Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W moim małym ogródeczku - Dorota 14:16, 15 sie 2014

Do góry
Dorota123 napisał(a)

jakie piękne powojniki!!!! ja mam takie kiepskie
Dwa ogrody 14:16, 15 sie 2014

Do góry
dalia o ciemnych liściach

bardzo wdzięczne w purpurze dalie z siewu, wystarczy zebrać te nasionka i wysiać wiosną bezpośrednio do gruntu

limonkowa cynia

pod miłorzębem, widoczna jeżówka rośnie tam już kilkanaście lat, z niej wysiewałam wszystkie zwykłe różowe
Dwa ogrody 14:08, 15 sie 2014

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
[b]

Robi wrażenie Aż mus zacytować..... pięknie.. pierwszy plan i ten w oddali..... warto było zajrzeć
Jurajski Ogród 14:07, 15 sie 2014

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Czy zrobiliście już bukiety z ziół i kwiatów na jutrzejsze święto? Ja już przygotowałam, jutro poświęcę

Agnieszka piekny bukiet zrobiłaś ja zrobiłam z samych ziół i juz mam poświęcony wieczorem wstawię fotkę
pozdrawiam świątecznie
Cały rok w ogrodzie 14:02, 15 sie 2014

Do góry
badara napisał(a)
Liliowce już właściwie się kończą, pomogł im w tym panujący ostatnio nieznośny upał, ale zawsze można powspominać oglądając fotki

....

Liliowce przecudnej urody masz ,hortensje i ta cudna żółta róża....mmmmmhpozdrawiam po dłuższej przerwie
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 14:01, 15 sie 2014

Do góry
Werbena z grackami cudnie współgrają.

ML w drugim sezonie ruszył z kopyta

Powojnik delikatnie oplata siatkę.

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 13:56, 15 sie 2014

Do góry
Bociany odleciały, niestety nic na razie nie przyniosły
W ogrodzie małe zmiany

Za limkami nie ma już przetaczników i prosa, zagościła pęcherznica Red Baron

Na parapetach zagościły wrzosy

W ogrodzie również czuć powoli zbliżającą się jesień.

Na szczęście buczek nie czuje jesieni i nabiera chęci do życia

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 13:53, 15 sie 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Ja bym tutaj smętną jednak "siniznę" lawendy zamieniała na tę żurawkę co pochwaliłaś, że ma kolorek konweniujący Mnie ten kolor podpowiedzi w paincie nie wyszedł, ale "fiesz" o co chodzi Dawaj tutaj burgund, jeżówki z tyłu, srebro Frosted - będzie super ożywione.

Dana fiesz, że z tą lawendą to tu jest tak "chciałabym i mam zgryz" ... no fiesz bo nie wytrzymałaś i masz rację ... ja tez niby wiem, że coś mi nie gra bo jakby na moją ukochaną nie spojrzeć to ma kaprys królować miesiąc w roku ... potem niby kulka zimozielona ale to nie szał ... i pewnie zobaczyłaś w tym kawałku zgapienie z zimozielonego (chyba kiedyś się przyznałam ) ... tam jest taki pas lawendy co przechodzi w hortensje ... tylko linia dłuższa i to tylko ma wielkie znaczenie ...

jeszcze tak nie było żeby Twoje oko się omyliło estetycznie ... u Madżenki ta fuzja wypaliła z wybuchem piękna ... lawenda pójdzie na taras (na łan jak było zanim go w nowej wersji zrobiliśmy) a tu bukszpan i burgund ... jak burgund zakupię ...

dziekuję za radę ... pozdrawiam
Ogród pod bukami 13:53, 15 sie 2014

Do góry
MamaMagda napisał(a)

pierścieniowe? jakie to?

rowerek! no ba, są priorytety!

moje hortki nie były w tym roku wcale cięte - dlatego jest jak jest
ale wiosną będziem wspólnie ciąć
zbieram się, zeby napisać w wątku hortkowym - bo nie wiem o co chodzi z kwiatami u moich
kupowałam w zeszłym roku u dwóch różnych sprzedających tą samą odmianę (liście mają identyczne), wielkość była podobna, nawożę tak samo, podlewam tak samo a trzy krzaki mają cudne kwiaty, a trzy jakieś dziwne ;/

Marta ładne zestawienie roślinek bardzo mi się podoba : ) ,ale faktycznie ta jedna hortka cosik odbiega od dwóch pozostałych najwyzej jesienia przesadzisz gdzie indziej a tam kupisz nową
Dwa ogrody 13:49, 15 sie 2014

Do góry
Bogdziu, właśnie zwróciłam uwagę, że wybrałyśmy te same powojniki u mnie to niewątpliwie wpływ Vivy, Dzidki i Poziomki, bo w ich wątkach wypatrzyłam te cudeńka w połączeniach z różami. Poza tym wydaje mi się, że one są łatwiejsze w uprawie od wielkokwiatowych. W starym mam różowy i niebieski nn już parę lat i radzą sobie Wszystkiego dobrego przy święcie
Dla Ciebie

Karola, odpowiedziałam u Ciebie Udanego wyjazdu

Aniu, drugie zdjęcie to świeża Pastella, a czwarte to nn kupiona na rynku w lipcu, zaczyna drugi raz kwitnąć, może będziesz wiedziała, jaka

i ta sama w pączkach

Kiedyś Viva prosiła o więcej fotek tej różyczki, mam ich cztery sztuki

Dzidko w mojej powojnikowej namiętności masz swój udział
a to jeden ze starych wielkokwiatowych, powtarza kwitnienie

Ogrodnik Mimo Woli cd 13:39, 15 sie 2014

Do góry
Jag_58 napisał(a)

Anek Twoje cycki ( oczywiście nie Twoje ) skojarzyły mi sie z moim foto ,które Kondzio skomentował erotycznie Cos w tym jest
Potem wykasuje fotke

No no ciekawe te Wasze kompozycje

Ogródek z futrzakami i kamieniami 13:36, 15 sie 2014

Do góry

tylko prosze na trawę nie patrzcie , jeśli można tak nazwać tę zieloną połać .
I moi pomocnicy ..

Ogrodnik Mimo Woli cd 13:35, 15 sie 2014

Do góry

Z rozpędu wykopałam trawę Karl Foerster.. nie konweniowała mi ... to jej drugie miejsce.. i dalej nie pasuje. Miałam wsadzić pomiędzy cycki.. oczywiście nie moje Jednak jak potem ja wykopać by odmłodzić, i mi zarośnie tuje i będą potem łyse... i ciąć nie ma jak... względy praktyczne powiedziały mi nie... rozsuwać cyców mi się już nie chce... Trawa poszła na tymczasówkę za RH ALfred... jak znajdę jej lokum to przekopię.. a może te cyce przesunąć???? Czekam na dobre rady...

Anek Twoje cycki ( oczywiście nie Twoje ) skojarzyły mi sie z moim foto ,które Kondzio skomentował erotycznie Cos w tym jest
Potem wykasuje fotke
Ogródek z futrzakami i kamieniami 13:29, 15 sie 2014

Do góry

I z upolowanymi werbenami , mój patrząc na nie stwierdził, że nad wodą pełno takich , podobne stwierdzenie było , jak sadzonki traw zobaczył

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 13:27, 15 sie 2014

Do góry
admete napisał(a)
Zakwitł jeden (a jest ich kilkanaście ) z zielonych konwalników

To mi wygląda na liriope, a nie na konwalnik...
Ogródek z futrzakami i kamieniami 13:24, 15 sie 2014

Do góry
Kilka sierpniowych różności

Rozchodnik okazały - Sedum spectabile 13:21, 15 sie 2014

Do góry
Dzieki za tak konkretną odpowiedz spory , ale i tak będę polować na niego , podobają mi sie te o ciemnych liściach

moja matrona
Rozchodnik okazały - Sedum spectabile 13:15, 15 sie 2014

Do góry
monteverde napisał(a)
a ten ostatni to nie Strawberry & Cream?

Na pewno nie, Strawberry ma bladoróżowe kwiatki, a te wpadają w czerwień/pomarańcz; mam kupionego od Dąbrowskich z Wipsowa z etykietką, więc nie powinno być pomyłki. To jest Str. and Cream
później zrobię lepsze zdjęcie z ich plakietką, ale nie sądzę żeby się pomylili
Rozchodnik okazały - Sedum spectabile 13:12, 15 sie 2014

Do góry
Ewik napisał(a)
Sliczne są , powiedz czy Chocolade Drop rzeczywiście jest sporo niższy jak podają ?

Pobiegłam zmierzyć, jest niższy niż zwykłe, ale wyższy niż podała Ania (bardziej około 40-50 cm):

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 13:07, 15 sie 2014

Do góry
Jak byłam nad morzem kwitły powtórnie pełniki

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies