Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jeszcze hobby czy już uzależnienie..?

Jeszcze hobby czy już uzależnienie..?

Jagodaa 21:17, 03 wrz 2014

Ja dziś też patrzyłam na bukszpany, muszę opryskiwacz uruchomić. Na razie nie jest makabrycznie, ale mają lekkie plamki takie jasne, nie wiem, czy to grzyb, ale Topsin mam .
nieszka 21:21, 03 wrz 2014

Zbieram się do rewolucji na rabacie przed domem. Smutna jakaś taka strasznie się zrobiła po przekwitnięciu lawendy...Mam zamiar wywalić ten pasek trawy i nasadzić tam róż, traw i kwitnących bylin.

Czy to ma sens??
I czy będzie pasowało do tych donic w kostce z wiśniami umbra co to je już drugi rok planuje...???
nieszka 21:22, 03 wrz 2014

Jagodaa napisał(a)
Ja dziś też patrzyłam na bukszpany, muszę opryskiwacz uruchomić. Na razie nie jest makabrycznie, ale mają lekkie plamki takie jasne, nie wiem, czy to grzyb, ale Topsin mam .

Rób koniecznie bo u mnie to już chyba pozamiatane...
Jagodaa 21:25, 03 wrz 2014

nieszka napisał(a)
Zbieram się do rewolucji na rabacie przed domem. Smutna jakaś taka strasznie się zrobiła po przekwitnięciu lawendy...Mam zamiar wywalić ten pasek trawy i nasadzić tam róż, traw i kwitnących bylin.

Czy to ma sens??
I czy będzie pasowało do tych donic w kostce z wiśniami umbra co to je już drugi rok planuje...???

No to nowych roślin się kupa zmieści . Ja w takim wypadku wsadziłabym jednak Umbry w rabatę.
nieszka 21:28, 03 wrz 2014

Jagodaa napisał(a)

No to nowych roślin się kupa zmieści . Ja w takim wypadku wsadziłabym jednak Umbry w rabatę.

No racja!!!!!!
Patrz że wogóle nie pomyślałam o tym!
Juzia 21:34, 03 wrz 2014

Dobry pomysł! Faktycznie trochę tu za smutno.
nieszka 09:46, 05 wrz 2014

No dobra, tylko jak to teraz ugryźć? Te tuje na plecach rabaty może jakoś ciąć równo? Bo jak wsadzę jeszcze wiśnie to będzie jakiś straszny bałagan...

I może wyrzucić tą hortensję a dać jakieś szczelniejsze tło?
I jeszcze te niskie jałowce muszę gdzieś na przód przesadzić.
beta 09:49, 05 wrz 2014

hejka..pierwsza myśl jaka przyszła mi do głowy to jakieś bordowe drzewo..ta horti moim zdaniem za niska tam...musi być wyższy akcent...ale wiesz, ja się nie znam
Jagodaa 09:52, 05 wrz 2014

Przycięłabym tuje na równo, będzie ładne, proste tło. Zamiast hortensji wsadziłabym tuję do kompletu, żeby ujednolicić żywopłot.

Ja mam problem z żywopłotem tujowym sąsiada. W zeszłym roku była równiutka ściana. Teraz w ogrodzie nie robi nic... górą przewodniki znów wypuściły mocne przyrosty. Jak tak dalej będzie, moja praca z rabatami pójdzie na marne...
nieszka 09:58, 05 wrz 2014

Hejka!
A może pęcherznica cięta do wysokości tui? No bo jak w środku mają być umbry to dużego bordowego chyba nie bardzo...