoli jakoś poszło.
Idealnie nie jest ale trawy coraz więcej, teraz tylko biedak coś podupadł nieco i nie wiem czy go dokarmić czy za późno ?
katiaxx 21:06, 28 sie 2014

ona nie schnie - ona żyje tylko udaje że nie żyje
katiaxx 21:07, 28 sie 2014

a tak serio - to jakaś kiepska odmiana mi się trafiła bo potem dokupiłam 2 sztuki w innej szkółce i bardziej zielone są, z okna widać różnicę - tym bardziej z bliska.
Magda_ 21:15, 28 sie 2014

katiaxx napisał(a)

pewnie, żałuję że nie zrobiłam foty zanim wtargnęła tu glebogryzarka ,różnica jest kolosalna chociaż do ideału daleka ale jak to mówią, nie chodzi o to aby króliczka złapać ale gonić - więc gonię tego ogrodowego króliczka i ciesze się z wami - bo przecież gdybym tak wszystko miała i wiedziała to bym tu nie przylazła

to fajnie że cieszysz się pracami w ogrodzie i praca w ogrodzie nigdy nie będzie robotą
katiaxx 21:25, 28 sie 2014

Madziu - czy robisz kompost ?
Ja zaczęłam, ostatnio trochę go olałam i mało doglądałam a wczoraj poszłam tam troszkę pogrzebać bo boje się że tlen gdzieś nie dotrze i mi ta sterta zgnije ale chyba jest ok, trochę pogrzebałam - w środku cieplutki tak chyba powinno być, nałapałam mu kilka dżdżownic i już nie mogę się doczekać - jutro dostanie nową porcję brązowego i zielonego