Nadciągnęła burza i pada równiutki deszczyk. Zdążyłam tylko posadzić trawy i podlałam florowitem żurawki.
Wyrzuciłam stipy bo mnie denerwowały, pokładały sie bardzo i taki był nieład, a w to miejsce wsadziłam rubrum. Niech cieszy oko
Red Leonardo kwitnie niezmordowanie, niestraszne mu deszcze i palące słoneczko
Pomidorki na Humac Agro. Gleba piaszczysta. Bez nawożenia sztucznego. Stosowanie innych środków na bazie kwasów huminowych bez efektu. Humac Agro dał rade. Zdjęcia dla nie dowiarków. Pomidor w gruncie i pod folią.
moja hortka NN z jasnej przebarwia się na taki ciemny róż
mój eksperymentalnie ukorzeniany w zeszłym roku buksik ma się całkiem dobrze i nawet troszkę urósł
nie lubię tylko jakoś trzcinników, chyba out z mojego ogrodu, nie sprawdzają się u mnie
widać kwiatostan
tu z przodu koło jałowców, dołem jest lawenda, na obrzeże pójdzie berberys, muszę policzyć ile...chyba do liatrii i lawendy pasuje i wytrzymuje suszę
róże ponownie kwitną, żółte angielki i Sympatia, ta przesadzona kolejna, rusza
i rozplenica Rubrum
trawy i kosmosy zdominowały cis i kos
uwielbiam miskanty ML i kłosy kostrzewy
a rozplenica zjada rożę
robię zbliżenia i powtórzenia,bo ciągle szczegóły inne
Śliczne widoki
Na Klakiera też są sposoby na znaczenie moczem.. odstraszacze albo do wewnątrz lub na zewnątrz.. jak do ogrodu to granulki do rozsypania.. one uwalniają się i odstraszają przez dłuższy czas ... Nawet po deszczu i nie niszczą roślin
ha, ha...sporo, ale chyba z kulkami koniec, dojdzie kulkowy berberys Bagatelle, a pozostałe sadzonki robię sama, bo już jadę kosmetycznie, większość posadzona, teraz pucowanie szczegółów..
a tu pomiędzy kolumnami będą na całej długości donice
trawa Flamingo i biały krwawnik koło huśtawki, on u mnie za chwast w trawniku
taczki, beczki, butelki do oprysku, wszystko widać, znaczy się pracuje..a łózka stale przestawiane
i węże ogrodowe
i nasi stali goście..kosy, nic się nie boją