Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród Loczka 18:53, 14 sie 2014

Do góry
Ostatnie różyczki w tym sezonie chyba.

Ogród cioci czyli ciociogród :) 18:52, 14 sie 2014

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Różyczki pnące zakwitły ponownie

Pięknie u mnie też ale słabo już
Ogrodnik Mimo Woli cd 18:47, 14 sie 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Aniu ja to ostatnio w Twoim jak mysz kościelna przebiegam zobacze i śladu nie zostawiam jednak cały czas jestem na bierząco ze wszystkimi wydarzeniami.
Nie widziałęm też sensu pisania w momencie twojego braku czasu i problemów.
No, ale napisać musze, że ogromnie Cię podziwiam za wytrwałość, a maraton z odwiedzinami Mai chrzcinami i przygotowaniem ogrodu to już na prawde wielki wyczyn.

Temat Mai już troche ucichł, ale ja wiem jedno. O odcinek i ogród nie masz sie co martwić... fakt szkoda, że nie przyjechali wtedy kiedy powinni, gdy kwitły liliowce, lilie itd, ale to głównie z powodu mojej prywaty bo chciałbym zobaczyć jak by to przedstawili. Masz tyle zakamarków w ogrodzie i tak duże rabaty, że niedociągniećia o któych pisałaś na pewno nie będą widoczne.

Muszę w końcu też wspomnieć o żurawkach, które pojawiły się z powodu mojej uwagi Nie ukrywam, że bardzo mi się to podoba i mam taki mały promil wkładu w Twój ogród.

Jeszcze co do muminka wie chłopak co dobre. Wydaje mi się, że włoski mu troszke wyjaśniały. Jak już teraz z niego taki psotnik to na niedobór biegu w przyszłym roku narzekać nie będziesz. Coś o tym wiem, a ogród mam 3 razy mniejszy, ale jak dostane chrześniaka pod opieke to oczy do okoła głowy to za mało. Mogę sobie przypisać jeden sukces nauczyłem go wąchać kwiatki, tym sposobem wszycy mają i mieli ubaw jak wkładał nos do lili,a ja mam spokój z tym, że nie zerwie nic przypadkiem.

Tak się zastanawiam, jaki termin na odwiedziny Twojego ogrodu i wproszenie się jest najlepszy... Gosia chyba mnie ubiegła z lipcowym terminem bo tego, że muszę jeszcze nie jeden raz zobaczyć Twój ogród jestem pewien i mam nadzieję, że będę mógł legalnie odwiedziny złożyć.

Strasznie się rozgadałem, ale jeszcze powiem Ci, że pokazałem Twój ogród moim Państwu bylinowym (ogromni pasjonaci) byli wręcz zachwyceni i mam koniecznie poinformować o emisji odcinka w TV, miałem tylko kilka zdjęć, prosili o więcej Myśle, że ich ogród również by Cię zachwycił.

Wspomne, że AdBlock to dodatek do przeglądarki, który blokuje wyskakiwanie i bardzo ogranicza nadmiar reklam.

Teraz już muszę uciekać i jak to Viola z brzyduli mówiła "Komu w droge, temu komplet opon"

Do takiego poematu muszę sie odnieść na spokojnie.....
Nie mam wytrwałości, ani zdolności, ale niczego ..po prostu czasami trzeba sobie radzić. Ja u nikogo nie jestem na bieżąco... prawie do nikogo nie zaglądam... głowy sobie z tego powodu nei urwę, pocieszam sie , zę będzie co robić zimą
A co do Mai... i cytując Violę to "Czuję się przed kamerą jak ryba w galarecie".... dodam tylko do cytatu, że ja też... a że wszytko nie kwitło, że mogło być lepiej... i tak nie są w stanie pokazać w kilka minut wszystkiego, gdzie większość programu i tak zajmuje lokowanie produktu i porady ogrodnicze. Znajomi ogród widzą, Wy na bieżąco... co się będę martwić??.... najwyżej na moje głupie gadanie spalę sie ze wstydu.. A Twoich Bylinowych może kiedy odwiedzę.. bo w życiu nic i nigdy nie wiadomo..

O żurawkach już pisałam.. miałam taki plan już dawno i nawet wypytywałam jakie najlepsze są odmiany w kolorze pomarańczowym.. twoja uwaga mnie tylko utwierdziła w przekonaniu, że pora to w końcu zrobić.. żal mi było cebulek tulipanów.. a i szafirki, krokusy w tym siedzą.. sukcesywnie będę wydłubywać.. po [posadzeniu zapomnialam podlewać i kilka jest kiepskich

Muminkowi włosy z ciemnych zrobiły się jasne ... słuszna uwaga

Zapraszam kiedy tylko masz ochotę... będziesz Muminka uczyć wąchać kwiaty a nie wydzierać.. ale myślę, że to będzie trudne... rośnie typowe ADHD

I dzisiejszy obrazem.... z rana, teraz pada, pada, pada.. i niszczy ludziom bez dachów resztę dobytków...

Nowe życie na pszczyńskiej ziemi 18:43, 14 sie 2014

Do góry
magdziam napisał(a)
Właśnie przyszły zamówione róże
bailando

new dawn (pnące)

sadzonki ladne, dobrze zabezpieczone na czas podrózy

o co ja widzę, jakie piękności !!!!
pozdrawiam również
Ławka w ogrodzie 18:41, 14 sie 2014

Do góry
Żeliwna ławeczka w ogrodzie przy zamku Warwick ( Anglia )

Działka prawie w Borach Tucholskich 18:26, 14 sie 2014

Do góry
igiełkowe duety
Pusch

i drugi ukryty w trawach

jałowiec chiński Plumosa Aurea

i oddzielone od matecznych Thujopsis Aurea i jodła balsamiczna Nana (po pierwszej zimie)
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 18:25, 14 sie 2014

Do góry
Ajaj, przepraszam za pomyłkę w imieniu, już poprawiłam
Ze wszystkim się zgadzam, skoro paczka nie udała pod moją nieobecność tzn. że niedostatecznie przeszkoliłam wszystkich jak należy zapakować róże.
A trafiłam tutaj zupełnie przypadkiem, bo dziś mam dzień biurowy, czyli przewracanie papierów, a że tego nie znoszę to zaglądam sobie po forach

Obiecuję więcej się nie panoszyć w Pani wątku

'Eyes for you'

Pozdrawiam
Kamila
Rzucona na głęboką wodę... zakładam swoją zieloną odskocznię 18:00, 14 sie 2014

Do góry
aleksandra_g napisał(a)
Chciałam tylko zameldować jeszcze, że guzikowiec zakwitł na całego ale faktycznie bardzo szybko przekwita

Ale okaz! Pierwszy raz widzę i bardzo mi się podoba egzotycznie

Pozdrawiam
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 17:56, 14 sie 2014

Do góry
Kasiu....dobry pomysł

Gosiu....wiadomo, co najważniejsze, ale pożartwoac dobrze

Agatko....tak wyglądałaś, widziałam fotkęto ślub syna, jeszcze ciut czasu

uciekam, miłego świętowania

Nostalgia....róże męża, są 4 jaka zmiana
Siedlisko na Podlasiu 17:52, 14 sie 2014

Do góry
grazyna_olszewska napisał(a)
Małgoś dzięki za ciepłe słowa
Maluchy są pszefajne to fakt daj Boże zdrowia i sił by cieszyc sie nimi jak najdłuzej

ojjjj ale czarujesz ... Piękne hortki !!! Nie potrafię się zdecydować które bardziej czy te przebarwiające się czy limonkowe, wszystkie wspaniałe!!!
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 17:38, 14 sie 2014

Do góry

Kasiu.....pierwsze pytanie, czy ta roślina ma być zimozielona, czy nie, po drugie kolor, może jakaś na stałe ale zaakcentowana kolorem, werbena fajna, ale buja, u mnie 2,5m, zasłoni za dużo, fajne są kosmosy, ale to sianie będzie..ładnie by do tego pasowała trawa carex elata Aurea i kosmos siarkowy, konwalniki są dość ciemne i aby je wyeksponować, to trzeba podbić tę czerń czymś innym, w odcieniach złota i limonki
pokaż to miejsce, pomyślimy
jeszcze raz mój nabytek za 5 zł

Irenko te plany są na jesień, teraz chcę tylko przemyśleć. Musimy ogarnąć narożnik i postawić murek. Jak będzie gotowe to wrócę do tematu jeśli mogę

A różyczka piękna. Ja białych nie mam- trzeba to naprawić.
Siedlisko na Podlasiu 17:26, 14 sie 2014

Do góry
Małgoś dzięki za ciepłe słowa
Maluchy są pszefajne to fakt daj Boże zdrowia i sił by cieszyc sie nimi jak najdłuzej

Moje ukochane miejsce na ziemi 17:19, 14 sie 2014

Do góry
i to

Moje ukochane miejsce na ziemi 17:18, 14 sie 2014

Do góry
agata19762 napisał(a)
zaczynają teraz swoje szaleństwo rozchodniki

Rozchodniki - Piękna odmiana bardzo fajnie prezentują się z trawkami jeszcze takich nie widziałam

Rabata z tojeścią rozłogową i floksami... Obłędna!!!!

Zostawiam pozdrowienia

Moje ukochane miejsce na ziemi 17:18, 14 sie 2014

Do góry
podoba mi się ta fotka

Moje ukochane miejsce na ziemi 17:16, 14 sie 2014

Do góry
dzisiaj dokupiłam trzy jeszcze inne
nie mogłam się oprzeć
jeszcze w doniczkach...pójdą na nową rabatkę ...

Połowa działki - czyli mam powoli dość 17:14, 14 sie 2014

Do góry
zawitka napisał(a)
Burza przerwała mi czytanie Deszcz padał fantastiko Dawno takiego nie było Moja przesadzana sosenka coś nie domaga leję wodę ale jestem cierpliwa poczekam jeszcze

nie chcę cię martwić, ale marnie widzę...
Moje ukochane miejsce na ziemi 17:10, 14 sie 2014

Do góry
kolejne w towarzystwie czerwonego buka

Moje ukochane miejsce na ziemi 17:06, 14 sie 2014

Do góry
zaczynają teraz swoje szaleństwo rozchodniki

Zielone Centrum Spokoju 17:05, 14 sie 2014

Do góry
Wczoraj podcięte duże sosny. Miejsce przygotowane pod - właśnie pod co
Plan pierwszy zakładał dywan z wrzosów ale ostatecznie stanęło na opcji drugiej czyli ścianie z róż pnących.
Plac przygotowany teraz będzie tylko zakup i zbudowanie konstrukcji na pergolę pod róże.
Ściana docelowo 10mb na 2-3m wys.
Pewnie metalowa z elementów z recyklingu lub z siatki powlekanej PCV - to się jeszcze ustali

Tutaj też widać tegoroczne nasadzenie berberysa z własnej hodowli na żywopłot.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies