Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

Kondzio 10:27, 05 wrz 2014

Bukiety super ci wyszły wyjazdu zazdroszcze a zależnie współczuje bedzie dobrze troche pracy i moze sie jakieś rozwiazanie znajdzie
Kondzio 10:33, 05 wrz 2014

mira napisał(a)

tak zgadza się to te rosnące na polach - też mam wkoło a u mnie minimalnie-kontroluję - ale chodzi mi o takie ogrodowe/tak mi się wydaje że mają inne cechy ale nie wiem

pozdrawiam
te ogrodowe nią inaczej sie zachowują miałem je kupic ale juz sie nie zamieściłeś w budżecie
Kondzio 10:33, 05 wrz 2014

Bukiet dla ciebie na dobry dzień

Poziomka 13:34, 05 wrz 2014

mira napisał(a)

Nawłocie są urocze i też z nich robię bukiety a w konewce musi być super - zastanawiam się czy nie kupić nawłoci w szkólce - one są niższe - ktoś ma ?

Miał , ale były krótkowieczne i nie rozsiały się.
Urocze bukiety.
Pozdrawiam Jasia
Mala_Mi 22:48, 06 wrz 2014

Nawłoć ogrodowa jest niska, krępa... ale też sie wysiewa... wyrzuciłam w zeszłym roku... w tym jeszcze znajduje siewki.. na przeciwległych krańcach ogrodu. Miałam ja chyba 4 lata... Tę zwykła nawłoć wyrzuciłam od razu.. jak zobaczyłam, że mi sprzedano nie to co chciałam..
Za pelaśkę dziękuję..
I mam nadzieję, że woda opanowana.
paniprzyroda 23:03, 06 wrz 2014

Doczytałam i obejrzałam fotki urlopowe Zastanawia mnie zawsze, dlaczego u nas nie można dostać np. takich etykiet. Trzeba będzie coś zimą pokombinować Bukiety cieszą zawsze, choć ostatnio coś mi z nimi nie po drodze. Znalazłam perełkę - różową dalię na rabacie i w bukiecie Pozdrawiam.
Pszczelarnia 16:20, 08 wrz 2014

Mirka, jeden ul to za mało. Jak z kwiatkami na rabacie jednej odmiany: minimum 3. Pracy tyle samo.
Pszczelarnia 16:23, 08 wrz 2014

Mirka, jeden ul to za mało. Jak z kwiatkami na rabacie jednej odmiany: minimum 3. Pracy tyle samo.
Mala_Mi 19:18, 09 wrz 2014

Też myślałam o ulach, ale z powodu wnusia na razie pomysł zahibernowany
mira 22:12, 09 wrz 2014

Gabriela napisał(a)
Mira. I Włochy i cudne bukiety i Twoje rabaty śliczne, uczta dla moich oczu, przy przedpołudniowej herbatce to miód po prostu.
Kończę pić i lecę do ogrodu, bo mam od rana weekend, już któryś z rzędu z gośćmi, ale i tak się cieszę, pogoda cudna, pewnie u Ciebie też. Pozdrawiam.

Jak mi miło że ucztę przygotowałam
Tak cudna pogoda była w week i wiele zrobione w ogrodzie - znaczy mąż ale ja też coś modziłam no i sobota mogła by trwać tydzień

akcja rozgrywała się z boku domu gdzie zwykle gromadzi się co popadnie - więc chciałam to opanować i pierwsze wydziubałam kanciki

potem poszerzona została rabata pod ścianą z hostami

i hosty dostały towarzystwo hortensji ogrodowej Red Baron kupionej już z przeceny /uwielbiam takie zakupy/ w dobrym stanie - zadbam zimą i musi zakwitnąć bo dostała w nóżki kwaśny torf