Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony

Ogródek Iwony

Donia72 21:10, 14 wrz 2014

Iwonko, zaszalałaśJa teraz choruje na te kolumnowe berberysy.
Iwk4 21:12, 14 wrz 2014

beata_kulesza napisał(a)
Oj. Jwonko zaszalałaś
Masz rację , że takie zakupy bardzo cieszą. Przepiękne te berberysy kolumnowe. Jaka to odmiana?

Witaj Beatko. No właśnie te berberysy były dla mnie zagadką. W szkólce zrobiliśmy zdjęcie, żeby nie zgubić nazwy i dziś przeglądam telefon i nie ma fotki. Bedę następnym razem, to sprawdzę. Jest liczny, wygląda, jak płomień, na dole zielony, przechodzi w żółty a potem w czerwień. Upewniłam się, że zachowa taki pokrój, co mi odpowiada, bo chcę, aby troszkę przysłonił widok razem z gracka,i
Tak widać z tarasu (nie patrzeć na blachę, do wymiany wiosną na coś ładniejszego )
beata_kulesza 21:17, 14 wrz 2014

Iwonko , pięknie się prezentują te berberysy z tymi trawami. A kolor po prostu zachwyca
Iwk4 21:19, 14 wrz 2014

JoannA napisał(a)

Fajny ten Twój E-Muś Mój ostatnio tylko narzeka na moje zachcianki.
A berberysy jak podrosną będą widoczne.
Donice z różami zachwycające i ta zieleń trawniczka...ehhh

Joasiu, dziękuję.
Ta zieleń jest wyjątkowa, na nowej ziemi. Pokażę ci różnicę. Nowa trawka na nowej ziemi i stara trawka na starej ziemi. Tam, gdzie ta brzydka trawa, to nie dość, że pod wierzbą, więc sucho, to na drugi rok planujemy tam zrobić wjazd na podwórko, więc na razie dalej nie ruszam. jak oglądam moje fotki, to sama się dziwię, że tyle się zmieniło w kilka miesięcy

Iwk4 21:20, 14 wrz 2014

Donia72 napisał(a)
Iwonko, zaszalałaśJa teraz choruje na te kolumnowe berberysy.

Doniu, jak będę w tej szkółce, to zapytam się o odmianę. Na pewno jest kolumnowy.
JoannA 21:22, 14 wrz 2014

Iwk4 napisał(a)

Joasiu, dziękuję.
Ta zieleń jest wyjątkowa, na nowej ziemi. Pokażę ci różnicę. Nowa trawka na nowej ziemi i stara trawka na starej ziemi. Tam, gdzie ta brzydka trawa, to nie dość, że pod wierzbą, więc sucho, to na drugi rok planujemy tam zrobić wjazd na podwórko, więc na razie dalej nie ruszam. jak oglądam moje fotki, to sama się dziwię, że tyle się zmieniło w kilka miesięcy

Ogromna zmiana Iwonko.
Powinnaś teraz wstawić fotki przed i po.
Jak tak patrzę na Twój ogród to aż mnie łapki świerzbią żeby cos u mnie zmienić
Naprawdę podziwiam ogrom pracy i jej efekty.
Napia 21:22, 14 wrz 2014

Pozdrawiam Iwonko
Widok trawy rosnącej na starej i nowej ziemi dał mi do myślenia...
Iwk4 21:23, 14 wrz 2014

Dubel
beata_kulesza 21:24, 14 wrz 2014

A tak w ogóle to Ty Iwonko jesteś z okolic Borów Tucholskich. Czy blisko masz do Świecia? I w jakiej szkółce robisz takie fajne zakupy?
Iwk4 21:27, 14 wrz 2014

Napia napisał(a)
Pozdrawiam Iwonko
Widok trawy rosnącej na starej i nowej ziemi dał mi do myślenia...

Agnieszko, u nas są piaski, nic samo nie rośnie. Zamówiliśmy przyczepę ziemi, wcześniejsze nasadzenia robilismy na ziemi z worka, ale drogo by wyszło pod trawę. Pan nam przywiózł ziemię z łąki, ziemia jest lekko tłusta, trzyma długo wilgoć, wymieszaliśmy z naszą piaszczystą glebą.
Przydałaby się jeszcze jedna przyczepa ziemi, ale zostawię na drugi rok ten wydatek. I tak dużo w tym roku zrobione. A budżet, jak u każdego